In deel drie van Easy Peasy Pretty, Please vertel ik je alles over Concealer. Con-wattes? Concealer is een product dat je gebruikt om te camoufleren. Nee, nu moet je niet denken aan van die groene vegen die een militair op een missie gebruikt, maar aan een huidkleurige variant. Om het je makkelijk te maken, is er niet een soort concealer, maar zijn er verschillende, voor elk weer een ander doeleinde. Snap je nu waarom ik zoveel make-up heb?

 

Verschillende soorten concealer

Verschillende soorten concealer 1

Net als zo’n beetje elk make-up product zijn er ook van concealers weer duizend-en-een varianten. Er is voor elk huidtype en probleem wel een te vinden. Van donkere kringen, puistjes en rode vlekken, je weet zo meteen direct welk product je moet je gebruiken!

Er zijn vloeibare concealers, bijvoorbeeld van Catrice (Liquid Camouflage High Coverage Concealer) die voor algemeen gebruik zijn. Deze heeft een vrij hoge dekking en kan een puistje of wat rode plekjes prima bedekken. Ook claimt Catrice dat deze waterproof is. Heb je diepliggende ogen of flinke donkere kringen net als ik? Dan vind ik hem persoonlijk niet dekkend genoeg.

Een Stick concealer heb je ook in uitvoeringen, bijvoorbeeld Catrice Conceale and Care, waarbij het bijvoorbeeld een puistje uitdroogt, ideaal dus als er net een knoeperd opkomt. Zorg er dan wel voor dat je niet eerst gaat lopen knijpen of prutsen, want dan kun je de concealer beter even laten. Je wilt natuurlijk geen nare infectie oplopen.

Een Crème concealer is samen met de kleurcorrigerende concealer (waar ik je zo meer over vertel) een van de meest dekkende concealers. Als je een beetje flinke kwaliteit hebt kun je hier zelfs een tattoo of wijnvlek mee maskeren. Het is wel belangrijk dit goed op te bouwen en uit te blenden, het kan snel te cakey worden.

En dan als laatste de kleurcorrigerende concealer, bijvoorbeeld Catrice Camouflage Cream. Heb je net als ik last van rosacea of enorme blauwe kringen of schaduw rondom je ogen, dan heb je zwaarder geschut nodig. Voor elk probleem is er een andere kleur beschikbaar die het probleem neutraliseert. Een groene concealer gebruik je voor rode plekjes en een roze voor die blauwe kringen onder je ogen. Let er wel op dat je deze kleurcorrigerende concealers gebruikt voordat je een basis zoals foundation opbrengt, in tegenstelling tot de concealers hierboven. Ook is het verstandig om deze daarna nog even met een huidskleurige concealer te bedekken. Want anders heb je een roze of groene waas onder je foundation. Not so sexy.

Enne, hoe breng je dat dan aan?

Enne, hoe breng je dat dan aan?

Het maakt niet zoveel uit welke concealer je gebruikt, hoe je het aanbrengt is voor een deel hetzelfde. Hier moet je op letten:

 • Heb je last van droge plekjes? Smeer dan eerst een dun laagje crème op en geef dit de tijd om in te trekken. Dan kun je gerust concealer aanbrengen. Vooral rond je ogen is het echt aan te raden om een oogcrème te gebruiken, anders trekt het in je lijntjes.
 • Gebruik je een poederfoundation? Breng dan eerst je concealer aan. Anders zie je er echt niet uit.
 • Kies altijd een concealer die een of twee tinten lichter is, zodat het goed kan neutraliseren.
 • Breng de concealer met deppende bewegingen met je (schone!) vinger, sponsje of concealerkwast en vervaag dit net zolang totdat je geen kleurverschil meer ziet tussen je foundation en het gecamoufleerde plekje.
 • Poeder je concealer af, dan blijft het zeker langer zitten!

Maar eerst even dit

Wat wel even goed is om te weten: het is vrij lastig om enkel concealer te gebruiken, zelfs al heb je op wat donkere kringen na of een puistje een vlekkeloze huid. Ik raad je dus aan om het enkel in combinatie met een fijne foundation of BB-/CC-cream te gebruiken. Vind je het lastig om een juiste foundation te vinden? In deel twee van Easy Peasy Pretty, Please vertel ik je er alles over.

Gebruik concealer nadat je foundation of BB-/CC-cream hebt gebruikt. Je hebt kans dat als je eerst concealer aanbrengt, het met foundation of BB-/CC-cream de concealer weer wegvaagt en dat wil je natuurlijk niet. Maar, doe dit niet als je een kleurcorrigerende concealer gebruikt, dan eerst concealer en daarna een dekkend product.

Vermoeide blik

Zit je volop in de kinderen of heb je een 80-urige werkweek waardoor je niet zoveel slaapt als goed voor je zou zijn? Heb je wallen tot aan je knieen en wil je deze graag wegwerken? Dan ben ik bang dat je aan concealer niet zoveel hebt. Je kan het op je wallen smeren, maar daarvan vallen ze alleen maar meer op en heb je kans dat mensen gaan vragen hoe lang je levensverwachtiging nog is. Wel kun je voor een wat frissere blik wat lichte, shimmery (met glitters/glansdeeltjes, hoe je het ook wilt noemen) oogschaduw of highlighter in je ooghoek deppen. Wedden dat die nieuwsgierige buuf of irritante collega’s je met rust laten met hun gezuig?

Last but not least

Zoals je kunt lezen “prijs” ik veel producten van Catrice aan. Dit is een budget, maar kwalitatief goed merk en verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister. Ik word niet gesponsord door Catrice (God, I would wish I was), maar raad het jullie aan omdat het fijn is om mee te werken. Er zijn ook duurdere merken die evengoed prima zijn, maar je kunt prima met dit merk uit de voeten, vandaar dat je Catrice vaak voorbij zal zien komen.

Ik hoop dat ik je weer een stukje wijzer hebt kunnen laten worden op het gebied van Make-up. Zijn er dingen niet duidelijk of heb je vragen, stel ze dan zeker hieronder, ik beantwoord het graag! Zie ik je volgende week weer? Dan vertel ik je meer over hoe je prachtige wenkbrauwen krijgt. Wat mij betreft staat of valt je gezicht met je wenkbrauwen. Tot volgende week!

24 Comments

 1. Ik heb zeker weer wat geleerd! Je legt het heel duidelijk uit. Fijn dat het merk gewoon bij de Kruidvat te koop is en redelijk geprijsd.

 2. Super, Eke! Hier heb ik wat aan. Ik neem nog steeds niet heel veel tijd voor make-up, maar Catrice heb ik al in mijn hart gesloten dankzij jou 😉

 3. heel erg interessant om te lezen
  ik vind concealer één van de moeilijkste dingen om mooi aan te brengen. Je hebt ook zoveel kleuren.
  Ik heb er nu ééntje van Essence en daar ben ik best wel tevreden mee

  liefs
  karlien

  • Eke Reply

   Het is inderdaad een hele zoektocht om een fijne te vinden! Welke van Essence gebruik je?

 4. Als iemand die er weinig verstand van heeft vond ik het prettig te lezen. Ik ben zeker ook wijzer, je legt het fijn uit. Handig en fijn dat ze dit ook gewoon bij Kruidvat verkopen

 5. Mijn huid wordt juist lastiger als ik van alles ga gebruiken. Geniet van gladde jonge huid! 😉

 6. Handige tips. Ik ga eens kijken naar catrice. En fijn om eens een goed overzicht te lezen!

 7. Weer een leuk en vooral informatief artikel! Ik gebruik elke dag concealer, moet mijn wallen toch een beetje verbergen!

 8. Echt een heel fijn, uitgebreid artikel. Ik heb last van all of the above haha, dus ik kan hier wel wat mee. Zitten hele handige tips tussen die ik nog niet kende.

 9. Zonder concealer werkt het echt niet bij mij. Voor lange dagen zonder slaap echt ideaal.

 10. Handig artikel! Ik gebruik dan wel soms concealer zonder foundation, maar dat is ook een beetje persoonlijke voorkeur denk ik. Soms heb ik van die dagen dat ik geen zin heb om mijn hele gezicht te doen, maar wel een beetje mijn wallen weg wil werken.

 11. Pingback: Easy Peasy Pretty, Please | Oogschaduw - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.