Misschien speelt het mee dat ik nu al anderhalve maand de ene verkoudheid afwissel met de andere en het altijd koud heb, maar lieve mensen, wat ben ik toe aan de lente! Je hoort de vogels weer fluiten, het ruikt anders als je buiten bent, alsof je de zon en de ontluikende bloei van alle bomen, bloemen en planten ruikt.

Zon, please!

Na een donkere en duistere december en januari, begint gelukkig wel de zon weer wat vaker te schijnen. Ondanks dat de afgelopen weken best koud waren, liet de zon zich wel goed zien. Dat maakt het leven alweer een stuk aangenamer en de zin om dan lekker naar  buiten te gaan en de fiets te pakken in plaats van de auto is ook wel fijner. Maar dat zonnetje, hoe waterig ook, kan best hardnekkig in je ogen prikken. En zeker in het verkeer is het niet prettig om die laagstaande zon in je bakkes te hebben. Het is dan best lastig om goed te kunnen zien en situaties in te kunnen schatten. Tijd om de zonnebril er maar weer eens bij te pakken!

Zonnebrillenzoektocht

Daar start dus de zonnebrillenzoektocht. Waar had ik die dingen (ja, deze chaoot heeft er meerdere) toch gelaten? Vast op een hele handige plek opgeborgen, zo goed dat ik niet meer weet waar. Daar helpt dat zwangere brein ook niet bij, haha. De eerste is gevonden. Onderin mijn tas. Bekrast door alle losse meuk die er rondslingert, dus die kan de prullenbak in. Bril nummer twee kom ik tegen in de speelgoedkist van onze zoon. Er zitten verscheidene ondefinieerbare vlekken op en die zijn ook niet zomaar weg te poetsen. Zonnebril nummer drie heb ik tot op heden nog niet gevonden. Je merkt het, ik ben geen Gucci-bril waard.

Expeditie Zonnebril

Expeditie Zonnebril

Op naar de winkel dan maar: Expeditie Zonnebril. Nou, vergeet het maar dat je in februari in een winkel een beetje betaalbare zonnebril kunt scoren. Je bent aangewezen op de toch wel prijzige opticiens en zoals je hierboven gelezen hebt, verdien ik gewoon geen duurdere bril. Online zoektocht dan maar naar een goedkope zonnebril!

Ik stuit op een leuke shop met verschillende modellen en ook nog eens lekker betaalbaar! Zowel dames– als herenmodellen en ook de keuze uit hippe soorten zoals ronde brillen, de klassieke maar toch tijdloze Wayfarer, Clubmaster en Pilotenzonnebrillen. Er is dus genoeg keuze en voor iedereen wel een model wat kek staat en ook nog eens hip is.

Ik kies drie zonnebrillen uit. Een met een panterprintje, blauwe spiegelglazen en gele pootjes, een houtlook zonnebril met tortoise print en wederom blauwe spiegelglazen en een simpele maar toch hippe clubmaster style zonnebril met zwarte glazen en een strak afgewerkt frame.  heeft een strak afgewerkt zwart frame. Ik kan dus met een paar fijne nieuwe brillen de zon tegemoet!

Ben jij heel zuinig op je zonnebril(len) of vind je het net als ik leuk om elke zomer een ander modelletje op je snoet te hebben?

Dit artikel bevat een samenwerking.

27 Comments

 1. Leuke zonnebril ben je op gestuit voor een leuke prijs! Als je die kwijtraakt zit je er ook niet zo mee, of erop gaat zitten gebeurt mij ook nog wel eens. Ik heb zelfs iets van 4 zonnebrillen, maar er kan er altijd nog eentje bij, want ik heb zin in de lente!

 2. Ik heb een hele dure liggen van Dior, maar draag ook goedkope varianten. Die Dior is meer voor de decadente dagen

 3. Ik vind het wel leuk om steeds een andere zonnebril te dragen. Moet het wel een goede bril zijn natuurlijk, maar houd wel van afwisseling.

 4. Oh de lente.. zeker ben ik eraan toe! Maar vooral ook omdat ik hoop dat t dan beter gaat met de luchtwegen van ons mannetje..

 5. Ik heb een zonnebril op sterkte en die vind ik het fijnst. Dan nog een paar goedkope van kunststof maar daar voel ik me minder prettig mee.

 6. Ik ben abs-so-luut toe aan de lente. Geef me die zon maar. Afgelopen weekend was het ook heerlijk! Vitamnine D! Ik ben ook nog op zoek naar een goede zonnebril, maar betaal liever ietwat meer voor wat betere kwaliteit

 7. Ik ben dus niet zo van de zonnebrillen.. En loop ook al jaren met dezelfde rond.
  Wordt wel tijd dat ik eens kijk naar een andere. Maar ze zitten mij gewoon nooit lekker. Verder heb ik vaak het gevoel dat ik minder waarneem met een bril op mn knar.

 8. Wat een leuke zonnebrillen. Ik ben ook op zoek naar een zonnebril nu ik lenzen heb en een simpele zonnebril nu kan dragen. Hout hou ik erg van.

 9. Ik heb zin in de lente! Leuke zonnebril trouwens, ik ga er dit jaar wel opletten dat ik wat vaker een zonnebril draag.

 10. Leuk geschreven! Ik ben ook enorm toe aan de lente en zomer… Ben klaar met de grauwe en koude dagen… Zelf heb ik ook al een paar jaar een zonnebril van de H&M en elk voorjaar zeg ik weer tegen mezelf dat ik nu toch echt een keer een goede (lees: dure) zonnebril voor mezelf moet gaan kopen, maar dat gebeurt vervolgens weer niet, haha 🙂 Hebben vast nog meer mensen last van.. Ergens vind ik het ook gewoon fijn dat ik hem gewoon in mn tas kan gooien en me geen zorgen hoef te maken over een krasje hier of daar 🙂

 11. Ik vrees dat ik heel zuinig ben (al heb ik mijn trouwe en supermooie pilotenbril – Ray Ban dus – helaas al een paar keer laten vallen. Yep, precies op de glazen 🙁 Nog steeds blijft hij supermooi. Ik heb ook heel veel goedkope brillen gekocht (op Bali, maar dan heb ik het echt over 1 euro brillen en daar ben ik heel voorzichtig mee in de zon. Gek hè met een zonnebril 😉 Maar daar vertrouw ik de werking niet zo van. Dat zal bij jouw brillen wel heel anders zijn, vermoed ik.

 12. Super leuke zonnebrillen! Ik heb iedere lente en zomer een nieuwe die dingen raak je zo gemakkelijk kwijt!

 13. Leuke zonnebrillen! Ik zou ze zelf niet zo snel online kopen, want wil ze altijd even passen om te kijken of ze mij wel staan. Afgelopen zaterdag kwam ik erachter dat mijn favoriete zonnebril ineens een scheef pootje heeft .. hoe dat kan, ik heb dus geen flauw idee. Jammer. En mijn andere zonnebrillen slingeren geloof ik ergens rond in verhuisdozen, geen zin om daar naar op zoek te gaan. Dus voor mij wordt het ook wel weer eens tijd om een nieuwe (of twee) te kopen. Ik koop altijd goedkope zonnebrillen, maar probeer er wel zuinig op te zijn. Alleen soms gebeurd er gewoon onverwacht wat mee en dan vind ik het zonde als ik een dure zonnebril weg moet gooien, dus dan liever goedkope.

 14. Ik denk dat er in een goede winter meer zon is dan in de lente…
  Maar verder leuke zonnebrillen.
  Ik raak mijne ook altijd kwijt daarom wil ik er niet te veel voor betalen!

 15. Een goede zonnebril is zo belangrijk. Daarom zweer ik bij twee merken, omdat die een open technologie gebruiken. Hierdoor is de kwaliteit inzichtelijk en erkend. Je hebt maar 1 paar ogen en die behoud ik graag mijn hele leven.

 16. Wat een leuk artikel heb je gemaakt! Een zonnebril is bij mij ook het eerste wat ik nodig heb als de zon tevoorschijn komt. Je hebt een paar bijzondere maar daardoor extra leuke zonnebrillen gescoord! Jij bent klaar voor de lente!

 17. Ik heb een goedkope zonnebril in de auto liggen en tijdens de wintersport draag ik een zonnebril. Anders eigenlijk niet.

 18. Laatst vond ik mijn zonnebril in mijn tas, zonder pootjes. Oeps! Ik ben een rommelkont, dus koop nooit dure brillen. Zou zonde van het geld zijn 😉 Maar wat de lente betreft: die mag van mij ook wel weer komen!

 19. Hoi Eke,

  Ja en ook ik ben toe aan de lente en de zomer.
  Vooral nu met dit hele koude weer brrr.. niets aan.

  Groetjes Annemieke

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.