Je bent zwanger en dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. En dan niet alleen in de basis, maar jezelf (laten) vertroetelen is wat mij betreft ook een must.  Dat kan natuurlijk op verschillende manieren en vandaag vertel ik je meer over de zwangerschapsmassage. Hoe gaat dat nou? Lees verder voor alle ins en outs over zwangerschapsmassage!

Waarom een zwangerschapsmassage?

Je zult je misschien afvragen: waarom? Waarom zou ik zoiets als een zwangerschapsmassage laten doen? Nou meid, ten eerste omdat je het gewoon hartstikke verdient! Maar er zijn nog meer redenen:

 • Je gaat er beter van slapen;
 • Je cortisol-niveau (ook wel stresshormoon) gaat naar beneden;
 • Door de massage maak je oxytocine (het happy-hormoon) aan en dit geef je ook weer door aan je baby;
 • Het stimuleert de bloedsomloop en het lymfestelsel. Alle afvalstoffen worden goed afgevoerd. Hierdoor worden voedingstoffen en zuurstof goed door je bloed opgenomen, ook in de placenta, dus goed voor le bebe. Ook ben je dan minder vatbaar voor kwaaltjes en ziektes.

Wat wel even belangrijk is! Voordat je nu snel een massage gaat boeken, eerst nog even dit: In de eerste drie maanden van je zwangerschap is een massage niet verstandig. Je lichaam is nog volop bezig met het creëren van jouw kindje en is daardoor kwetsbaar. Nou is het eerste trimester al spannend genoeg, dus zodra je hier doorheen bent, boek dan lekker zo’n massage om alles spanning weg te masseren!

Mijn ervaring met een zwangerschapsmassage

Mijn ervaring met een zwangerschapsmassage

Om heel eerlijk te zijn stond een zwangerschapsmassage niet mega hoog op mijn to do-lijstje. Ik zag via Facebook iemand een actie liken van Lelymassage waarin je met 50% korting een zwangerschapsmassage kon boeken. Dat wekte mijn interesse, dus besloot ik het maar te doen!

Een uurtje voordat ik naar de massagesalon ging, checkte ik nog even uitgebreid de website van Lelymassage. Toen schrok ik wel een beetje, want ik zag dat de masseur een man was. Tijdens het boeken had ik contact gehad met zijn vrouw en ben er dus vanaf dat moment vanuit gegaan dat zij de massage zou geven. Even zweten dus. Maar goed, ik had me al weken verheugd op de massage, dus moest ik gewoon even niet zo zeiken.

Bij binnenkomst voelde ik me meteen op mijn gemak bij Alwin, de masseur. Hij legde uit wat hij zou gaan doen en vroeg goed door of er nog klachten waren waar hij rekening mee diende te houden. Als eerste werd de achterkant van mijn lichaam gemasseerd. Er lag een speciaal matras met een uitsparing voor een zwangere buik op de massagetafel, dus je ligt heerlijk comfortabel. Als de voorkant van je lichaam gemasseerd gaat worden, gaat dit matras weg en lig je op de gewone massagetafel.

Van teen tot kruin ben ik gemasseerd en omdat Alwin ook sportmasseur is, drukte hij bepaalde punten stevig in, zoals rondom mijn bekken. Dit was pijnlijk, maar na de massage liep ik wel weer een stuk soepeler. De massage is heerlijk ontspannen en voelde me echt weer even als herboren. Alle pijntjes waren weg en  alle spieren zaten weer lekker los. Ik begin weer een beetje gammel te worden, dus het is weer tijd om een nieuwe afspraak in te plannen!

19 Comments

 1. Ik heb geen ervaring met zwangerschapsmassage, maar dat lijkt me wel héérlijk. Stom dat ik daar nooit aan gedacht hebt, want was ik wel aan toe haha

 2. Dit kon ik tijdens mijn zwangerschap zo goed gebruiken, alleen helaas nooit gehad/gedaan x

 3. Het lijkt me heerlijk ontspannend en erg goed voor de zwangerschap. Voor niemand is stress en spanning goed, maar bij een zwangerschap ligt alles onder een vergrootglas, komt het sterker aan.

 4. Oh heerlijk zeg zo’n massage! Ook als je niet zwanger bent heb je de genoemde voordelen. Daarom is het helemaal niet zo verkeerd om eens in de zoveel tijd naar een masseur of masseuse te gaan als onderhoud.

 5. Frederique Reply

  Ik heb het nooit gedaan tijdens mijn zwangerschappen maar nu ik dit lees heb ik spijt 😉

 6. Heerlijk. Ik heb het inderdaad ook regelmatig laten doen tijdens mijn zwangerschappen. Dat heb je ook verdiend immers als je hoogzwanger bent ±/D

 7. Heerlijk is ’t! Heb het ook een paar keer gedaan, werkte echt ontspannend. Helemaal omdat ik op de helft last had van m’n bekken. Daarna was ’t weg! Gelukkig!

 8. Spannend! Ik zou dat niet gedaan hebben denk ik. Gedurfd bedoel ik dan. Ik liep sowieso al op eieren dus iedere beweging was er een teveel zeg maar. Zodra ik wist dat ik zwanger was, sportte ik al niet meer (en dat terwijl ik drie keer per week sportte). Daar moet ik wel bij vertellen dat ik een bloeding had gehad in het eerste trimester. En dat ik hoogzwanger een keer op mijn buik ben gevallen in een loei gladde parkeergarage. Nu snap ik natuurlijk helemaal dat een massage geen risico met zich meebrengt, maar mijzelf kennende had ik het niet gedaan.

 9. Had dit heel graag gedaan tijdens de zwangerschappen. Klinkt echt heerlijk, lekker ontspannend. En lekker dat hij precies de juiste punten in drukte. Juist in je zwangerschap is het fijn als je even helemaal tot rust komt

 10. Klinkt relaxed hoor. Wel een service dat ze vragen of je ergens last van hebt. Dat lijkt mij een pluspunt voor de masseur. Hopelijk kunnen ze je er dan vanaf helpen.

 11. Wat leuk! Nog nooit gehoord, wel vroeger had ik zwangerschapyoga gedaan. Heerlijk masseren. Love it en want it

 12. Pingback: Mijn bevallingsverhaal: de geboorte van onze zoon Storm - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.