Bij een pasgeboren baby hoort kraambezoek en doorgaans neemt het kraambezoek een kraamkadootje mee voor le bebe. Als het bezoek een beetje verstandig is, vragen ze de nieuwbakken moeder of ze wensen heeft. Dikwijls slaan ze deze vraag over en dat kan goed uitpakken, of iets minder. Ik laat je vandaag zien welke kraamkado’s ik bij Storm het leukste vond en met wat voor kraamkado’s je mij en vele andere moeders (want ja, ik deed research) totaal niet blijmaakt.

Kleding

Kleding is een gevoelig puntje. Als je de moeder goed kent en goed kan inschatten wat haar smaak is, dan kun je flink punten scoren, zoals Britt deed met deze uberstoere tuinbroek van een megazacht stofje. Ze vond hem zo leuk dat ze hem ook kocht voor haar zoon, die een maand ouder is als Storm.

Gepersonaliseerde kado’s

Gepersonaliseerde kado's

De drie bovenstaande, gepersonaliseerde kado’s, kregen we van familie. De trein van Little Dutch met daarop de naam, lengte, gewicht, geboortedatum en tijdstip van Storm kregen we van de oom, tante en nicht van Jeroen. De klompjes met de namen van Storm kregen we van mijn tante en haar vriend. De geboorteposter van Printcandy met de sterrenstand op de geboortedag van Storm kregen we van mijn broer en schoonzus. Natuurlijk zijn dit soort kado’s heel persoonlijk, maar ik vind het enorm leuk dat iemand net even wat meer aandacht heeft besteed aan een kraamkado. Iedereen kan bij de Hema een romper uit het vak grissen toch?

Boeken

Ik ben een enorm fan van boeken en voorlezen. Mij maak je dus ontzettend blij met een mooi (prenten)boek, zoals deze klassieker welke in de kraammand van mijn collega’s zat. Ik weet zeker dat Max zo dol is op lezen omdat ik dit al heel vroeg met hem deed. Hopelijk blijft zijn liefde voor lezen bestaan!

Kadobon

Kadobonnen zijn natuurlijk altijd goed, wat mij betreft. Veel mensen vinden het onpersoonlijk en makkelijk, maar ik weet zeker dat veel moeders hier veel blijer mee zijn dan het zoveelste knuffeltje. En hoe tof is het dan als je van je zwager en schoonzus een kadobon krijgt van de plaatselijke Sushitent? Echt, 1000 hartjes voor hen hoor!

Pure verwennerij

Ja, al deze bovenstaande kado’s waren Koning, maar hoe tof is dit pakket van Rituals? Het is van de Tiny Rituals-lijn en van de meest geweldig lieve Sylvana kreeg ik dit fantastische pakket met een setje voor moeders en de baby. En lekker dat het ruikt joh! Ik durf het bijna niet te gebruiken, zo fijn is het!

Stomste kado’s

Je hebt nu een beetje een indruk gekregen welke kado’s goed zouden kunnen scoren. Bij mij dan tenminste, want bovenstaande is ontstaan uit mijn ervaring. Heb je geen idee wat je aan kraamkado’s zou moeten geven? Vraag het dan even aan de pasbevallen moeder. De volgende dingen worden niet zo gewaardeerd door de meeste moeders (yes, ik deed veldonderzoek!):

  • Kleding van het andere geslacht. Welke echt niet genderneutraal te noemen is en ook echt niet voor een meisje en jongen gebruikt kan worden. Ben je plotsklaps vergeten of het pasgeboren mormel nou een jongen of meisje was? Kies wit. Altijd veilig;
  • Kleding in een grotere maat welke niet aansluit op het seizoen dat dan zal zijn. Ik weet het, het is heel lastig. Zelfs ik als moeder koop nog wel eens wat fout. Voor types zoals ik zijn hele handige schema’s. Doe er je voordeel mee;
  • Knuffels en tutpopjes. Gewoon. Niet. Doen. Hier ligt een stapel van Max van 4 op de kast te verstoffen. Hij heeft er nog geen dag naar omgekeken. Ouders kopen zelf wel knuffels, mocht die behoefte er zijn;
  • Kleding met schreeuwerige prints of debiele teksten. Over dat eerste: het is een baby. Geen puisterige puber op een frisfeest. Over dat tweede: dat 50% pappa en 50% mamma-geleuter is tenenkrommend;
  • Zelfgemaakte kleding of accessoires. Zelf heb ik hier geen moeite mee omdat ik het al een kado vind dat een ander tijd en moeite heeft gestopt in het maken van iets. Toch zijn er moeders die er moeite mee hebben. Check het dan even van te voren voordat je uren aan het haken/naaien/breien/kantklossen slaat.

Ik geloof dat ik je best een leidraad heb gegeven, nietwaar?

Wat was jouw grootste top- en flopkado?

4 Comments

  1. Susan Zielhuis Reply

    Herkenbaarrr! Echter: ik was wel intens blij met de zelfgehaakte doek van mijn tante. Moos gebruikt hem als tutteldoek. Verder heb ik BOL.com-bonnen gevraagd, IDEAAL! Raad ik iedereen aan. Die hebben werkelijk alles. Heb nog steeds een voorraad en m’n kind is bijna 1, haha!

  2. Pingback: Gezocht: Zoetwaterpiraten ⋆ Marstyle

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.