Het is je vast bekend dat je als je zwanger bent, bepaalde etenswaren niet meer mag eten en alcoholische dranken uit den boze zijn. En je kent ook vast wel de gedachte dat als je iets niet mag, het alleen maar lekkerder en aantrekkelijker gaat worden. Wat ik echt miste in mijn zwangerschappen? Lees snel verder!

Sushi

Sushi

Ik ben een laatbloeier met sushi, want ik eet dit pas sinds een paar jaar. En echt niet wekelijks of zo, maar tweemaandelijks zeker. Als we weer eens een eet-date hebben met mijn oudste broer en schoonzus of met collega’s. Het is lekker, betaalbaar en voldoende gevarieerd. Kom nu niet aan met de opmerking: “Maar je mag toch nog heel veel sushi als je zwanger bent??”. Ja klopt, maar die zijn niet het allerlekkerst en dan zit je kwijlend te kijken naar mijn tafelgenoten die wel alles naar binnen schuiven. Nah,

Carpaccio

Als voorgerecht als je uit eten gaat. Want weet je hoe saaaaaaai uit eten is als zwangere?? Maar een broodje carpaccio als lunch is ook verukkelijk. Sowieso, de lunch. Wat een domper als je zwanger bent…

Biefstuk

Biefstuk

Ook biefstuk eet ik nog niet zo lang. Vroeger vond ik het een van de meest ranzige dingen, maar in mijn eerste zwangerschap cravede ik opeens naar biefstuk. Uit het niets. De afgelopen 3,5 jaar heb ik het regelmatig gegeten, zo heerlijk!

Rauwe ham

Net als de vleeswaarvariant hieronder wist ik tijdens mijn vorige zwangerschap niet dat dit niet mocht en heb het dus ook lekker gegeten. Parmaham, Jambon Iberico, whatever. Het mag dus niet meer. Jammer!

Salami

Salami

Mijn favo broodbeleg is salami. Heerlijk! Tijdens de zwangerschap van Max volop gegeten, tegenwoordig mag dat dus niet meer. Etters van het Voedingscentrum.

Gerookte zalm

In de sushi vind ik de zalmvarianten heerlijk, maar ook lekker gerookte zalm op een broodje, heerlijk! Een van mijn lunchfavorieten, haha. Beetje rucola, wat pijnboompitjes. Het water loopt me enorm in de mond.

Je hebt inmiddels door hoe zwaar mijn leven was tijdens mijn zwangerschappen. Nee, zonder grollen. Ik heb het allemaal meer dan over gehad voor de jochies in mijn buik. Maar wat heb ik genoten in de kraamweek: eindelijk alles weer eten!

Wat heb jij het meeste gemist in je zwangerschap of zou je gaan missen?

23 Comments

 1. Ahh, lijkt me erg lastig als je de cravings heb maar het echt niet mag! Ik ben zelf niet zo’n vleeseter maar de gerookte zalm zou ik absoluut gaan missen als ik zwanger ben. En de sushi natuurlijk! 🙂

 2. Qua eten miste ik niet zo veel. Maar een lekker alcoholisch drankje miste ik na een tijdje wel. Daarom ben ik maar alcoholvrije wijn gaan halen haha, en dat was ook best lekker!

 3. Ik zou het wel weten als ik jou was als ik bevallen ben haha! Dit zijn ook dingen die ik ga missen!

 4. Wow, ik wist zelfs niet dat je deze dingen niet mag eten tijdens een zwangerschap. Is het dan dat deze dingen echt slecht zijn voor je kleine of mag je het heel af en toe eens eten?

  • Eke Reply

   In rauw eten zit een bacterie waar je zelf en je baby heel erg ziek van kan worden. Zo kan je baby bijvoorbeeld blind worden.

 5. “Pas” 5 a 6 jaar sushi eten is niet echt een laatbloeier hoor. Ik ken genoeg mensen die me nog steeds met een scheef gezicht aan kijken als we het gaan eten. Heerlijk! Ik kan me eigenlijk wel in alle dingen vinden die je mist.

 6. Wat is miste was sushi. Rn gek genoeg had ik de hele tijd zin in een glas rode wijn (na de bevalling in eens niet meer)

 7. Ohhh ik snap je helemaal. Dit zou ik ook echt heel erg missen (denk ik, ben zelf nog nooit zwanger geweest). Gelukkig doe je jet allemaal voor het kleine hummeltje dat in jou groeit. Voor je het weet kan je weee lekker losgaan haha.

 8. Ja biefstuk zou ik ook enorm missen. Salami at ik trouwens wel gewoon, paar jaar geleden mocht het nog. Maar het feit dat je maar één boterham per dag met leverworst mag… O wat baalde ik tijdens mijn laatste zwangerschap! Het liefst at ik dat hele dagen door haha. Raar he? Vind het normaal ook best lekker hoor, maar om nou te zeggen dat ik zo’n halve worst zou willen wegkanen? Nee niet echt.

 9. Ja erg hé! Ik wist het ook niet van sushi, maar je denkt er niet overna dat er rauwe vis in zit. Jammer, maar helaas waar. Je kunt wel vega sushi maken of met gebakken ei. Dan mag het wel 🙂

 10. Hoi,
  Weet jij al wat je als eerste gaat eten? Of alles tegelijk?
  Ik zou het niet weten als ik even geen salami mee mag.

  Groetjes Annemieke

 11. Gerookte zalm van de visboer mag toch wel geloof ik (alleen de vacuüm voorverpakte variant niet?). Ik weet het niet meer, maar ik weet wel dat ik uiteindelijk helemaal niet meer uit eten ging. Want ineens wist ik niet meer of als de kaas niet gepasteuriseerd was, ze dat echt aan mij zouden vertellen. Was de sla wel gewassen? Was het vlees wel well done? Ik was er zo klaar mee. Ik dacht dat ik alcohol zou missen, maar met twee vingers in mijn neus heb ik dat 19 maanden laten zitten. Geen enkel probleem. Maar dat eten? Was echt wel een dingetje.

 12. Oooo en dan zat ik je laatst lekker te maken met die sushi. Herkenbaar! Ik mistte ook er rode wijn. en dat dronk ik eigenlijk niet eens haha!

 13. Je noemt juist alle gerechten op die ik super graag eet. Ik hou mijn hart al vast vanaf het moment ik zwanger ben. Kan geloven dat je het mist. Na de bevallig, kan je er terug heerlijk van geniet. 😀

 14. Salami kwam ik dus pas heel laat achter, gewoon nooit aan gedacht dat dat rauw is. Heel stom he, maar ik heb het dus zeker 6 maanden gewoon gegeten… best spannend en suf als ik er aan terug denk!

 15. Ik miste mijn broodjes filet American met ei. Doordat ik dat niet meer at in de pauze, wisten mijn collega’s meteen dat ik zwanger was

 16. Haha dat kan ik me ook nog zo goed herinneren! Ik miste ook de leverworst en filet american voor op brood! Heb in de kraamweek bijna alleen maar dat soort dingen gegeten.

 17. Angela | ilovebudgetmakeup.nl Reply

  Voor mij was het droge worst wat ik enorm miste..
  En een blikje energy op zn tijd en op zaterdagavond had ik dat met een glaasje alcohol. Nu dronk ik al met mate maar toch miste ik het ofzo, haha!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.