Op 25 mei 2002 raakte ik aan de praat met een enorm leuke jongen die ik al een tijdje in de smiezen had. 15 jaar later zijn we nog steeds samen. Getrouwd en ouders van een fantastisch jochie. Ben je benieuwd naar hoe wij elkaar leerde kennen, onze ups en downs en hoe we de toekomst tegemoet zien? Lees dan lekker verder in 15 jaar samen: hoe het allemaal begon.

Ik vond hem interessant

In een kroeg waar 15 jaar geleden (ik was toen 18) iedereen op zaterdagavond te vinden was, zag ik hem wel eens voorbij komen en ik vond hem interessant. Ik wist dat hij ooit bij mijn broer in de klas had gezeten en kende hem dus ook van schoolfoto’s. Helaas hing er elke keer als ik hem zag een andere chick rond hem, dus ik richtte mij op andere jongens. Deze zaterdagavond liep anders dan gepland. Ik vond al een tijdje een jongen leuk en we draaiden al tijden om elkaar heen. Ik wilde hem vertellen dat ik hem echt leuk vond, maar ik kreeg geen contact met hem. Nadat ik met een vriendin en nichtje in de kroeg had zitten wachten, besloten we naar een discotheek verderop in de stad te kijken. Ook daar geen spoor van deze gozer. Ik was wat narrig en een vriendin raadde aan om mijn zinnen eens te verzetten en op zoek te gaan naar een ander, om toch een leuke avond te hebben. Nadat ze dat gezegd had keek ik om me heen en daar was hij, dit keer zonder chick om zich heen: Jeroen!

Had je willen zoenen dan?

Had je willen zoenen dan?

Giechelend en wel probeerden we steeds dichterbij hem en zijn vrienden in de buurt te komen en opeens zat ik naast hem (oké, mijn vriendinnen hadden mij nog net niet naast hem neergeplant, haha). We begonnen een praatje en oh, wat was hij leuk! Daarna dansten we wat en het pleit zeer voor hem dat hij toen niet is weggegaan. Ik heb namelijk het ritmegevoel van een tafelpoot. De avond vorderde en we wisselde telefoonnummers uit. Bij het afscheid scandeerden mijn vriendinnen (stomme trutten, haha): “Moeten jullie niet zoenen of zo?”. Ik glimlachte wat verlegen en fietste snel weg. Onderweg naar huis kreeg ik het eerste sms’je al: “Had je willen zoenen dan?”.

Hij had die avond ook beloofd de volgende dag langs te komen op mijn werk (ik werkte in een pannenkoekenrestaurant in Batavia Stad). Ik stond daar met mijn brakke kop en had totaal niet verwacht dat hij echt zou komen (tot dusver was mijn ervaring van jongens en hun afspraken nakomen niet heel erg positief, haha). Ik reageerde dus ook niet heel enthousiast toen hij voor mijn neus stond. Eerlijk gezegd schrok ik een beetje. Jij? Hier? Voor mij? Ik vond het zo raar dat iemand mij leuk genoeg vond om ook nog eens op mijn werk te verschijnen.

Inmiddels zijn we 15 jaar verder

Al snel volgden een aantal dates en ik werd steeds gekker op Jeroen. Onze eerste en tweede jubileum volgde en op de dag van ons derde jubileum bezichtigde we het huis wat we niet lang daarna kochten en nu alweer bijna 12 jaar in wonen. Na zeven jaar trouwden we, besloten we ons allebei om te scholen en na 11 jaar raakte ik in verwachting van onze geweldige Max. Inmiddels zijn we 15 jaar verder. Als je mij toen verteld had dat we na 15 jaar nog steeds samen zouden zijn, had ik zeker even met mijn wenkbrauwen gefronst. Niet omdat ik het niet zag zitten, maar omdat ik mij nog steeds elke dag verbaas over hoe leuk we het hebben en hoe goed we bij elkaar passen.

Uit elkaar gaan is voor ons geen optie

Uit elkaar gaan is voor ons geen optie

We hebben niet veel gemeenschappelijke interesses of hobby’s. Daarin kunnen we bijna niet meer verschillen. Wat ons dan wel bindt? Onze liefde, respect naar elkaar, elkaar dingen gunnen, dezelfde waarden en normen, elkaar vrij laten en het beste willen voor de ander. En geloof me, we hebben meerdere malen dipjes gehad. Kleine, uit jaloezie, maar ook grote waarin we elkaar echt kwijt waren. Toch is het ons elke keer weer gelukt om elkaar terug te vinden. Niet omdat het zo hoort, maar omdat we het willen. Uit elkaar gaan is voor ons geen optie. Ik geloof ook sterk dat de pleuris flink moet uitbreken wil dat ooit gebeuren. Ik geloof namelijk vooral dat wij er samen altijd uitkomen. Omdat we dat allebei willen en alleen elkaar willen. Daardoor is er geen ruimte voor iets of iemand anders. Het mag misschien voor jou heel onrealistisch klinken, maar ik denk dat met deze instelling en altijd willen werken aan je relatie je echt een heel end komt.

Overwinnen van slechtere periodes

Als slot wil Jeroen ook nog wat toevoegen: Na al die jaren is er ook wel iets wat ik heb geleerd, en wat je nog niet weet als je 20 bent. Het hebben van een echte relatie gaat niet om de dagen die vanzelf gaan en waarop je het superleuk met elkaar hebt. Het gaat juist om de dagen en de periodes waarin het niet vanzelf gaat en je beide aan je relatie moet werken. Wij geloven beide dat het overwinnen van slechtere periodes je relatie sterker maakt en dat dat is waar het in een relatie om gaat. Blijf eraan werken, blijf reflecteren op je eigen gedrag en blijf er keihard voor vechten ook al gaat het niet vanzelf!

Hoe lang ben jij samen met je partner? Laat een berichtje achter in de comments!

21 Comments

 1. Wauw Eke wat een mooi artikel, en wat prachtig geschreven, de liefde straalt van mijn beeldscherm. En dat smsje van Jeroen; “Had je willen zoenen dan?”. Ik lag in een deuk! Haha!

  • Eke Reply

   Ah, wat een lieve reactie! Ik moest destijds ook enorm lachen om dat sms’je, haha

 2. Hoi Eke. Wat een geweldig verhaal. De laatste alinea… dat zeg ik ook altijd. Sommige mensen denken dat, als je al heel lang samen bent, je geluk hebt gehad. Ik zeg dan altijd : Nee hoor, een relatie goed houden is keihard werken. VAN TWEE KANTEN!! Het komt je niet zomaar aanwaaien. Ik ben wél jaloers op de mensen die het wél lukt, die het er voor over hadden / hebben.

  • Eke Reply

   Ik vind het oprecht jammer dat het jou niet gegund is. Lijkt me het meest erge, als je zelf wel wilt! Misschien komt er ooit nog een grote, meewerkende liefde

 3. Hilarisch, had je willen zoenen dan? Hahaha. Mooi dat je ook vertelt dat er ups en downs zijn. Dat hoort ook bij een relatie. Ik ben inmiddels bijna 5 jaar samen met mijn huidige partner en wat mij betreft mogen daar nog heel wat jaartjes bij!

 4. Ben zelf 4 jaar samen met mijn man, waarvan we 2 jaar zijn getrouwd. Kende hem al een lange tijd. En ik ben het helemaal met jullie eens het gaat niet om wat je gemeen hebt, maar het gaat om het respect, de liefde, het elkaar gunnen en het helpen en begrip tonen. Hierdoor groei je beide als persoon en als koppel. En zo word de liefde elke dag steeds een beetje meer. Van harte hoor! 15 jaar is lange tijd!

 5. Wauw wat een leuk verhaal! Ik herken me ook in de ups en downs, maar dat is normaal in een relatie! Ik ben nu iets langer dan een jaar samen met mijn vriend

 6. Fijn om zo eens een artikeltje te lezen! Mijn vriend heet toevallig ook Jeroen. Ik ben nog wel niet zo lang samen (bijna drie jaar), maar ik ben dan ook nog maar 19 🙂 Een relatie gaat inderdaad niet alleen over elkaar liefhebben, maar ook over er zijn voor elkaar en elkaar helpen als de andere een dipje heeft. Tof artikel!

 7. Wauw, wat een onwijs lief en leuk om te lezen dit artikel! Wij zijn nu 3 jaar samen, dat valt dus in het niets bij jullie haha. Maar hoe cliché het ook klinkt, ik ben ervan overtuigd dat mijn wederhelft de liefde van mijn leven is.

 8. Mijn man en ik zijn 11 jaar samen, waarvan 1 jaar getrouwd. Drie kinderen hebben we samen, en ik ben plusmama! 🙂 Genieten van de kleine dingen en van elkaar zijn twee sleutels! <3

 9. Jeetje, alsof ik dit zelf heb geschreven! Zoveel overeenkomsten! Mijn man en ik waren 15 en 17 toen we wat kregen. Inmiddels zijn we bijna 14 jaar samen, waarvan 5 jaar getrouwd en hebben twee zoontjes. Ook wij hebben eigenlijk niet veel gemeen, maar we zijn net beste vrienden! Er is maar een persoon waar ik alles mee kan en wil doen en dat is hij ❤️. Oneindig veel liefde en Wederzijds respect is key!

 10. Mooi geschreven, leuk om eens te lezen hoe jullie bij elkaar zijn gekomen. Erg herkenbaar dat vriendinnen dan zulke dingen riepen of je naast een jongen neer zetten haha!

 11. WoW, wat een leuk verhaal. Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe mensen elkaar ontmoeten en wat ze met elkaar hebben.

  Ik heb m’n vriend leren kennen op een badmintontoernooi, waar hij mij een blauw oog sloeg en dat ook nog op Valentijnsdag. Het was soort van liefde op eerste gezicht. Ik ben inmiddels bijna 8,5 jaar samen met mijn vriend en we zijn nog lang niet klaar met elkaar..

 12. Mooi om te lezen. Ik ben 20 jaar samen met mijn inmiddels man. Dat liefde/huwelijk een werkwoord is, dat ervaren wij niet zo. Het voelt iig niet zo. Het gaat allemaal vanzelf en zo voelt het ook. We laten elkaar los waar nodig, hebben onze eigen hobby’s maar ook veel gezamenlijke overeenkomsten.
  Wij zeggen altijd trouwen is houwen en scheiden is geen optie. Zo voelt het ook, we hebben het zo fijn samen dat ik er niet aan wil denken om een leven zonder hem te hebben.

 13. Geweldig om te lezen dat het niet altijd koek en ei is maar dat je elkaar toch weer terug vind! Gelukkig is dat bij andere mensen dus ook zo.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.