Hoewel ik het dolgraag had willen zijn, ben ik het totaal niet: Creatief. En dan bedoel ik op het fröbelvlak. Van alles heb ik geprobeerd: sieraden maken, haken, scrapbooken en ik vergeet er nu vast een paar. Ik heb het hopeloos opgegeven. Dacht ik. Lees je mee hoe deze totaal niet creatieve persoon zichzelf verbaasde?

Hierboven heb je al een opsomming kunnen lezen, ik heb aardig wat dingen geprobeerd op het creatieve vlak. Toch kwam ik niet uit de verf, want ik ben niet gezegend met heel veel geduld. Ook moet het perfect, anders is het zonde van het materiaal. Je kunt je voorstellen dat dit geen beste eigenschappen zijn voor een crea bea in de dop. Ik uit mijn creativiteit dan maar in het schrijven, ook prima toch?

Handletteren

Maar toen kreeg ik een uitnodiging om een workshop Handletteren te komen volgen bij MadeByFem.  Als ik iedereen zo bezig zien in bijvoorbeeld hun Bullet Journals, ben ik daar toch wel een beetje jaloers op. Ik dacht, ik ga die uitdaging gewoon aan! Dus toch ik op een donkere januariavond naar Tijnje, vlakbij Heerenveen.

Ik werd warm welkom geheten door Albertien en Femke en viel meteen met mijn neus in de boter in de gezellige ruimte. Koffie, thee en allerlei lekkernijen stonden klaar en er was een groepje bezig met Mozaïeken. De tafel voor de groep voor het Handletteren stond al klaar, er lagen veel voorbeelden voor elke deelnemer en langzaam druppelde iedereen binnen. Femke startte met het uitleggen van de basis.

Handletteren

We kregen allemaal een vel papier met lijnen en mochten hierop verschillende lettertypen proberen met potlood. Ook leerden we hoe we heel simpel een banner konden tekenen. Daarna was het tijd voor het gebruik van een aantal verschillende pennen. Met de ene pen kon je vrij strak schrijven en met de andere op een wat meer sierlijke manier. Na het oefenen van de verschillende lettertypes en stijlen legde Femke uit hoe je kleuren als achtergrond kon gebruiken. En zo simpel maar met zo’n gaaf effect! Je legt je vel papier onder een insteekhoesje en je kleurt op dit hoesje wat je maar wilt. Daarna spray je met een waterverstuiver op het insteekhoesje en druk je je vel papier op het insteekhoesje en je wrijft dan als het ware de waterige inkt op je vel papier. Het effect is onwijs mooi aquarel-achtig! Een prima achtergrond om op te handletteren!

Easy Peasy

Easy Peasy

Het handletteren is ook easy peasy. Het is wel handig om te weten wat je wilt maken, maar begin simpel met een quote van een aantal woorden. Zoek even lekker op Pinterest of Google of gebruik een van de boeken van Femke als voorbeeld. Hierboven zie je wat ik onder andere gemaakt heb. Geloof me,: als ik het kan, kan jij het ook!

Wil je ook zo’n leuke workshop Handletteren volgen? Of volg je liever een van de andere workshops bij Femke? Of ga je liever sieraden maken bij Albertien? Dit kun je in de maanden februari, maart en april doen voor € 5,- korting p.p. Je kunt gebruikmaken van de kortingscode ekebrouwer.nl. Ik garandeer je een leuke en gezellige workshop met veel ondersteuning van Femke en Albertien!

 

20 Comments

 1. Super gaaf zeg, ik berook niet creatief al zou ik het graag willen, dit is wel heelerg leuk! En knap gedaan.

 2. Wat leuk en inderdaad crea bea om te zien.
  Zelf ben ik ook niet zo creatief. Als ik dan de Journals van mijn nichtje zie wordt ik soms wel jaloers om al die mooie tekeningen haha.

 3. Ik ben zelf qua knutselen met kinderen wel erg creatief, maar dit is dan weer totaal niet voor mij weggelegd. Leuk dat er cursussen in bestaan!

 4. Wat leuk dat dit zo goed werkt voor je! Net als jij ben ik ook niet zo handig, hoewel ik andere creatievelingen erg kan bewonderen.

 5. Youandi van Riet Reply

  Ik ben wel creatief geboren maar snap dat het frustrerend kan zijn als je dat niet hebt. Wel super tof dat je alsnog een workshop bent gaat volgen en jezelf die uitdaging hebt gegeven want het ziet er toch super mooi uit en het geeft toch een goed gevoel als je zelf iets in elkaar gezet hebt.

 6. Lijkt me heel leuk om eens te proberen. Ben niet heel creatief maar tekenen en mooi schrijven kan ik wel.

 7. Super leuk! En fijn dat het je meteen zo goed af ging. Ik hoor om me heen heel veel mensen die het doen maar zelf ben ik er nog niet mee begonnen.

 8. Heb ooit eens een boek gekregen om te leren handletteren, maar helaas nog nooit aan toe gekomen. Lijkt me wel heel erg leuk om te doen ennom dan een cursus daarvoor te volgen

 9. Leuk!! Zo zie je maar weer, je ontdekt weer iets nieuws aan jezelf. Lekker even je hoofd leeg! Ik weet alleen verder niet zo goed wat je er in de praktijk mee kunt doen, ga je zelf kaarten maken ?

 10. Creatief, tja wat is nu eigenlijk creatief? Vind je het leuk om te doen? dan is dat toch voldoende?
  Dat letters maken, kunst schrijven eigenlijk, lijkt me super leuk!

 11. Wat leuk dat je de uitdaging bent aangegaan met goed resultaat! Fijn dat je je zelf hebt verrast:)
  Ga je er nu mee door?

 12. Lijkt mij ook superleuk! Beetje ver alleen… maar je hebt ook doe-het-thuis-boeken volgens mij, daar maar eens naar kijken!

 13. Wat leuk! Ik ben er ook nog niet aan begonnen omdat ik mezelf helemaal geen creatief persoon vind. Mss toch de stap ook maar eens zetten

 14. Het is je goed gelukt hoor! Ziet er uit of je het al jaren doet 😉 ik vond ‘t vroeger leuk maar neem er tegenwoordig gewoon echt de tijd niet voor,

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.