Over precies een maand zal mijn baby (Ik is een grote jongen, mam!) alweer vier jaar oud worden. VIER!!! Wat gaat de tijd toch snel… We gaan een gloednieuwe fase in. De komende weken gaat Max wat dagdelen wennen op de basisschool en vanaf vijf maart ben ik gewoon kindloos op mijn vrije dagen. Zo’n gek idee! Ik moet eerlijk bekennen dat ik het er best moeilijk mee heb. Mijn kleine ventje loslaten. In mijn donkere fantasieĆ«n doolt hij hulpeloos door school, kan hij het niet bolwerken en bekruipt een eenzaam gevoel hem. In de praktijk zal het vast meevallen, want mensen, wat heeft hij een mentale groei doorgemaakt de laatste tijd. Hij blijft me verbazen, ook hoe minder verlegen hij is geworden, dus zorgen om niks denk ik.

Herinneringen

Om toch maar even te genieten van hoe klein hij ooit was, besloot ik een fotoboek van zijn eerste jaar te maken. Ik heb avond aan avond de harde schijf en cloud doorgespit op zoek naar de leukste foto’s. Man, wat zijn het er veel! Van elk fronsje, lachje, outfitje, slaapje en hapje hebben we wel een foto, haha. Het was heerlijk om samen met Jeroen deze herinneringen op te halen en de leukste foto’s te selecteren!

Fotoboek maken

Fotoboek maken

Toen werd het tijd voor de noeste arbeid: een fotoboek maken.  Ik deed dit via de website van Het Fotoalbum en koos voor een  liggend spiraalalbum in maat L. Je kunt hier heel makkelijk offline software downloaden en dus ieder moment stoppen of je fotoboek weer afmaken. Omdat ik stronteigenwijs ben, sloeg ik de uitleg over. Dat heb ik geweten, want het leverde een hoop frustratie op, haha. Er is een heel handig Youtubefilmpje te zien met uitleg, ik raad je aan deze dus zeker te kijken.

Je kunt tijdens het maken van het fotoboek kiezen uit verschillende templates en hoeveel foto’s je per bladzijde wilt gebruiken. Ook kun je leuke achtergronden en stickers toevoegen en ook het plaatsen van tekst is heel gemakkelijk. Er is keuze uit verschillende lettertypes, groottes en kleuren.

Klinkt best leuk en Easy Peasy toch? Wat ik wel een nadeel vind aan de spiraalfotoboeken, is dat je geen kaft met foto kunt maken. Wel kun je kiezen uit een hoop kleuren, maar ik zou een gat in de lucht springen als er ook een variant komt met een fotokaft.

Het eindresultaat 

Het eindresultaat 

Op maandagavond bestelde ik het fotoboek en woensdag lag het me al op te wachten op de deurmat. Ik ben enorm blij met het eindresultaat en besef me dat ik veel eerder dit fotoboek had moeten maken.

Het eindresultaat 

Ik ben de foto’s van zijn tweede, derde en vierde levensjaar al aan het uitzoeken en ik kan niet wachten om deze fotoboeken te maken! Kan ik lekker mijmeren terwijl mijn baby zijn best doet op school ;-).

Dit artikel bevat een samenwerking.

17 Comments

  1. Wat een leuk album is het geworden. Max zal het ook erg leuk vinden om zijn. Babyfoto’s terig te zijn

  2. Zo leuk om alles terug te zien. Deden we voor onze oudste toen ze tien werd, ze was er zo blij mee. Fotocadeaus en albums zijn gewoon echt leuk.

  3. Tijd gaat inderdaad vreselijk hard. Maar wat een onwijs leuke fotoboek is het geworden. Heel toevallig schreef ik hier van de week nog over. Op zoek naar tips. Ik ga eens verder neuzen šŸ™‚

  4. Wat een mooi fotoboek! Die grote foto vind ik erg sprekend. Leuk dat wij dit tegenwoordig zo kunnen maken.

  5. ik ben dol op fotoboeken! Je kunt wel alle foto’s in je phone bewaren, maar daar kijk je eigenlijk nooit naar. Een fotoboek pak je soms er nog wel eens bij!

  6. Ik vind de tijd uberhaupt voorbij vliegen en dan hebben wij nogeneens kinderen, kan me voorstellen dat het een verschil is hoe snel ze kunnen groeien en alle andere veranderingen. VInd het fotodagboek wel een heel leuk idee

  7. Wat een mooi album! En ja, de tijd vliegt voorbij. Als ik nu naar de babyfoto’s van mijn jongste kijk kan ik wel janken. Natuurlijk is de fase waar ze nu in zit ook heerlijk hoor, maar ze worden zo snel groot

  8. Leuk om terug te kijken, inderdaad gaat de tijd zo snel! Mooi dat je van de foto’s een album hebt gemaakt, is altijd zalig om er even bij te pakken šŸ˜‰ xx

  9. Wat goed van je dat je er tijd voor neemt. Bij ons vliegt de tijd ook voorbij en ben je voor je het door hebt een jaar verder. Ik moet ook echt even inde fotoboeken duiken!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.