Vaderdag staat weer voor de deur! Als ik heel eerlijk ben, vind ik alle heisa er om heen nogal treurig. Het is net als Valentijnsdag een grote commercieel gedoe geworden en stiekem gaan mijn nekharen daarvan overeind staan. Meestal gooi ik mijn kont in de krib in zo’n situatie en vind ik het prima dat het bij een knutsel blijft van onze zoon. Het is tenslotte zijn vader en ik hoef dan niets te regelen als vrouw van, toch?

Vader vs. Man

Dan blijft het alleen bij het regelen van een kadootje voor mijn eigen vader. Die maak ik vaak blij met iets voor in de tuin, een lekker drankje of iets om samen te doen. Mijn schoonvader is een aantal weken voor Vaderdag jarig, is praktisch en van de lijstjes, dus dan weten we altijd wel wat we voor hem moeten kopen. Nou, probleem opgelost, zou je denken.

Maar weet je, de afgelopen tijd is maar weer eens gebleken dat naast een fantastische man Jeroen ook nog eens echt de beste, fijnste, liefste en geduldigste vader is die je maar kunt bedenken. Tuurlijk denkt iedere vrouw daar hetzelfde over, maar ik kan echt maar weinig bedenken waaraan ik mij erger. En daarom vind ik dat hij deze Vaderdag iets extra’s verdient. Naast de knutsel van Max. Maar wat koop je dan in hemelsnaam voor een man? Ik deed wat research onder de mannen uit mijn omgeving en hoop je wat waardevolle kadotips voor mannen te geven. Toevallig nu met Vaderdag voor de deur, maar het hele jaar door bruikbaar, voor elke gelegenheid wat mij betreft.

Gereedschap

Gereedschap

Ik bof met een handige man, dus dan komt gereedschap altijd van pas! Maar ook als je vent of vader niet zo handig is, zijn er altijd wel basistools qua gereedschap die je wel eens nodig hebt. Een boor- of schroefmachine bijvoorbeeld, of een apparaat om mee te schuren. En natuurlijk kan je al deze dingen vaak wel lenen van de buurman, een vriend of je oom, maar beter geef je het kado en dan ben je meteen van allerlei (uit)leenergernissen af!

Kaartjes voor een sportwedstrijd

Er zijn weinig mannen die je niet blij kunt maken met een voetbalwedstrijd of Formule 1. Mijn man houdt gelukkig van geen van beide, maar is bijvoorbeeld wel weer dol op Tennis. Hoe tof is het als je een man blij kunt maken met kaartjes van zijn favoriete club, sport of atleet? Misschien niet iets direct waar jij ook wat aan hebt, want zeg nou zelf, een man een apparaat geven waardoor hij bepaalde klussen sneller gaat doen heb je net iets meer aan. Maar hey, hij heeft wel een leuke dag of avond!

Een mooi kledingstuk

Een mooi kledingstuk

Ik vind het altijd superfijn als mannen goed gekleed zijn. Dat hoeft echt niet strak in het pak te zijn, een mooi shirt of longsleeve is ook al prima. Maar eerlijk, niets is mooier dan een man in een heren overhemd. Vind je ook niet? En dan niet zo’n lullig en goedkoop doorschijnend bloesje met foute print, maar bijvoorbeeld een naar Italiaans ontwerp van Profuomo. Wedden dat hij er een stuk zelfverzekerder uitziet en jij vol trots naast hem wil lopen?

Uitje met vrienden

Ik denk dat het heel gezond is als je naast veel tijd samen ook je eigen bezigheden en uitjes hebt. Dat is vooral een kwestie van elkaar de tijd en ruimte gunnen om leuke dingen te doen zonder dat de ander daar per se bij hoeft te zijn. Ik ben bijvoorbeeld na een High Tea met vriendinnen of een dagje shoppen weer helemaal opgeladen en vaak heb je ook nog wat bij te kletsen ook. Gun hem ook een man-date met zijn vrinden. Paintball, karten, boomklimmen of gewoon een avondje drankjes wegtikken in de kroeg. Hij knapt er van op en je relatie ook. Doen hoor!

Nou, ik hoop dat je ik je wat tips heb kunnen geven om kado te geven aan een man. Ja, voor een vrouw lijkt het zoveel makkelijker, maar mannen zijn vaak snel tevreden met iets simpels. Denk dus niet te ingewikkeld!

Wat is het leukste kado wat jij ooit gaf aan een man?

Dit artikel bevat een samenwerking.

 

 

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.