Bijna iedereen kent het wel toch, het Stom!-lijstje uit het tijdschrift Linda. Elke maand een van mijn favoriete rubrieken. Het stond dan ook al een tijdje op mijn blogideeënlijstje om de dingen op te noemen die ik stom vind. Ook geef ik er enige uitleg bij, omdat sommige stomme dingen dat nou eenmaal nodig hebben, haha.

Koriander

Ik heb werkelijk waar nog nooit zoiets smerigs gegeten. Waarom zou je een kruid in je eten stoppen die alles naar zeep doet smaken? Zo zonde!

Dat het drinken van alcohol gezellig is

Dat het drinken van alcohol gezellig is

De grootste onzin ooit. Ik drink nauwelijks en ik vind het vrij zorgelijk dat mensen alcohol nodig hebben om het gezellig te maken. Überhaupt dat alcohol zo genormaliseerd is. Bij normaal gebruik prima hoor, maar ik schrik ervan hoeveel sommige mensen drinken.

Online commentaar

Dan bedoel ik niet zozeer op video’s van mijzelf, maar het geven van negatieve reacties. Het volledig afbranden van een ander, Waarom? Omdat je lekker anoniem achter je scherm zit kun en mag je alles zeggen?

Mensen in mijn aura

Vaak in supermarkten, dat je wat uit een schap pakt en iemand anders moet per se ook iets hebben en wurmt zich bij je in de buurt. Of in de rij bij de kassa, dat je nog net niet full body contact hebt. Ik word daar echt agressief van. Huppa, uit mijn aura!

Menstrueren

Menstrueren

Dat lag bij natuurlijk gevoelig toen we lang bezig waren om zwanger te raken. Maar ik teken nog steeds voor gewoon een mailtje van je baarmoeder: “Sorry, niet bevrucht, we besparen je de klerezooi!”

Mensen die afval op straat gooien

Enorm aso, maar ik zie het regelmatig gebeuren. Mensen die de folie van hun pakje sigaretten van zich af donderen. Ik kan het dan ook niet laten om het op te pakken en ze roepend achterna te lopen: “Pardon, u heeft iets laten vallen!”. Vinden ze vaak heel vervelend, haha.

Dat ik niet van sporten hou

Eigenlijk haat ik het gewoon en stiekem zou ik echt heel erg graag sportief willen zijn. Dat ik net als mijn man niet kan wachten totdat ik uitgebreid kan bewegen. Waar kan ik die pil kopen?

Onzekere mensen in het verkeer

Onzekere mensen in het verkeer

Kijk, ik ben misschien wel iets te zelfverzekerd en neem soms een beslissing waar het net goed gaat, maar oh, wat is het tergend als er iemand voor je staat bij een kruispunt of een rotonde die. maar. geen. beslissing. neemt.

Mensen die zeiken over politiek

En dan vooral op Facebook. Dat alles zo oneerlijk is en het allemaal boeven zijn in Den Haag. Yo! Ga dan op de barricaden! Meld je aan bij een politieke partij en ga zelf bezig. Be the change you want to see in this world.

Ochtendhumeur

En dan doel ik op die van mijzelf. Ik trek de ochtenden slecht en helemaal als ik kleine tegenslagen heb. En dan bedoel ik hele kleine. Het lijkt me zo fijn om lachend op te staan!

Zo, je weet weer even wat meer over dingen die ik stom vind. Wat vind jij stom?

39 Comments

 1. Goed lijstje! Mensen die te veel alcohol drinken en menen dat iedereen zonder ongezellig is, vind ik ook stom. Net als mensen die zo zeuren op de politiek. Dat zijn meestal toch de mensen die menen dat ze op ieder vlak tekort worden gedaan.

 2. Wat een goede en leuke lijst om te lezen. Ikben altijd( vaak) altijd gezellig en drink vaak geen alcohol . Ik kan me ook irriteren aan mensen die zomaar wat op straat gooien, ik zeg er niet altijd iets van want tegenwoordig zijn mensen zo agressief

 3. Haha wat leuk om te lezen dit. Ik herken me heel erg in het hebben van een ochtendhumeur haha. Ik kan nog steeds niet vrolijk op staan als het zo vroeg is.

 4. Wat een leuk, herkenbaar lijstje! Behalve het eerste puntje, I love koriander haha! Heb gelezen dat het genetisch bepaald is of je koriander naar zeep vindt smaken of niet.

 5. Veel herkenbare punten! Online commentaar, mensen in mijn aura en sporten inderdaad, zo jammer dat dat niet mijn hobby is. Ik kan ook wel een flinke lijst maken haha. Leuk om te lezen!

 6. Ik kan ook niet zo goed tegen mensen die afval op straat gooien, vaak terwijl er een prullenbak 2 meter verderop staat.

 7. Hahahahhaha, een mailtje van je baarmoeder. GENIAAL! Die wil ik ook. Ik ben tegenwoordig wel zo iemand die een beetje onzeker is in het verkeer. Alhoewel, onzeker zou ik het niet echt willen noemen. Ik ben extra voorzichtig. En dat betekent dat ik soms iets langer wacht, terwijl iemand anders misschien wel al zou rijden. Maar als ik daar nog een ongeluk mee kan voorkomen, en mezelf een hoop stress kan besparen doe ik het toch maar. Ik vind mensen die online geen filter hebben en mensen helemaal afbranden ook heel stom. Hallo, ik zit hier mijn ziel bloot te leggen op internet en jij maakt gehakt van mijn net verworven zelfvertrouwen! Wat denk je wel niet? Doe je in het echt toch ook niet? Dat je in de supermarkt naar iemand toe loopt en zegt: Wat zit jouw make up slecht zeg. En die broek die je aan hebt, ik heb nog nooit zo’n gedrocht gezien. Waarom dan wel online?

 8. Dol op koriander hier (in Aziatische, met name Thaise gerechten) en ik vind alcohol ook helemaal niet vervelend (terwijl ik wel ruim 19 maanden niet heb gedronken tijdens zwangerschap en borstvoedingsperiode). Wel helemaal met je eens met dat ik het volkomen van de zotte vind dat mensen zomaar rommel op straat gooien. Onbegrijpelijk. Ook vind ik het stom dat mensen de buschauffeur niet groeten, schoonmaakpersoneel negeren en achteloos boodschappen op de band of in de kar kwakken.

 9. Haha! Heel wat herkenbaar. Al moet ik toegeven dat ik een glaasje wél gezellig vind… Ik vind het gewoon feestelijk 🙂 En ja, koriander vind ik ontzettend lekker! 😉

 10. Wat een leuke lijst. Koriander, geen idee hoe het smaak maar het staat geloof ik wel in mijn kast….ha ha
  Mensen in je aura, ik moest daar wel om lachen maar ik heb er zelf eigenlijk ook een hekel aan. Wat ik persoonlijk ook stom vind, is dat mensen je ongevraagd “goede raad” geven over dingen waar ze geen verstand van hebben.

 11. Uhm… nou best een hoop van jouw lijstje! Inderdaad dat alcohol-gedoe; alsof je meteen een saaie, opgedroogde druif bent als je niet speciaal de behoefte voelt om (veel) te drinken! En mensen in m’n personal space kan ik ook niet zo goed tegen. En ja, dat zit je al snel. Kan ik het helpen dat mijn personal space toch wel tenminste één of anderhalve meter in de omtrek is? 😉

 12. Haha ik heb nog nooit koriander geproefd, maar dat ga ik dus ook mooi niet doen! En zinloos/negatief commentaar geven vind ik ook stom! Leuk lijstje

 13. Ahh ik herken best veel punten. Ik wil ook niet mensen te dicht in mijn aura. Soms komen ze ook zo dichtbij dat je hun adem bijna kunt ruiken. Dat vind ik zo vies. Een beetje afstand mag wat mij betreft best hoor, graag zelfs.

 14. Als je graag zwanger wilt worden is de menstruatie inderdaad vervelend. Zelf heb ik er geen hekel aan. Ik vind het altijd een mooi moment om het rustiger aan te doen.

 15. Die hele gemene, negatieve reacties snap ik ook nooit zo goed. Ik denk dat je dan zelf heel erg gefrustreerd bent of zo…

 16. Ik vind het ook onzin dat er zo’n ‘gezelligheids’ sticker op alcohol zit. Helemaal niet nodig. Met een glas water erbij kan ik net zo goed een leuke avond hebben, toch? 🙂

 17. Een lijstje dat ik écht ook eens moet maken.
  Ochtend humeur, gelukkig nooit last van 🙂 Maar die onzekere mensen in het verkeer, juk! Af en toe zou ik die wel eens lekker een trap onder de kont willen geven…

 18. Zo ontzettend herkenbaar! Ik heb een ex die heel veel dronk en daarom heb ik nogal een aversie gekregen tegen alcohol. Waarom moet er inderdaad altijd alcohol bij? Zo’n onzin…

 19. Ik ben benieuwd hoe lang je erover hebt gedaan om dit lijstje fabriceren. Bij sommigen kan ik goed met je meepraten. Ik vind het ook niks als mensen afval op straat gooien of de ander op Facebook helemaal de grond inwerkt.

 20. Ik vind het ook super stom dat je maar niet zwanger raakt. Ik weet hoe je je voelt als je het zo graag wilt.
  En die negatieve reacties onder filmpjes of blogs snap ik niet, wat is daar toch lollig aan?

 21. Wat ik écht stom vind is dat bepaalde mensen op bijv Facebook klakkeloos dingen van elkaar overnemen. Toentertijd met de vluchtelingen dat ze 10.000 per maand kregen ofzo. Mens denk even na voordat je een bericht kopieërt of gaat roeptoeteren door de straat… Zucht.

 22. Pingback: Lees mee 48: mijn favoriete blogs van afgelopen week - Lotus Writings

 23. Zooo met je eens! Vooral dat drinken joh. Ik hou ook wel van m’n sappie en een feestje hoor, maar sommige mensen gieten de Gall&Gall in zichzelf leeg alsof het ranja is!
  En die politieke wereldverbeteraars die zelf geen flikker doen mogen ook weg 😉

 24. In het begin vond ik wat raar smaak zeg die koriander maar ik vind het nu lekker als maar niet te veel. Mensen die afval op straat gooien vind ik echt niet leuk

 25. Ahahaha IK HOU HIER ZO VAN. Leedvermaak maar tegelijkertijd té herkenbaar. Die mensen bij die rotonde. Graaaah!! En sporten, ja. Sporten is stom.

 26. Sommig online commentaar is inderdaad akelig. Ik verwonder me altijd erg over de mensen die gemene dingen schrijven en waarom ze dat toch doen.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.