Als zwangere of als kersverse ouder heb je het vast wel eens voorbij zien komen: een Newbornshoot. Een Newbornshoot is een fotosessie van een pasgeboren kindje welke is aangekleed met de allerschattigste outfitjes of omwikkeld met mooie, zachte doeken. Natuurlijk afhankelijk van de stijl van de fotograaf en je eigen smaak. Ook Storm moest er aan geloven, maar hoe gaat dat nou, zo’n Newbornshoot? Ik leg het je allemaal uit en laat je het resultaat zien van de Newbornshoot van Storm.

Fotosessie

Fotosessie

Je kon het net al lezen: een Newbornshoot is een fotosessie van een pasgeboren en vaak slapende baby. Vaak vindt zo’n shoot plaats als de baby tussen de 7 en 21 dagen oud is. Het kindje slaapt dan namelijk nog erg vast. Het is verstandig om ruim de tijd te nemen voor een Newbornshoot, zodat er ruim de tijd is, ook om het kindje te voeden en te verschonen, moet dat nodig zijn. Tijdens een shoot word het kindje in verschillende decors gelegd en zal de baby gewoon doorslapen. Mocht de baby wakker worden, dan is het natuurlijk ook leuk om een aantal foto’s te maken met de oogjes open. Ook is het natuurlijk mogelijk om als ouders of broertjes en zusjes op de foto te gaan met de baby.

Wonder Fotografie

Wonder Fotografie

Storm werd gefotografeerd door Fenna van Wonder Fotografie. Fenna is een ervaren, geduldige en lieve fotografe die naast Newbornshoots ook Zwangerschapsshoots, Sitter Sessions (als je baby kan zitten), Cake Smashes (vaak rond de eerste verjaardag, je kindje mag met een prachtige taart op de foto) en Bruidsfotografie. Haar stijl kenmerkt zich door het gebruik van zachte en natuurlijke materialen en heeft een romantische inslag, maar ze staat zeker ook open voor eigen inbreng. Fenna heeft een mooie en lichte studio in Almere met decors in verschillende kleuren. Voor de Newbornshoot maakt ze gebruik van verschillende achtergronden, rieten mandjes, zachte dekens, gebreide mutsjes, houten schalen, haarbandjes en nog veel meer accessoires. Zelf mag je natuurlijk ook een knuffeltje of dekentje meenemen.

De Newbornshoot van Storm

Fenna vroeg of ze tijdens de Newbornshoot van Storm mocht vloggen om een video op te nemen waarin ze uitlegt hoe je het beste een Newborn kan fotograferen. Ze heeft een succesvol Youtubekanaal waar ze video’s upload waarin ze vertelt en tips geeft over fotografie. Nieuwsgierig? Hieronder kun je de video bekijken:

De shoot was enorm relaxed, zoals je kunt zien in de video. Storm sliep tijdens het fotograferen en werd tussendoor wakker voor een voeding en een schone luier, maar viel direct weer in slaap. Het is dus niet gelukt om foto’s te maken met zijn oogjes open. Aan het einde van de shoot mocht ik samen met Storm op de foto, voor mij een heel bijzonder moment wat deze prachtige foto’s opleverde.

De Newbornshoot van Storm

De Newbornshoot van Storm

Heb jij wel eens een fotoshoot laten doen?

4 Comments

  1. Super mooie foto’s geworden en erg leuk om te zien! Mochten wij nog een tweede kindje verwachten zitten wij ook over Wonder fotografie na te denken.

    Met Femm hebben wij ook een newborn shoot gedaan, Femm huilde vanaf de tweede week erg veel. Gelukkig wel een paar foto’s kunnen maken.

    • Eke Reply

      Wat sneu dat ze zoveel huilde joh! En ik kan WF ontzettend aanraden, niet alleen omdat ze mijn nichtje is, maar ze is zo professioneel in haar aanpak, erg fijn!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.