Nog twee nachtjes slapen en dan is het weer zo ver, voor velen de meest favoriete feestdagen van het jaar: Kerst! Ik ga je alles vertellen over hoe ik Kerst vier en wat ik er speciaal en leuk aan vind. Lees lekker verder in The Christmas Tag!

Wat is je favoriete Kerstliedje?

Alles wat er op het Kerstalbum van Mariah Carey staat. Ik kan alles meezingen, zelfs bijna achterstevoren!

Wat is je favoriete Kerstfilm?

Euhm, sowieso Love Actually, maar The Holiday en alle Bridget Jones-films (die zijn ook wel Kerstig toch?) vind ik fijn.

Wat staat er bovenaan op jouw Kerstverlanglijstje?

Wat staat er bovenaan op jouw Kerstverlanglijstje?

Ik ben opgevoed met de Christelijke gedachte rondom Kerst en hoef Kerst daarom niet te vieren met kadootjes, dat doen we met Sinterklaas. Wel lastig hoor, want ik ben dol op kadootjes, haha.

Wat is je favoriete make-up look voor de Kerst?

Ik vind het leuk om met Kerst een flinke Smokey Eye te maken en een felle kleur lipstick te gebruiken. Lekker Highlightertje erbij en ik straal als een gemiddelde Kerstboom, haha.

Wat draag je het liefst tijdens Kerst?

Ik ben niet zo’n shopper die elk jaar een nieuwe Kerstoutfit scoort, dus draag waarschijnlijk hetzelfde zwarte jurkje als vorig jaar, haha. Maar als ik van shoppen hield, zou ik lekker uitpakken met glitterachtige kleding en ook een foute Kersttrui!

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?

De kans op een witte Kerst is niet zo groot, maar laten we het combineren: eerst lekker buiten en daarna aan de warme choco!

Hoe ziet jouw ideale kerst eruit?

Het lijkt me fantastisch om dit in een megagroot huis te doen op een romantische, besneeuwde locatie (jeweetwel, waar All You Need Is Love hun stelletjes herenigt met Kerst). Met mijn familie en schoonfamilie, maar zonder dat men elkaar in de weg zit en iedereen kan gaan en staan waar hij/zij wil. Natuurlijk is er een kok aanwezig die ontzettend lekker kookt en dragen we allemaal ontzettend lelijke kersttruien, haha.

Wat ga jij doen met kerst dit jaar?

Mijn schoonouders gaven aan dat ze dit jaar met Kerst iets anders wilden. We hebben besloten te gaan brunchen op het strand in Zandvoort en daarna een strandwandeling te maken, lekker uitwaaien! Daarna gaan we eten bij mijn ouders. Hoe we tweede Kerstdag in gaan vullen weten we nog niet, waarschijnlijk gewoon lekker thuis met zijn drietjes!

Heb je een echte kerstboom of een neppe?

Heb je een echte kerstboom of een neppe?

We hebben een kunstkerstboom, maar die blijft dit jaar in de doos. Ik heb even geen zin om hem op te zetten, want er zou een hoop verschoven moeten worden voor een plekje. Komt wel weer eens!

Uit eten of zelf koken?

Voor een paar jaar terug vond ik het enorm leuk om zelf te koken, maar op de een of andere manier ben ik het plezier daarin verloren. Nu eten we buiten de deur en bij mijn ouders, maar we gaan voor tweede Kerstdag vast zelf wel wat lekkers maken. Beetje van beiden!

Leukste kerstervaring tot nu?

Toen Max er nog niet was, gingen Jeroen en ik om het jaar weg met Kerst. Meestal was dit een hotelletje in Duitsland. We hebben zelfs avonden gehad dat we nergens terecht konden voor het eten en dus maar allerlei dingen van de benzinepomp meenamen en op onze hotelkamer opaten, best knus hoor, haha.

Witte kerst: ja of nee?

Witte kerst: ja of nee?

Ja tuurlijk!

Stuur je Kerstkaarten?

Eerder was ik hier heel trouw in, maar sinds Max er is, is er de klad ingekomen. Jammer, maar vind het wel erg leuk om ze te krijgen, haha.

Wat is je all-time favoriete Kerstvoedsel?

Van huis uit eten we onder andere aardappelkroketjes met Kerst, dus zonder die dingen, is het geen echte Kerst! Verder vind ik een lekker Kerstkoekje wel lekker en musketkransjes! Yummie!

Wat maakt Kerstmis vooral speciaal voor jou?

Lastige vraag, want eerder had ik niet zoveel met Kerst. Ik geniet er vooral van om aan tafel te zitten met familie waar je normaal niet zo snel mee aan tafel zit. En lekker eten natuurlijk, haha.

Wat is jouw mooiste Kerstherinnering?

24 Comments

 1. Leuk om deze tag te lezen! Zo grappig dat je voedsel van de benzinepomp moest halen, iets om altijd aan terug te denken 🙂
  Fijne dagen!!

  • Eke Reply

   Alleen de kersthits hoor! Voor de rest vind ik haar verschrikkelijk

 2. Gourmetten is hier echt traditie met kerst. De kinderen vinden het ook leuk om ‘zelf’ te koken, dus ik denk dat dat ook nog wel even zo blijft.

 3. Mariah carey ben ik zelf een beetje zat qua nummer omdat die gewoon te vaak gedraaid word. Zelf hebben we dit jaar voor eerst een neppe boom. Voorgaande geen plak in ons apartament maar nu huurhuisje hebben moest er wel kerstboom komen. Heerlijk

 4. Wij zijn vooral druk met verhuizen geweest en alleen 1e Kerstdag eten we thuis. Gelukkig is de supermarkt open en kunnen we echt kiezen waar we dan zin in hebben

 5. The Holiday, top film! Mijn favoriet kerstnummer is Fairytale of New York van The Pogues of Driving Home for Christmas!

 6. Leuk dat jullie naar het strand gaan dat is nog eens anders! Zie ik niet veel mensen doen

 7. Wat leuk om te lezen! Ik vind de kerstliedjes van Mariah ook erg leuk al hoor ik haar liever niet meer live zingen haha. Hele fijne dagen met je mooie gezin!

 8. Leuke tag! Ik heb zelf erg weinig met kerst haha, ik kan me hierdoor ook niet echt iets herinneren wat ik super leuk vond. Wij gingen eigenlijk thuis ieder jaar 1 van de 2 dagen uit eten en de andere dag aten we thuis met familie. Vind het al vanaf dat ik heel klein was zo een verplichting dat ik weiger iets te doen met kerst en hem doorbreng in mijn pyama haha.

 9. Leuke tag ik vind kerst ook erg leuk zou nergens een antwoord op kunnen geven er teveel leuk vind.

 10. Wat heerlijk; Zandvoort met de kerst. Wij hebben zelf een nepboom maar wel met een hele echte uitstraling, mis de geur alleen wel nu 😉

 11. Jeuj, de kerstdagen zijn voorbij dus de musketkransjes zijn in de aanbieding. Fissa! Leuke tag, beetje te laat gelezen maar mag de after-pret niet drukken, haha…

 12. Leuke tag! Mijn mooiste herinnering aan kerst is toch wel vroeger bij mijn oma. Zij maakte het kerstdiner en daarna pakten we samen de cadeautjes uit. Heel knus, liefdevol, warm en gezellig.

 13. Ik geniet ook van het gezelschap tijdens de Kerstdagen. Jammer dat er weer geen sneeuw viel tijdens Kerst, want ik hoopte echt op een Witte Kerst. Dan hadden we een extra reden om die warme chocomelk op te warmen haha!

 14. Love actually is ook voor mij weer elk jaar het ultieme kerst gevoel. Heerlijk lijstje!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.