Misschien herken je het wel als je ooit de wens hebt gehad om zwanger te raken. Elke maand weer ga je door een aantal fases waarin je gevoelens en gedachten alle kanten opvliegen. Vandaag kun je lezen hoe het gemiddeld genomen bij mij ging toen het lang duurde voordat ik zwanger raakte. Even een disclaimer, ik heb het geprobeerd op een grappige manier te omschrijven. Het is aan jou om te bepalen wat je met een korreltje zout kunt nemen en wat niet 😉

Fase 1: Post-menstruatie

Zo. De menstruatie is klaar. Nieuwe maand, nieuwe kansen! Let’s do this! Maandverband en tampons mogen weer verstopt. Of ze zijn op. Hey, dat is een teken toch?

Fase 2: Vruchtbaar!

Je voelt het aan alles, the egg is ready to pop! Je zorgt dat er deze ronde geen kansen onbenut raken en holt nog even snel naar de drogist voor een voorraadje ovulatietesten. Je bent helemaal klaar voor actie: IK WIL NU SEKS! Nu is het juiste moment, ik voel het!

Fase 3: Legs up!

Fase 3: Legs up!

Hoe lang zal ik mijn benen omhoog houden? Zou tien minuten lang genoeg zijn? Ach wat, ik doe gewoon even een half uur. Hmmm, misschien moet ik er ook maar een kussen onder proppen…

Fase 4: IK WEET HET ZEKER!

Zag ik daar nu een ooievaar? Die zwangere vrouw lachte wel heel sereen naar mij! Wow! Het kan geen toeval zijn dat het YouTubefilmpje begon met die Clearblue-reclame! Ik weet het zeker, over 1,5 week heb ik een positieve test!

Fase 5: Check die aderen dan!

Ik ben misselijk! Echt hoor! Nog maar een klein beetje, maar hoe meer ik er aan denk hoe erger het lijkt! En die steekjes, dat is vast de innesteling! Mijn borsten doen ook zo’n zeer en ze zijn zeker groter. Check die aderen dan! Begint mijn buik nu ook al op te bollen? Ik ga NU naar Kruidvat voor een test, gewoon zo’n early-ding

Fase 6: Janken

Fase 6: Janken

Ohhhhh, dit poezenfilmpje is zo ziehielig! “Lieverd, is er nog chocola?” “Wat kijk je nu raar? Het is toch helemaal niet gek om je chips in de slagroom te dippen? Tssss.”

Fase 7: Testen

Lekker slapen, morgenochtend ga ik testen. Dat hoeft eigenlijk niet want ik voel aan ALLES dat ik zwanger ben. Ik kan ook niet wachten totdat ik kleertjes kan kopen. Of een kinderwagen. En de naam kan kiezen. Hmmm, ik kan niet slapen, zal ik nu vast de test doen? Negatief? Nee, dat kan niet. Die test is vast niet goed, of ik plaste te weinig ofzo. Morgenochtend gewoon weer.

Fase 8: Opnieuw testen

Pfff, al die klotetesten ook. ze doen het allemaal niet. Ik haal gewoon even een goed merk ofzo hoor. Wedden dat die wel positief zijn?

Fase 9: Menstruatie

Die krampen, dat is het eitje, echt hoor. En dat beetje bloed? Nee joh, geen menstruatie, gewoon een innestelingsbloeding. Oh. Nu begint het wel heel erg veel te worden. Kutzooi. Janken. Waahaahaarom gunt niemand mij een baby?

Ik hoop dat je snapt dat dit enorm uitvergrote gedachtes zijn en dat het lekker aangedikt is. Wel doen hormonen en lang wachten op een zwangerschap wat met je, dat kan ik inmiddels beamen. Voor alle wachtenden onder ons, ik gun je enorm een baby en ik duim voor je dat het volgende ronde raak is!

12 Comments

 1. Klinkt bekend… laat het los zeggen ze dan. Tja, hoe?! Ik hoop dat je snel verrast mag zijn met 2 streepjes. Om dan voor de zekerheid naar de Kruidvat te fietsen voor een digitale versie. Want het woordje zwanger blijft leuk om te zien. ❤️

  • Eke Reply

   Wat spannend! Dat zou erg leuk zijn! Wij gaan dit ws in het najaar doen. Hopelijk niet nodig, maar ik verwacht van wel.

 2. Ik duim voor je. Ik ben momenteel 38 welen zwanger en ik gun het echt iedereen. Het is het mooiste wat ik tot nu toe mocht meemaken. Ik was pas 7 weken toen ik ontdekte dat ik zwanger was. Ik had totaal geen misselijkheid wel een serieus slaaptekort. Maar dat verklaarde ik aan een najaarsdipje. Loslaten helpt maar je moet het van je kunnen afzetten. Wij gingen op vakantie naar Egypte en kwamen met ons 3’tjes terug zonder dat we het wisten. Good luck en niet opgeven

 3. Het lijkt me een hel! Ik kan me er iets bij voorstellen, maar niet superveel. Op de een of andere manier heb ik geen roep om moeder te voelen, maar dit soort verhalen en vertellingen raken me wel. Ik gun het andere heel erg.

 4. Ondanks het o zo serieuze onderwerp en iets waar dagelijks mensen mee bezig zijn vind ik het leuk geschreven. Het is een herkenbaar verhaal, maar gelukkig hebben wij 3 keer veel geluk gehad!

  Sterkte voor alle mensen die dit nodig hebben!

 5. Mooi en leuk omschreven. Lijkt me heftig, als de wens zo groot is en het lang(er) duurt. Ik leef oprecht met jullie mee.

 6. Voor iedereen die dit meemaakt hoop ik echt dat er binnenkort een positieve test uitkomt! Sommige willen zo graag, maar bij sommige lukt het maar niet. Terwijl ander gelijk zwanger zijn. Je hebt het leuk omschreven, het lijkt me wel heel heftig als je wens heel groot is maar het nog niet wil lukken. Hopelijk lukt het binnenkort!

 7. Zo herkenbaar. Toen we bezig waren voor Matteo ook zoveel signalen gekregen maar steeds niet. Matteo daarentegen gaf enorm veel signalen maar ik wuifde ze allemaal weg met: te veel gegeten op huwelijksreis dus ligt daar wel aan :p

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.