Ik ben opgegroeid in een groot gezin en in het trotse bezit van vier oudere broers.  Tijdens mijn jeugd passeerden ook nog regelmatig pleegbroers en -zussen en ik kijk terug op een hectische maar ook gezellige jeugd. Mijn ouders deden ontzettend hun best om ons alles te geven wat in hun macht lag. Daarmee bedoel ik niet de materiële zaken, maar vooral de een op een-aandacht die wij allemaal van ze kregen.

Een op een-aandacht

Eens in de zoveel tijd zorgden mijn ouders ervoor dat we samen met hen iets gingen doen. Echt even helemaal alleen samen met mijn vader of moeder. Zo hadden ze tijd en aandacht en konden wij ook vrijuit kletsen zonder overstemd te worden door de andere kinderen. Mijn moeder nam me vaak mee naar een lunchroom om een gebakje te eten. Ook ging ik met haar shoppen in Amsterdam. Met mijn vader ging ik op fietsvakantie, maar hij nam me ook mee naar Disneyland in Parijs. Ook weet ik me nog goed te herinneren dat hij me een keer uit school kwam halen op de middelbare. Gewoon, even ergens wat drinken en een broodje eten. Dit zijn voor mij echt enorm waardevolle momenten die ik niet snel zal vergeten en zeker ook wil gaan doen met onze kinderen.

Tips om samen te doen

Tips om samen te doen

Max was natuurlijk vier jaar lang ons enige kind, dus was het niet heel lastig om echt tijd samen met hem door te brengen. Nu Storm er een paar maanden is, probeert een van ons echt dingen met Max alleen te doen. Wil jij dit ook graag maar heb je geen idee wat leuk zou zijn om te doen? Geen zorgen, ik geef je een paar ideeën!

Nachtje weg

Ga een nachtje of een weekend weg met je kind. Het klinkt een beetje hoogdravend, maar het hoeft helemaal niet duur te zijn! Toen Jeroen wegging op mannenweekend, ben ik met Max naar een familiehotel in Drenthe gegaan. We struinden daar in de buurt wat speeltuintjes af en de volgende dag doken we een zwembad in. Maar samen een nachtje in een groot bed slapen, dat vergeet hij vast nooit meer.

Clubje

Zoek een clubje voor jou en je baby. Zo kun je een cursus babymassage gaan volgen, met je baby zwemmen of naar baby sensory gaan. Dit laatste is een zintuiglijk ontwikkelingsprogramma voor baby en hun ouders, echt een aanrader! Ik deed de opvolging hiervan met Max toen hij anderhalf was en het was heerlijk om het weekend te starten met wat samen-tijd.

Taart!

Taart!

Max en ik zijn dol op taart! We zijn van mening dat je niet alleen taart hoeft te eten op een feestje of verjaardag. We zorgen dus regelmatig dat we een reden vinden om taart te eten. Een zwemles die supergoed ging, zonder zijwieltjes fietsen of gewoon omdat Max een studiedag heeft of dat het vakantie is. Meestal doen we dit in een lunchroom maar ook wel eens gewoon thuis. Je kunt prima een taart bestellen in een leuk thema en daar omheen een minifeestje bouwen. Waar wij dit dan bestellen? Bij GefeliciTAART, een superleuke webshop met ruime keuze. Voor gewoon een keer tussendoor, een speciale gelegenheid of om iemand te verrassen. Want ook je liefde voor taart moet je vieren, toch?

Boottocht

Afgelopen zomer maakte ik met Max een boottocht op een rondvaartboot door Amsterdam. We zagen ontzettend veel en het was heel tof om te zien wat Max allemaal zag. Zelf zie je sommige dingen gewoon niet meer, totdat je kind het aan je toont. Leuk om Amsterdam eens vanaf het water te bekijken! Je hebt zelfs speciale kidscruises met echte speurtochten vanaf het water.

Tuincentrum

Als laatste een budget-tip die vooral in dit seizoen erg leuk is! Misschien heb je het al gezien in een tuincentrum in de buurt: kerstspullen! Veel tuincentra maken er een hele show van en elk jaar ga ik met Max een aantal tuincentra af om ons te vergapen aan alle kitch. Kost niks en je hebt je toch weer een uurtje vermaakt. Maar ook tijdens andere seizoenen is het heerlijk om even rond te struinen.

Wat vind jij het allerleukste om samen met je kind te doen?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.