Een bloedhekel heb ik er aan. Doneeracties op internet. Ik denk altijd “get your shit together” en scroll verder. Maar deze keer niet. Deze actie raakt me. Ik ga je precies vertellen waarom.

Lisanne

Misschien ken je haar wel, Lisanne van Lisanneleeft, een (mede-)blogger.  Ik ben haar gaan volgen nadat ik een aangrijpend verhaal van haar las. 12 jaar geleden is Lisanne gebeten door een teek in Frankrijk. Ze was toen 13 jaar. Na deze beet kreeg ze allerlei klachten, maar het duurde 9 jaar voordat Lyme vastgesteld werd. In die jaren takelde ze steeds verder af. Inmiddels is Lisanne’s ziekte aanbeland in de laatste fase en is haar immuumsysteem volledig aangetast, het heeft letterlijk en figuurlijk haar leven kapot gemaakt.

Lisanne heeft vele behandelingen ondergaan, zowel in het reguliere als alternatieve circuit, maar ze is uitbehandeld. Ze ligt alleen nog maar op bed, niet het leven wat een twintiger hoort te leven. Lisanne geeft regelmatig bij haar ouders aan dat ze niet meer verder kan en vraagt hen om hulp bij Euthanasie.

Stamceltransplantatie

Er is nog een behandeling die verbetering zou kunnen geven bij Lisanne: Stamceltransplantatie. Dit is een levensreddende behandeling in Duitsland, maar zal niet vergoed worden door de verzekering. De behandeling en het verblijf in de kliniek kosten 30.000 euro, een enorm bedrag welke Lisanne of haar omgeving helaas niet klaar heeft liggen.

Daarom doe ik een beroep op jou. Ik wil je vragen om via deze link een bedrag te doneren, zodat Lisanne kan starten met de behandeling en het leven krijgt welke een twintiger hoort te leven. Heb je het niet breed of is er een andere reden waarom je niet wil doneren? Dan wil ik je vragen dit bericht te delen op social media, via mail, whatsapp of hoe dan ook. Want jij wil toch ook helpen om Lisanne te laten leven?

16 Comments

 1. Wat goed dat je er hier ook aandacht aan besteed! Ik hoop zo voor haar dat het gaat lukken. Vreselijk om zo te moeten leven zoals zij nu doet…

 2. Ik krijg er kippenvel van, wat aangrijpend. Geen mens zou zo moeten leven. En bizar dat een tekenbeet hier uiteindelijk toe heeft kunnen leiden… Ken de website wel, maar het verhaal nog niet. Ga gelijk kijken!

 3. Wat een verhaal zeg. Wat lief dat je Lisanne hierbij wilt steunen. Ik ga zeker doneren.

 4. Ongelooflijk hoe zo iets stom je hele leen kan beivloeden. Ik heb de link opgeslagen en ga straks een kijkje nemen!

 5. Vreselijk om zoiets mee te maken. Wat lief van jou dat je dit doet! Ik wens haar veel sterkte.

 6. Wat een heftig verhaal 🙁 en wat mooi dat je hier aandacht aan besteedt. Ik kende haar blog wel van naam, maar had niet zo door waar haar naam naar verwees. Dit artikel maakt dat wel duidelijk.

 7. Onbegrijpelijk dat sommige dingen gewoon niet terugbetaald worden door een verzekering 😮

 8. Jeetje wat een heftig verhaal. Wat erg dat er wel een behandeling is, maar dat de verzekeraar dat niet wil vergoeden.

 9. Pff heftig zeg. Ik vind het heel erg dat een verzekeraar zoiets niet wil vergoeden. Goed dat je hier aandacht aan besteed

 10. Wat heftig verhaal. Wat lief dat je hier aandacht aan besteed. Ik hoop dat het lukt voor Lisanne!

 11. Ik heb idd precies hetzelfde, maar heb het bericht van Lisanne ook gedeeld. Zo ontzettend sneu! En zo knap hoe ze positief blijft. Ik zag een paar dagen terug dat ze in ieder geval op haar streefbedrag zat!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.