Sommige mensen zijn enorm verstandig, hebben een goed spaarpotje en wisselen hun auto eens in de zoveel jaar om voor een ander model. Jeroen had tot zo’n 7 jaar geleden voor zijn werk altijd een auto, dus tot die tijd hadden we daar weinig omkijken naar. Toen dat stopte, konden wij de auto van mijn opa overnemen, omdat hij niet meer mocht autorijden. Daar hebben we een aantal jaar met veel plezier in rondgecrosst, maar toen was Max op komst en was het tijd voor een veiligere en grote auto.

Onze eerste eigen gekochte auto

We deden wat research op internet, wachtte op een laatste financiĆ«le injectie in de vorm van ons vakantiegeld en toen gingen we rondkijken voor onze eerste echte eigen gekochte auto. We wisten al dat we een Skoda wilden, in onze ogen een betrouwbaar en betaalbaar merk en een aantal mensen uit onze omgeving reed ook met veel plezier in zo’n auto. Jeroen en ik zijn beiden lang en willen ruim zitten, dus een klein model als een Skoda Fabia viel al snel af. Het werd een Skoda Octavia en we vonden een prachtexemplaar bij een garage op de Veluwe. Jeroen lette op de details zoals snelheid en weet ik wat veel meer en ik was happy met de kleur, haha. Wat waren we trots!

Tijd voor een nieuwe auto?

Tijd voor een nieuwe auto?

Inmiddels rijden we alweer vier jaar met veel plezier in onze rakker, maar er begint steeds meer aan te mankeren. Het ding is ook alweer een jaartje of 16 oud, heeft al heel wat kilometertjes op de teller en de reparaties worden steeds duurder. Ik gok dat we alleen dit jaar al, wat nog geen half jaar duurt, al een euro of 1500 aan reparaties hebben uitgegeven. Hartstikke zonde, want dat had prima bij een andere auto gekund. Maar ja, baby nummer 2 is op komst, we willen toch echt graag verhuizen en zijn dus al ons spaargeld aan het investeren om het huis en de tuin verkoopklaar te maken. We hoopten het nog even uit te kunnen zingen totdat we in een ander huis woonden. Maar is het stiekem toch niet al tijd voor een nieuwe auto?

Rekenen en rondkijken

Toch ben ik maar eens gaan rekenen of het waard is om te gaan rondkijken naar een andere auto. Zo checkte ik onze spaarrekening en de grote uitgaven die er nog aankomen. Ik maakte een overzicht van wat ik verwachtte dat er nog binnen zou komen om extra te sparen, zoals vakantiegeld en belastingteruggave en ik keek wat voor auto we graag zouden willen. Als je eenmaal weet wat je voor auto zou willen kopen, is het vrij simpel om te berekenen wat je kwijt zou zijn aan wegenbelasting voor je nieuwe auto, maar ook aan bijvoorbeeld een autoverzekering. Sowieso geen slecht moment, want niet kort daarvoor had ik bericht gekregen van onze huidige autoverzekering dat de premie omhoog zou gaan. Het ideale moment om ook even autoverzekeringen te berekenen om te kijken of het iets zou schelen als ik over zou stappen.

Eindconclusie

Voor nu geeft het mij een fijner gevoel om even te wachten met de aanschaf van een andere auto. Ik wil de komende maanden zoveel mogelijk geld sparen, want een verhuizing heeft voor mij  wel prioriteit. Het huis is echt te klein, elk kamertje en hoekje is gevuld en we hebben behoefte aan een groter huis. Helemaal nu de huizen in onze wijk als warme broodjes gaan, willen we daar graag gebruik van maken. Ondertussen hopen we dat het dan even gedaan is met de dure reparaties aan onze auto, haha.

Wat is voor jou de belangrijkste reden om een andere auto aan te schaffen?

Dit artikel bevat een samenwerking.

2 Comments

  1. Goed dat je besloten hebt nog even te wachten. Verhuizen kost inderdaad nogal wat. En je weet natuurlijk nooit wat je tegenkomt in een ander huis. Met onze vorige auto hebben we ook heel wat moeten laten repareren. Wat zonde geld is dat zeg. Maar helaas kunnen we ook niet zonder auto. Dus je doet het dan maar.

  2. Dat is een goede vraag! Wij wachten meestal te lang en gaan pas over op een nieuwe auto als we er steeds mee langs de kant van de weg staan met een kokende motor….

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.