Ooit gehoord van het fenomeen babymoon? Dat is een laatste vakantie voordat een baby arriveert. Oorspronkelijk doe je dit lekker met zijn tweetjes, maar wat als je al een kindje of meerdere kinderen hebt? Vaak kies je er dan niet zo snel voor om dan nog met zijn tweetjes weg te gaan.

Even lekker weg

In ons geval lijkt het ons heerlijk om nog even met zijn drieën weg te zijn. Om Max nog even die volledige aandacht te geven die hij verdient. Straks zal hij dat toch moeten delen met zijn broertje, een hele verandering voor hem. Dan kun je dus kiezen voor een leuk hotel in een toffe stad, maar het is voor Max natuurlijk het allerleukst als het in het teken van hem staat en de activiteiten daar ook naar zijn.

Hotel of vakantiepark?

Hotel of vakantiepark?

In eerste instantie zou ik snel denken aan een vakantiepark. Een huisje met alles bij de hand en genoeg kamers. Maar vlak ook de hotels niet uit. Gelukkig is niet elk hotel saai en zakelijk ingericht waardoor het toch wat minder geschikt voor kinderen is. Max is met zijn vier jaar inmiddels wel oud genoeg om zijn ogen uit te kunnen kijken in een attractiepark of dierentuin. Om die reden zijn we onze zoektocht ook gestart naar een leuk familiehotel en we kwamen iets ontzettend leuks tegen!

GuestHouse Hotel Kaatsheuvel

Onze zoektocht eindigde in Noord-Brabant. Genoeg te doen in die prachtige provincie. We gaan overnachten in Kaatsheuvel,  hometown van de Efteling! In juni zal hier een prachtig hotel geopend worden. Niet zomaar eentje! GuestHouse Hotel Kaatsheuvel is een compleet nieuw én duurzaam hotelconcept. Een hotel waar je je 100%
thuis zult voelen! Ik zal even opsommen waarom:

 • Ruime huiselijke kamers (met 6-persoons bedden!);
 • Een grote tuin met moestuintjes en hutten met glijbanen en zandbakken voor de kleintjes;
 • GuestHouse Kitchen: aanschuiven, meekijken, proeven en leren van de chefs hoe ze de heerlijkste gerechten maken en
 • Het mooiste van alles? Dit hotel ligt op slechts 500 meter loopafstand van de Efteling!

Mocht het niet duidelijk zijn waarom dit hotel mij zo trekt? Het klinkt voor mij als (hoog)zwangere enorm comfortabel om na een dagje Efteling heerlijk te  gaan genieten van GuestHouse Kitchen en de fijne familiekamers. Ik kan ’s middags even lekker aan de Netflix, terwijl Jeroen en Max zich nog uren vermaken in de hutten en zandbakken!

GuestHouse Kitchen

De Kitchen

Zie je het nu niet zitten om te blijven overnachten? Dan ga je hier toch lekker eten na een dagje Efteling? GuestHouse Kitchen is namelijk een superfijn restaurant in de buurt van de Efteling. GuestHouse Kitchen streeft er naar om zo min mogelijk voedsel te verspillen en werkt samen met Albert Heijn. Zoals je net hebt kunnen lezen delen de chefs graag hun recepten met jou en je kunt de ingrediënten dus makkelijk bij jouw lokale Albert Heijn kopen om thuis ook nog eens te genieten!

Je merkt het al, ik kan niet wachten om heerlijk met mijn twee mannen te overnachten bij dit gave hotel, het zal vast een enorme beleving worden!

Hoe zou jouw ideale babymoon eruitzien?

Dit artikel bevat een samenwerking

15 Comments

 1. Ik ben met mijn oudste dochter een weekend weggeweest naar een 5 sterren hotel. Even met zijn tweetjes genieten

 2. Het ziet er in ieder geval heel aantrekkelijk uit. Maar zijn die bedden dus echt 6-persoons? Hoe breed zijn die wel niet?

 3. Wat ziet dat er prachtig uit. Ik heb nog geen kinderen, maar mijn babymoon gaat gewoon lekker naar Ameland. Lekker dicht bij huis 🙂

 4. Ik heb zelf geen kinderwens, maar vind zo’n babymoon voor mensen die een kind verwachten best wel een goed idee! Ik heb het bij mijn zusje gezien – al die slapeloze nachten en weinig tijd met je man als het kleintje er eenmaal is. Het is denk ik goed om even stil te staan bij wat je al hebt en daarvan te genieten en dat te koesteren 🙂

 5. Ik zou nu spontaan nog een baby willen om hier op babymoon te kunnen 😉 maar lijkt me niet echt een goede reden.. haha. Ik ga dit zeker onthouden voor een keer iets met het gezin!
  Veel plezier alvast!

 6. Fantastsiche ontdekking en ga er serieus naar kijken. We gaan er graag op uit met z’n vijfjes en hebben nog geen hele leuke ontdekkingen gedaan. Thanx!

 7. Amylia De Schepper Reply

  Zalig idee om er nog even met zern tweetjes tussenuit te gaan. lijkt me heerlijk!

 8. Het lijkt mij een superplek om eens te gaan bezoeken met mijn kids. Meeste hotels zijn niet zo ingericht om met kinderen (laat staan met meerderen) naar toe te komen

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.