Iets wat iedereen wel herkent: te weinig tijd om alles te doen wat je wilt. En dan heb ik het nog niet eens over dingen die ook moeten. Het kan door de rompslomp van alledag goed zijn dat je je ware dromen en idealen opzij zet. Omdat je er geen tijd maar zeker ook geen energie voor hebt. Dat is toch doodzonde? Je kabbelt maar door in een baan die je net niet je droombaan is. Vliegt van opvang naar supermarkt om de zoveelste fantasieloze maaltijd te koken. En dan breng je op je laatste krachten je kinderen naar bed en plof je op de bank voor een avondje hersenloze tv.

Burn Out en oververmoeid

Ik heb een aantal pittige jaren achter de rug. Dit komt mede doordat ik het krijgen van een kind ietwat had onderschat. Helaas ben ik niet zo flexibel en vind ik het fijn om structuur in mijn leven te hebben. Ook had ik jarenlang geen leuke vrijetijdsbesteding. Ik was gewoon te moe en alles kostte energie in plaats van dat ik energie kreeg van dingen.

Mijn leven werd steeds meer een puinhoop en ik overzag dingen slecht. Ik kon me niet meer concentreren, vergat steeds vaker dingen. Simpele taken leken een enorme opgave en schoof ik voor me uit. Totdat ik niets anders meer kon dan huilen. Het was op en klaar. Er moest rust komen en structuur, zodat er langzaam weer ruimte kon komen voor alles wat moest en een hoop leuke dingen.

Samen met een therapeut ben ik aan de slag gegaan om handvatten te krijgen om mijn leven weer back on track te krijgen. Het begon met hele simpele tips en opdrachten die al heel veel lucht gaven. Mijn leven is niet heel erg spontaan, met veel structuur en veel plannen. Maar mijn leven is wel fijn. Er is stukken minder stress en daardoor energie voor leuke dingen, das echt een winst hoor!

Purpuz Planner

Clen Verkleij, oprichter van Purpuz, raakt ook in een Burn Out en wil mensen helpen door middel van een Purpuz Planner. De Purpuz Planner is een agenda dat je dagelijks helpt bij het bepalen, plannen en uitvoeren van nieuwe doelen. Zo kun jij je leven richting geven naar een kant waar jij graag terecht zou willen komen. Laat ik nou net zo’n planner heel hard kunnen gebruiken. Structuur heb ik ontzettend hard nodig en ik vind dat het wel eens tijd gaat worden om uit te zoeken welke richting ik met mijn leven op wil. En dan niet meer wegdromen, maar echt stappen gaan zetten.

De Purpuz Planner heeft acht tools om er voor te zorgen dat je jouw doel kunt bereiken:

1. Purpuz Map: De Purpuz Map helpt je om je dromen te visualiseren. Via een mindmap kun je nadenken waar je leven op dit moment uit bestaat. Daarna laat het je nadenken waar jij van droomt. Hoe wil je dat je leven er over een jaar of drie uitziet?
2. Purpuz Matrix: De Purpuz Matrix ordent je dromen. Welke droom kun je als eerste gaan aanpakken? Bij welke droom is de wil en energie het grootste?
3. Purpuz Plan: Het Purpuz Plan helpt je om je doelen op te delen in stappen. Zo kun je in jouw grote doel in kleine overzichtelijke stappen verdelen.

4. Purpuz Pad: Het Purpuz Pad zorgt ervoor dat je doelen voorzien worden van tijd en volgorde. Zo weet je hoe lang elke stap duurt en dus ook het totale aantal tijd dat je kwijt bent bij het behalen van dit doel.

5. Maandplanning: In de maandplanning kun je naast maanddoelen ook kwijt met wie je zou willen afspreken, waar je naar toe zou willen en welke beloning je jezelf zou willen geven. Want naast het behalen van doelen, is het ook belangrijk om tijd vrij te maken voor je naasten, nieuwe dingen en jezelf.

6. Weekplanning: In de weekplanning plan je de doelen uit de maandplanning concreet in. Ook staat er een wekelijkse uitdaging in aan de hand van een quote of spreuk.
7. Dagreflectie: Bij de dagreflectie kun je per dag reflecteren wat er goed ging en waar je nog in kunt groeien.
8. Vragen aan jezelf. Aan het einde van de maand zijn er twee pagina’s waar je kunt reflecteren op de afgelopen maand, maar sta je ook stil bij het heden en kijk je naar de toekomst.Naast de fantastische inhoud van deze planner, ziet hij er ook nog eens supergelikt uit. De linnengebonden planner is verkrijgbaar in een stoere antracietkleurige versie (€ 34,99), maar voor de liefhebbers van roze is er voor de versie van 2019 ook een Pink Limited edition (€ 37,97) verkrijgbaar. Ik kan niet wachten tot 2019 om mijn doelen, maar ook die ene droom van ons gezin, een groter huis kopen, waar te gaan maken!

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.