Oké, I admit. Ik sta niet bepaald bekend als een mega feestbeest, dus wellicht doet dit enige wenkbrauwen rijzen. Maar hey, wie is er nu niet dol op een feestje waar de gasten nog lang over napraten? En dan niet omdat er dingen slecht geregeld zijn of ontzettend misgaan, maar omdat het gewoon in alle opzichten klopt? Hoe je dat voor elkaar krijgt? De volgende tips helpen je een handje!

Niet zitten maar staan!

Het lijkt me duidelijk dat bij een goed feestje niet zo’n oer-Hollands “gezellig” kringetje hoort. Met plakken leverworst en slappe asperges in cervelaat. Zo’n gelegenheid waarin, als je pech hebt, je de hele avond naar de ins en outs van de ingegroeide teennagel van Ome Herman moet luisteren. Of de oma van je vriendin haar levenslessen op je uitstort. Zorg daarom dat alle stoelen onbereikbaar zijn en huur een aantal statafels. Zo kun je makkelijker wegspurten als een gesprek doodloopt en kunnen we meteen door naar de volgende tip.

Een goede Playlist

Een goede Playlist

Tijd voor een dansje! Een gemiddelde huiskamer en feestjesbudget is niet gebouwd om een complete liveband of DJ in te huren. Ga vooral niet in op de aanbiedingen van je gewillige neef die al jarenlang het frisfeest in Hoogeveen bij elkaar DJ’t en wel een plaatje wil draaien of je buurman die in zichzelf de nieuwe Frans Bauer herkent. Zorg voor een fijne playlist op bijvoorbeeld Spotify en laat dat door je speakers gaan. Je vrienden kunnen zelf ook nog nummers toevoegen, dus win-win!

Huur een photobooth

Je wilt natuurlijk dat je feestje een onvergetelijke avond gaat worden. Hoe tof is het dan als je je gasten een tastbare herinnering kunt geven? Tegenwoordig is het easy peasy: je kunt gewoon een photobooth huren! Je weet wel, vergelijkbaar met zo’n pasfotohokje op het station waar je als tiener in het pre-smartphonetijdperk foto’s in maakte met je BFF. Wedden dat zelfs de meest fotoschuwe persoon na een paar drankjes zich laat overhalen om zichzelf te vereeuwigen?

Waarschuw je buren

Ikzelf vind het altijd wel prettig om te weten wanneer er een feestje gegeven gaat worden next door. Met dat jonge gezin van me is goed slapen redelijk heilig en ik trek een slechte nacht net even wat beter als ik dat van tevoren weet. Ik gok dat jouw buren ook graag op de hoogte zijn van jouw feestplannen. Scheelt weer een aflevering van Bonje met de Buren of De Rijdende Rechter, nietwaar? En als je gewoon hele fijne buren hebt, nodig je ze lekker uit voor een drankje. Iedereen blij.

Zorg voor genoeg proviand

Zorg voor genoeg proviand

Dit is vooral een note to myself: zorg voor genoeg eten en drinken! Of ik haal ontzettend veel en zit nog weken aan de kaasstengels en de lauwe sinas of ik doe een schietgebedje dat de avond spoedig eindigt want de laatste fles wijn is net aangebroken. Bij de meeste supermarkten kun je alles weer retourneren wat niet aangebroken is (licht hierover André de supermarktmanager wel even in) en het is echt een partykiller als je om 22.00 uur elkaar met een droge mond zit aan te kijken. Dan gaat het feestje zeker onvergetelijk worden, maar op een manier die je niet wenst.

Wat is jouw ultieme party-tip?

Dit artikel bevat een samenwerking.

1 Comment

  1. Wat een leuk en origineel artikel zeg! Ik denk dat een staand feestje houden zeker belangrijk is. Zittend maakt het al gauw zo saai. Een goede playlist is uiteraard ook echt een must.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.