Sunshine Blogger Award 2018 werd door bloggers in het leven geroepen. De bedoeling van deze virtuele blogaward is andere bloggers die een positieve bijdrage leveren aan de blogwereld in de spotlight te zetten en het hemd van hun lijf te vragen. Sandra van  MamaPlaneet  nomineerde onder andere mij.  Dit vind ik zo leuk! Dat iemand die ik niet persoonlijk ken, mijn website toch weet te waarderen! Ik beantwoord haar vragen en nomineer op mijn beurt ook een aantal andere bloggers.

1. Beschrijf jezelf in 5 woorden.

Opgewekt, sarcastisch, humoristisch, lui en op zichzelf. Ik mag dit wel toelichten toch? Naar buiten toe probeer ik altijd opgewekt te zijn en ik houd van een flinke dosis sarcasme. Daar koppel ik ook een groot deel van mijn humor aan. Verder be ik best wel lui, de weg met de minste weerstand is favoriet. Ook ben ik graag op mezelf, ik weet me goed alleen te vermaken en vind het ook fijn om af en toe lekker alleen te zijn!

2. Op welke aannames ben je snel teruggekomen sinds je aan het bloggen bent?

Hmm, ik geloof niet echt dat ik aannames had toen ik begon met bloggen. Ik ben gewoon gaan schrijven en veel gaan lezen over het bloggen.

3. Wat was je laatste goede daad?

Euh, ik sta niet zo snel stil bij het moment dat ik een goede daad verricht. Dit doe ik omdat het voor mij normaal is en niet omdat ik persé een goede daad wil verrichten. Zo laat ik Jehova’s getuigen altijd hun zegje doen en ben ik niet beroerd om mensen voor te laten bij de kassa. Ook geef ik altijd geld bij collectes en kijk ik bij het concert van mijn vader’s koor, omdat ik weet dat hij dat fijn vindt.

4. Wat doe jij om te ontspannen?

Lekker op de bank ploffen en een serie kijken met mijn man. Ook vind ik het heerlijk om een avondje trash-tv te kijken als Jeroen niet thuis is. En hoewel er momenten zijn dat bloggen echt een moetje is, is het vaker gewoon heerlijk ontspannend!

5. Stel dat je na je dood terug mag komen als een dier. Welk dier zou je dan zijn en waarom?

Hmm, dat is best een lastige! Ik denk namelijk dat als je eenmaal mens geweest bent, een dier zijn een flinke stap terug is, haha. Laat mij maar lekker in dat graf liggen dan!

6. Wat staat er in je 5-jarenplan?

Sowieso staat een verhuizing in de planning. Iets waarvan ik hoop dat dat binnen nu en twee jaar gerealiseerd gaat worden. We wonen fijn, maar erg klein, dus een groter huis is zeker gewenst! Als het ons gegund is komt er vast ook nog wel een derde kindje, maar dat zien we na de verhuizing wel. Qua blog hoop ik groter en professioneler te worden, misschien dat ik er ooit van zou kunnen leven?

7. In welk ander land zou je willen wonen?

Ik geloof niet dat ik graag uit Nederland weg zou willen. Het klinkt allemaal superromantisch hoor, maar ik krijg allerlei Ik Vertrek-visioenen. We blijven lekker hier, als het aan mij ligt!

8. Wat is je favoriete quote?

Het origineel kan ik even niet zo snel vinden, maar het komt op het volgende neer: “Je moet zelf iets van je leven maken, niemand komt het je aanreiken. Je bent er zelf verantwoordelijk voor”. Je hebt vast mijn strekking door, denk ik? Ik erger me aan mensen die bij elke tegenslag bij de pakken neer gaan zitten en vervallen in slachtoffergedrag. Maak er gewoon zelf wat van joh. Niemand komt het je brengen hoor!

9. Welke series heb je gezien die je anderen ook zou aanraden?

Gilmore Girls, Gossip Girl, House of Cards en The Crown zijn toch wel series die ik graag kijk!

10. Op welk blogpost ben je het meest trots?

Dat zijn er meerdere, maar vooral degene waar in ik het heb over de lange weg naar mijn huidige zwangerschap. Ik vond het ontzettend spannend om hierover te schrijven, maar de reacties waren enorm lief en bemoedigend.

11. Wie zie je als je grootste idool/inspiratiebron?

Ik vind de schrijfstijl van Linda van Volmaakt Onvolmaakt bewonderigenswaardig. Het is zo knap en mooi hoe zij schrijft en hoeveel blogkennis zij heeft! Verder heb ik niet echt idolen of inspiratiebronnen, want van elke blogger waardeer ik wel iets.

De regels gebonden aan deze award

 • Bedank de blogger die jou genomineerd heeft en tag haar in je blogpost
 • Beantwoord de 11 vragen die de blogger voor jou heeft opgesteld
 • Nomineer zelf 11 bloggers om deze Award te ontvangen en stel ze 11 vragen
 • Som alle regels op en plaats het logo van de Sunshine blogger Award in je blogpost

Sunshine Blogger Award 2018

En nu is mijn beurt een aantal bloggers te nomineren voor de Sunshine Blogger Award 2018.

1. Maaike van Maaike schrijft op
2. Bertina van All About Bertina
3. MC Kleuver van MC Kleuver
4. Kimberley van Mom on Top
5. Xarifa van Xaar’s wereld
6. Amanda van Mind and Beauty
7. Laura van I Scream Beauty
8. Gabriëlle van Globe Girl
9. Jascha van Proeven en Geloven
10. Melissa van Melissa Schrijft
11. Cynthia van Cynspirerend

Zouden jullie de onderstaande vragen willen beantwoorden?

1. Wat zou je willen worden of zijn als er geen belemmeringen waren om dat te bereiken?
2. Wat vind je lastig aan bloggen?
3. Van welke artiest of band zou je dolgraag naar een concert willen?
4. Waarmee  of waarop trakteer jij jezelf het allerliefste?
5. Wat is de duurste aankoop die je ooit hebt gedaan?
6. Van welke actie heb jij spijt en zou je terug willen draaien?
7. Waarover gaat je laatste gesprek op Whatsapp?
8. Wat is voor jou de belangrijkste waarde om na te leven?
9. Welke herinnering uit je jeugd vergeet je nooit meer?
10. Op welke blogprestatie ben jij trots?
11. Waar zou je ooit nog eens willen wonen?

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden en de nominaties. Laat je het mij weten als je Sunshine Blogger Award-artikel online staat? Dan lees ik hem zeker!

23 Comments

 1. Ik kan mijzelf ook wel vinden in hoe je jezelf omschrijft in 5 woorden haha. Wat leuk een verhuizing! Hebben jullie al iets op het oog dan?

 2. Wat een leuke tag! Zo leer je de persoon achter de blog toch net even wat beter kennen!

 3. Leuk om zo andere blogs in de schijnwerpers te zetten en meer over “de persoon achter” het blog te lezen.

 4. Wauw, alsof je mij beschrijft in 5 woorden haha. Al ben ik totaal niet meer lui nu ik moeder ben. Leuk om te lezen!

 5. Ik zou denk ik ook niet willen verhuizen uit Nederland. Maar een leuk vakantie huisje ergens anders is wel prima 😉

 6. Leuk dat je deze tag met ons deelt. En dat meerdere bloggers deze invullen. Zo weten we net even wat meer over jou. Wat grappig dat je geen dier zou willen zijn. Ik zou er geen problemen mee hebben hoor 🙂

 7. Leuk om deze tag bij verschillende bloggers terug te zien. Zo weten we toch net even iets meer van mede-bloggers. Leuk! en de naam is helemaal vrolijk, laat de zon maar komen

 8. Ik zou zelf naar Spanje willen verhuizen. Maar ik kijk “ik vertrek” ook nooit haha dus nog niet afgeschrikt

 9. Een jong gezin en ook nog een blog komt op mij niet lui over hoor 🙂 Leuk initiatief om meer over de bloggers achter de blogs te weten te komen!

 10. Erg leuk om te lezen en de nieuwe vragen die je hebt bedacht vind ik ook erg leuk. Je favoriete quote is een mooie!

 11. Gilmore Girls vind ik ook een hele leuke serie! House of Cards keek ik ook. Maar nu is het wel heel abrupt afgelopen vind ik na het schandaal met Kevin Spacey….

 12. Leuke tag, leuk kijkje in de keuken. Grappig ik kwam Linda van de week voor het eerst online tegen en ben het met je eens, mooie blog!

 13. Ik vind het sympathiek dat je Jehova getuigen hun zegje helemaal laat doen. Ik ben wel altijd vriendelijk, maar ik ga niet hun hele verhaal luisteren.

  • Eke Reply

   Dit keer wel een beetje spijt gehad want ze stonden nu elke week aan de deur, haha.

 14. Leuk zeg! Zo kom je toch wat meer over degene achter het blog te weten! Wat goed dat je de Jehova getuigen hun zegje laat doen. Wij hebben een sticker op de deur, geen geloofovertuigers haha

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.