Terwijl ik deze fotolog maak, is het zaterdagavond 21.00 uur. Ik ben bek af, maar na het skippen van de Eke’s week van vorige week, kan ik het niet maken om nu weer mijn snor te drukken, nietwaar? Ik kijk terug op een redelijk drukke Eke’s week: week 7 met sushi, friet en High Tea, maar ik zal je alles vertellen! Ga je lekker kijken en lezen?

Zondag

Een heerlijk relaxte hangdag, waarin we zoals elk weekend lekker met zijn drieen ontbijten. Na het ontbijt ga ik aan de slag met de wekelijkse was en in de middag als Max op bed ligt, ga ik even naar Kwantum.

Kiezen uit twee klokken

Van mijn ouders heb ik geld gekregen en ik wilde graag een koperen klok kopen die ik al een tijdje op het oog had. In de winkel zie ik dat ik kan kiezen uit twee klokken, oei!

Na een whatsappoverleg met Jeroen is het deze geworden:

Vind je hem mooi?

Vind je hem mooi?

De rest van de middag en avond doen we niet veel bijzonders, een heerlijke echte zondag!

Maandag

Vandaag weer lekker aan het werk, zoals elke maandag! Ik trakteer op taartjes (Tompouces, Rocky Road en Aardbeienslof, ik kon niet kiezen, haha) en ik krijg een cadeaubon van Etos en twee repen chocola van mijn collega’s, zo leuk!

Na mijn werk ga ik in Zwolle sushi eten met de allerliefste Roxana! Lekker weer even live bijbeppen!

Sushi

We aten sushi bij Blue Sakura. Ik vond het eten niet heel denderend, maar het gezelschap was superfijn en de locatie echt prachtig!

Blue Sakura

De Primark-shoplog die ik heb opgenomen, is vanmorgen online gekomen, vond je dat er leuke producten bij zaten?

Dinsdag

En dan is het alweer dinsdag! De eerste Max&Mamma-dag is aangebroken. In de ochtend moeten we naar het ziekenhuis, de anesthesist wil mij graag nog even zien voor de operatie in april. We komen wat bekenden tegen en daar klets ik even mee. Daarna gaan we even langs de kinderpoli, daar zijn een aantal speeltoestellen waar Max graag even wil spelen.

Als Max ’s middags slaapt, vouw ik drie wasmanden was weg en maak de keuken een beetje netjes. Vlijtig hรจ?

Vandaag is ook mijn artikel online gekomen waarin je mij beter kunt leren kennen. Heb jij hem al gelezen?

Ik zie dat ik van deze dag enkel foto’s heb gemaakt van Max, maar die deel ik liever niet, dus helaas, een fotoloze dinsdag!

Woensdag

Vandaag mag ik eerst naar de bedrijfsarts voor een onderzoek. Hoe en waarom houd ik even voor mezelf.

Bedrijfsarts

In de middag belt Jeroen dat er een graafmachine in onze achtertuin staat.

Graafmachine

Samen met de buurvrouw willen we een nieuwe afscheiding tussen onze tuinen plaatsen en toevallig was er achter ons huis een graafmachine bezig. Jeroen heeft gevraagd of het mogelijk was dat de struiken tussen onze tuinen weggehaald konden worden en voor een prikkie werd dit gedaan. Scheelt superveel geld!

Donderdag

Oeh, zo leuk! Vanmorgen kwam mijn video online waarin ik jullie mijn verjaardagskado’s laat zien. Zo’n leuke video om te maken! Ik kan niet wachten tot volgend jaar, haha.

Vandaag ook alweer het laatste werkdagje van de week!

Sleutel

Ik zocht iets op in mijn tas en in een vakje met een rits, welke ik eigenlijk nooit gebruik, vind ik deze sleutel. En deze sleutel heeft nogal een verhaal, haha. Een flink aantal weken geleden had Max deze sleutel uit de trapkast van mijn ouders gehaald. Ik zag dat gebeuren maar ik was in de veronderstelling dat hij hem op tafel had gelegd. Mijn ouders hebben de dagen erna zich het ongans gezocht en konden hem niet terugvinden. Uiteindelijk is de deur met enig geweld opengebroken en zit er een ander slot op. Totdat ik dus de sleutel vind. Gelukkig kunnen mijn ouders (en wij) er toch om lachen. Wel opperde mijn vader voortaan een tassencontrole, haha.

Vrijdag

Weeeeeeeeeekend! Max en ik (nou ja, ik vooral) besluiten om Peutergym even een keertje te skippen en brengen lekker tijd thuis door. Max is de hele dag wat huilerig en drammerig, dus misschien maar goed ook dat we niet gegaan zijn. We gaan toch even naar buiten, want ik heb wat dingetjes nodig van Action.

Na een broodje gaat Max (onder luid protest, zoals alles vandaag) naar bed en rommel ik wat in huis.

Softboxen

Ik zet mijn softboxen in elkaar en ben er zo blij mee! Zondag ga ik even kijken hoe de belichting bevalt met foto’s maken en filmen!

Nadat Max weer wakker is en Jeroen weer thuis van zijn werk, gaan we naar mijn ouders: frietjes eten!

Frietjes eten

Als we weer thuis zijn, ploffen Jeroen en ik op de bank en kijken we afleveringen van Als de dijken breken en De gevaarlijkste wegen van de wereld terug. Rond een uur of 23 gaan we heerlijk naar bed toe!

Zaterdag

Na een gezamelijk ontbijtje ga ik even rustig aan douchen en maak ik mij lekker uitgebreid op. Rond 11.15 uur stap ik in de auto richting Goirle voor een High Tea samen met vriendin Erica bij Brownies&Downies! Hightealovely heeft hen opnieuw uitgeroepen tot Beste High Tea-locatie van Nederland 2016. Wil je weten waarom? Kijk dan even goed naar de onderstaande foto’s.

Gefrituurde broodlolly's met Gamba's

Als amuse een gefrituurde broodlolly met gambavullig. De-li-ci-ous!

Vissoep met brood

Daarna volgt een vissoepje met warm brood, kruidenboter en pesto-olie.

Erwtensoepkroket en vitello tonato

Vitello Tonato en Erwtensoepkroketjes. Ik wil deze allebei weer eten nu ik ze zie!

Brie-champignonsalade en een broodje met carpaccio

Een salade met champignons, brie en balsamico en een broodje carpaccio.

Kipkerrietoastjes en gekruidgehakt

Toastjes met kip-kerriesalade en gekruid gehakt in filodeeg met nachochips. Vooral die laatste. Need I say more??

Laatste gang

En dan als kers op de taart, de laatste gang: Pavlova, gefrituurde pannenkoekreepjes, brownie, parfait, een waterijsje en panna cotta van frambozen.

Zeg nou eerlijk, dat is een ritje van 300km heen en terug wel waard toch?

En met deze heerlijke foto sluit ik Eke’s week: week 7 af! Ik hoop dat je het leuk vond om alles te zien en te lezen. En ik ben natuurlijk benieuwd naar jouw favoriete High Tea-locatie. Laat je het weten in de comments?

7 Comments

  1. Leuke week Eke! Tenminste op wat ziekenhuis- bedrijfsarts bezoekjes na. Hoe bevallen je lampen?
    Wat super handig dat die graafmachine er toevallig was zeg! Wij beginnen binnenkort met hetzelfde ‘project’.

    • Eke Reply

      Lampen zijn super! Wel echt wennen, maar komt goed! En succes met jullie project tuin!

  2. Leuke week, Elena! En was dat niet de klok die je eigenlijk al voor je verjaardag wilde hebben? ik vind jouw uiteindelijke keuze ook het leukst, die oogt wat rustiger ๐Ÿ™‚

  3. Ik vind dat je zeker een hele leuke klok heb gekocht. Wij hebben ook zo’n soort klok in de keuken hangen. Ik houd van die stijl.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.