Deel vier van Easy Peasy Pretty, Please staat voor je klaar! Dit keer behandelen we de wenkbrauwen en dat is wat mij betreft een maker of breker van je gezicht. Ik durf met zekerheid te stellen dat 50% van de vrouwen, en dan ben ik nog mild, met verkeerde wenkbrauwen rondloopt. Je kan nog zo’n mooie make-uplook dragen, maar als je wenkbrauwen maar zo zo zijn, dan is het niet af. Hoe je de perfecte wenkbrauwen krijgt? Ik vertel je waar je zoal op kunt letten en welke producten er zijn om je op weg te helpen.

Brow treatment

Brow Treatment

Je hebt me, als je mij vaker leest, al eerder gehoord over een Brow Treatment. En dan vooral specifiek die van Benefit. Ik zweer hier bij. Het doet zoveel met je wenkbrauwen en dus ook met je gezicht! Geloof me, als je je uiterlijk een beetje belangrijk lijkt te vinden MOET je dit een keer laten doen. Oké, je betaalt € 25,- en ik kan mij indenken dat je hiervan schrikt, maar Babe, you’re worth it! en weet je, als je eenmalig die 25 euro hebt uitgegeven, kun je het prima zelf bijhouden.

DIY

Ben je heerlijk creatief en doe je het liever zelf? Dat is ook hartstikke prima! Ik vertel je waar je rekening mee dient te houden om alsnog een stel mooie wenkbrauwen te creëren. Op veel websites vind je informatie welke wenkbrauw het beste bij je gezichtsvorm past. Ik geloof daar niet zo in. Kijk gewoon eens naar de natuurlijke vorm van je wenkbrauw en ga daarmee aan de slag. Je hebt anders kans dat je de vorm onnatuurlijk maakt en dat is ook zo zonde. Een waarschuwing: Ga nooit, maar dan ook nooit, aan de bovenkant van je wenkbrauwen morrelen. Echt. Gewoon niet doen. Laat dat over aan een Brow Specialist bij een Brow Bar, maar doe het zelf niet. Afgesproken?

Oké, maar hoe krijg je nu een beetje een sexy wenkbrauw (of twee)? Pak een lang en dun voorwerp en iets waarmee je kunt aftekenen (ik raad een benzinestift wel af overigens) en volg onderstaande aanwijzingen:

 1. Om te bepalen waar je wenkbrauw begint houd het voorwerp langs je neusvleugel recht omhoog en teken af aan de buitenkant (dus niet aan de wenkbrauwkant);
 2. Om het hoogste punt te bepalen houd je het voorwerp iets gekanteld en zorg je dat je je iris overlapt en schuin omhoog gaat, ook weer je neusvleugel als beginpunt houden. Teken ook hier af;
 3. Om het einde van je wenkbrauw te bepalen houd je het voorwerp langs je buitenste ooghoek schuin omhoog (dus nog een slagje verder als bij punt 2). En ook hier mag je weer aftekenen.

Oké, je weet nu in ieder geval dat je flink kunt gaan snoeien, maar welke hulpmiddelen dan?

Hulpmiddelen

Hulpmiddelen

Er zijn verschillende manieren om je wenkbrauwen te modelleren. Je kunt waxen/harsen, epileren, maar je kunt het ook met een touwtje weg laten halen in een Oosterse beautysalon. Die laatste variant vond ik erg tranentrekkend pijnlijk, de eerste twee zijn meer mijn ding. Hoe ik mijn wenkbrauwen onderhoud?

 • Ik borstel eerst mijn wenkbrauwen even goed door met een spooliebrush (jup, zo heet dat);
 • Ik pak mijn favo waxstripjes van Balea (te koop bij DM Drogist in Duitsland, maar Kruidvat volstaat prima), knip een strip een keer doormidden en door de lengte en maak ze warm tussen mijn handen. Ik haal hiermee het grootste deel van de haartjes die ik weg wil hebben weg.
 • De rest van de haartjes die ik weg wil hebben haal ik weg met een pincet. Dit zijn de haartjes die dicht tegen de vorm van mijn wenkbrauwen aan liggen of die ik niet meewaxte.

Wees echt voorzichtig. Het is mij te vaak overkomen dat ik haren weghaalde die vrij belangrijk zijn. Doe je dit te vaak, dan heb je kans dat ze niet meer teruggroeien. Wil je echt niet hoor!

En dan?

Je hebt de perfecte wenkbrauwen gecreëerd (of dit laten doen). Ben je gezegend met een vol bosje boven je ogen wat je zojuist hebt getemd, dan zou ik er meer dan een browgelletje (om ze de hele dag in de juiste vorm te houden) niet opsmeren. Zijn ze net als die van mij wat aan de laffe kant, dan kun je ze prima wat aanzetten met een kleurtje. Het liefst natuurlijk wel in de kleur die zo dicht mogelijk bij de kleur van je wenkbrauwen ligt.

Er zijn verschillende producten: poeders, potloden, pennen, pommades en zo mis ik er vast een paar. Ik kan jou niet vertellen wat fijn is, dat is zo persoonlijk! Ook hier geldt weer dat het een ware zoektocht kan zijn voor de juiste kleur, maar ook wat jij prettig in gebruik kunt vinden. Ikzelf zweer op dit moment bij de Brow Marker van Douglas, een superfijne stift waarmee je heel subtiel je wenkbrauwen kunt aanzetten. Vind je het iets te heftig? Dan kam je gewoon je wenkbrauwen even door ter vervaging.

Maar hey, duik gewoon even Kruidvat of Hema in en probeer het een en ander uit. Of doe gewoon een Brow Wax (tjee, alsof ik aandelen heb!). Ik hoop in ieder geval dat je ik je weer een eindje op weg geholpen heb met je avontuur om er prachtig uit te zien. Vragen? Opmerkingen? Stel ze gerust hieronder! Tot volgende week, dan leer ik je een prachtige en zo’n simpele ooglook te maken!

12 Comments

 1. Ik laat mijn wenkbrauwen altijd in model brengen met een touwtje. De pijn valt reuze mee en ik vind het resultaat super.

  • Marichella Reply

   Dat laat ik ook altijd doen. Vind ik het beste resultaat en ik hoef er minimaal 2 weken niet meer naar om te kijken. Ik ga hiervoor het liefst naar een Turkse kapper. Die hebben gewoon verstand van wenkbrauwen haha zonder teveel poespas.

 2. Ik kan dit helaas niet goed zelf. Daarom ga ik nu naar Turkse kapper en daar doen ze het met een touwtje. Want ik vind netjes geëpileerde wenkbrauwen wel erg mooi.

 3. Ik ben altijd zo slecht in het bijhouden van mijn wenkbrauwen. Meestal epileer ik ze maar 1 x per kwartaal. Gelukkig groeien de haartjes niet al te snel. Wel kleur ik ze altijd elke dag bij met zo’n setje met sjabloon van Kruidvat. Het lijkt me trouwens super makkelijk om geverfde/getatoeerde wenkbrauwen te hebben, zoals Bridget Maasland. Dan heb je er ‘s morgens helemaal geen omkijken meer naar.

 4. Haha dames, ik leer elke dag iets bij op jullie blogs! Een browgelletje, nog nooit van gehoord 🙂

 5. Ik probeer eigenlijk zo min mogelijk te doen aan mijn wenkbrauwen. Ze zijn vrij dun en daarnaast vind ik een natuurlijke messy brow juist wel leuk 🙂

 6. Ik heb zelf gedaan maar mijn wenkbrauwen zijn niet dezelfde dat vind ik erg irritant. Ik probeer maar dat lukt niet. Die Brow Treatment lijkt mij goed voor mij

 7. Ik epileer mijn wenkbrauwen nooit en kleur ze af en toe een beetje bij met wat poeder van het Kruidvat.
  Ik hou meer van een natuurlijke look, dit blog is dus niet aan mij besteed.

 8. Pingback: Easy Peasy Pretty, Please | Oogschaduw - EkeBrouwer.nl

 9. Goed uitgelegd! Heb zelf echt flutwenkbrauwen dus ben verplicht ze altijd bij te tekenen. Lijkt wel alsof het nooit een keer meer wordt ofzo, haha. Gebruik nu ook Benefit en soms WunderBrow maar die’s niet knetterfijn…

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.