Linda van Volmaakt Onvolmaakt  is van mening dat het ontzettend belangrijk is om trots op jezelf te zijn en die mening deel ik met haar. Zij maakte de Trots op mij-tag, een terugblik op 2017 en tagde mij hierin. Het is niet zomaar een tag waarin je lukraak een aantal dingen noemt waar je trots op bent. Het gaat om dingen die jezelf gedaan hebt, of juist gelaten hebt. Prestaties, klein of groot. Als het er maar voor zorgt dat je trots op jezelf bent.

Als ik heel eerlijk ben, vind ik het best lastig om vijf dingen te noemen waar ik trots op ben.  Niet omdat ik niets kan noemen of verzinnen, want ik heb echt wel dingen waar ik trots op ben, maar vijf is weer zoveel, haha. Weet je wat? Ik begin gewoon!

Eindelijk een hobby!

Ik heb de afgelopen jaren heel wat hobby’s versleten. Van scrapbooken tot schilderen en van haken tot koken. Alles probeerde ik drie keer en daarna vond ik het niks meer aan. Maar eindelijk heb ik iets gevonden waarvoor ik helaas het gruwelijke woord Passie wel voor kan gebruiken: het bloggen en vloggen voor mijn website. Eindelijk een hobby! Man, wat vind ik dit leuk en wat ben ik trots dat ik dit al bijna twee jaar volhoud. Het voelt niet als moeten en ik heb er enorm veel plezier in. Ik ben best een quitter in veel opzichten, maar dit blijft leuk!

De groei van EkeBrouwer.nl

De groei van EkeBrouwer.nl

Aan het begin van 2017 heb ik een poging gedaan om doelen te stellen wat betreft de groei van EkeBrouwer.nl. Toch vond ik dit lastig. Hoe ga ik ze behalen? Is het wel reëel? Wat als ik ze niet haal? Langzaam aan verdwenen ze naar de achtergrond, maar telkens als ik in de buurt van zo’n doel kwam, raakte ik toch gedreven om het te halen. De doelen hadden, heel verrassend, met groei te maken en ik ben blij en trots dat ik ze gehaald heb!

Het overwinnen van mijn oververmoeidheid

Ik heb er een paar pittige jaren opzitten waarin ik doordenderde en het krijgen van een kind en de veranderingen die dit met zich meebracht onderschat heb. Nu ben ik al niet gezegend met veel energie door mijn slechte gehoor, maar niet beseffen dat de komst van een kleintje ook veel impact heeft, was niet zo slim. Met behulp van een enorm toffe psychologe en ruimte van mijn werk om te herstellen en te werken aan mezelf, heb ik geleerd hoe ik mezelf staande hou en blijf houden. Hier gaan natuurlijk wel superveel credits naar Jeroen, want mede door zijn inzet en ondersteuning werkt het. Wel vind ik het enorm spannend wat de komst van een tweede kleintje gaat doen en wil ook goed de tijd nemen om de juiste balans te vinden.

In verwachting raken

In verwachting raken

Dit is misschien een beetje een gekke, maar toch ben ik trots dat het mij (ja, Jeroen had er ook een zeker aandeel in) gelukt is om in verwachting te raken. Ik was de hoop namelijk best wel heel erg kwijt en had niet verwacht dat het ons op een natuurlijke manier zou lukken. Mijn lijf gaf alle signalen van een naderende menstruatie, dus de afspraak in het ziekenhuis om te starten met IUI had ik nèt ingepland. Op de valreep toch nog zwanger! Mijn lijf werkt gewoon en was klaar om een kindje te laten groeien in mijn buik!

Mijn huwelijk

Vijftien en een half jaar samen en acht en een half jaar getrouwd. Oké, ik doe dit niet alleen, maar mijn aandeel helpt zeker om ons huwelijk en relatie te laten slagen. De meeste tijd gaat het van een leien dakje, maar er zijn genoeg momenten waarop we keihard werken en door minder leuke tijden gaan. Tijden waarin andere stellen ermee stoppen en uit elkaar gaan. Dit willen wij pertinent niet en we doen er ook alles aan om dat niet te laten gebeuren. Afgelopen zomer is er een moment geweest waarin het door mijn toedoen niet lekker liep. Het heeft ons beide op scherp gesteld en ik wil nu meer dan ooit alles op alles zetten om onze relatie te laten werken. Het lukt en daar ben ik enorm trots op!

Nou, volgens mij is het mij toch aardig gelukt om vijf dingen te noemen waar ik trots op ben. Ik wil graag Irma taggen om deze Tag in te vullen. Maar nog meer ben ik benieuwd waar jij trots op bent! Laat je het weten in de comments?

27 Comments

 1. Je mag zeker trots op jezelf zijn meid, je bent een topper! Samen met Jeroen en Max (en de kleine uk!) zijn jullie een geweldig team en komen jullie overal weer bovenop, dat kan niet anders! Ik ga eens kijken of ik er ook net zo’n mooi artikel als jou van kan maken….

 2. Wat goed en mooi dat je dit deelt. Positiviteit is heel belangrijk. Ik ben trots op mijn eigen website.

 3. Fijn dat je in bloggen echt je hobby hebt gevonden en het ook kunt volhouden omdat je het ontzettend leuk vind. Ik lees regelmatig de artikelen op je blog en zie ook dat je als blogger ontwikkelt en daar mag je best trots op zijn!

 4. We zouden best wat vaker trots op onszelf mogen zijn vind je niet? Knap wat jij al realiseerde! Ik ben ook al 20 jaar in een relatie en weet heel goed wat voor een knappe prestatie dat is 😉 Proficiat met alles!

  X Lazy Bird

 5. Het is je tocg gelukt om er vijf te noemen en ze zijn alle vijf om trots op te zijn. Je zegt het zelf, klein of groot, sta erbij stil!

 6. Wat goed om op te schrijven en stil te staan waar je trots op bent. Ik ben ook erg trots op mijn gezien en ook wel op wat ik allemaal bereik met mijn blog

 7. Heel erg leuke post! Bloggen is ook mijn hobby maar zou er ook graag nog eentje bij bedenken! En proficiat met je relatie en lange huwelijk, dat is in deze maatschappij zeker niet altijd eenvoudig!

 8. Ik denk dat je echt trots mag zijn op je huwelijk. Liefde is een werkwoord, aan relaties moet je werken. 🙂

 9. Wat een leuke en positieve tag. Even terugblikken op dingen waarop je trots bent, doe je anders niet zo gauw

 10. Mooi Eke. Wat een mooi, openhartig en kwetsbaar lijstje. Om trots op te zijn. Absoluut!

 11. Wat een mooie antwoorden! Zeker dingen om trots op te zijn. Dat 2018 naar zeker zo’n mooi jaar mag worden!

 12. dat zijn zeker dingen om trots op te zijn! vooral het feit dat je knkot voor je relatie vind ik mooi om te lezen. Tegenwoordig lees je vaak het tegenover gestelde en gaat men iets te makkelijk uit elkaar. Ja, een goede relatie kost moeite en je moet ervoor werken 😉

 13. Het zijn zeker dingen waar je trots op kunt zijn. Gefeliciteerd met de groei op je blog en je buikje

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.