De laatste week van 2016 is ingegaan, cliche, cliche, het ging zo snel! De afgelopen week vierden we Kerstmis, hadden we met zijn drieen lekker vrij en hadden we natuurlijk ook nog Oudjaarsavond. Kijk en lees je mee?

Zondag

Vandaag maakte ik weinig foto’s en de foto’s die ik maakte stonden we met zijn drieen op. Omwille van de privacy van Jeroen en Max deel ik deze niet. Wel zal ik vertellen wat we vandaag zoal gedaan hebben.

We begonnen met een heerlijk uitgebreid ontbijt. Hierna gingen we naar het bos om even uit te waaien. Op de terugweg reden we nog even langs mijn ouders en in de middag lazen we wat en keken we Youtube-filmpjes. Aan het einde van de middag gingen we naar Jeroen zijn ouders waar we gezellig met Jeroens familie genoten van een heerlijk diner.

Maandag

Vorig jaar zijn we op een van de Kerstdagen met de trein naar Schiphol gegaan om vliegtuigen te kijken met Max. Dit jaar wilden we weer wat leuks doen met zijn drietjes. We kozen ervoor om naar het P!T Veiligheidsmuseum in Almere te gaan. In dit museum kun je allerlei voertuigen zien van de Politie, Brandweer en Medische Diensten. Ook was er een Lego-tentoonstelling, dat vond Max het meest interessante, haha.

Museum

We verwenden Max nog met een brandweerauto van Duplo en gingen lekker lunchen met uitzicht op het water. Aan het einde van de middag haalden we mijn ouders op om gezellig te gaan gourmetten bij mijn oudste broer Berend en zijn vriendin Cyrina.

Dinsdag

Een dag waar ik heel gespannen voor was en lang over getwijfeld heb of ik het wil delen. Ik doe het toch, omdat ik vind dat het niet erg is en misschien wel belangrijk om hier open over te zijn. We hebben vanmorgen onze eerste afspraak bij de Gynaecoloog. Zoals je misschien wel hebt kunnen lezen in mijn Terugblik op 2016, hebben wij een grote wens voor gezinsuitbreiding, maar is deze helaas nog niet vervuld. Natuurlijk zijn we enorm gezegend met Max, maar we hebben allebei de wens voor een groot gezin. Nu dit nog niet gelukt is en ik de laatste tijd flinke buikpijn heb, leek het de huisarts verstandig om eens langs een Gynaecoloog te gaan.

Gynaecoloog

Het viel me alles mee, gelukkig! We hadden een ontzettend lieve, vrouwelijke arts die meer dan fantastisch haar best deed om ons op ons gemak te stellen. De echo zag er in principe goed uit, ze zag niet direct afwijkingen. Over twee weken hebben we opnieuw een afspraak, dan krijgen we de uitslag van een aantal testen en dan krijgen we meer informatie. Ook mogen we dan aangeven of we het zien zitten om een operatieve baarmoederfoto te laten maken. Spannend dus nog even, maar het voelt voor mij al stukken beter nu ik weet dat we niet terug naar huis zijn gestuurd met de boodschap: “probeer het nog maar even”.

De rest van de dag was heerlijk relaxed. Jeroen ging met zijn broer weg en Max en ik deden een boodschapje bij Action en Kruidvat. Tijdens Max zijn slaapje draaide ik wat wasjes en raakte zwaar gefrustreerd dat het mij  niet lukte om een intro te maken voor mijn video’s. Na een wanhopig app-berichtje aan broer David, schoot hij me te hulp in de avond. Het is enorm supervet geworden! Vanaf volgende week donderdag zullen mijn video’s een intro hebben!

Ook kwam vandaag mijn Oud&Nieuw-artikel online waarin ik kort terugblik op het afgelopen jaar maar vooral vooruit kijk naar 2017! Heb jij het al gelezen?

Woensdag

Ontbijtje

Jeroen was al vroeg op en maakte dit heerlijke ontbijtje voor ons: Griekse yoghurt met fruit en granola (zelfgemaakt door mijn swappie Jacqueline, hij is goddelijk!). Na het ontbijt gingen Jeroen en Max douchen en ik verfde mijn haar en harste mijn wenkbrauwen. Na een douche- en haaruitspoelbeurtje nam ik twee video’s op en krulde ik mijn haar met de krultang die ik vorige week kreeg tijdens mijn kappersbezoek. Hij is zo fijn!!

Krullen

Tijdens het filmen van deze video, kwam Max mij gezelschap houden. En dat terwijl hij op bed hoorde te liggen, haha. Wil je hem horen brabbelen, kijk dan vooral over een paar weken de video.

’s Avonds keken Jeroen en ik een documentaire en dat was het eigenlijk wel voor de woensdag.

Donderdag

Lekker uitgeslapen, ontbeten en getut en toen was ik klaar om richting Zuid-Holland te gaan, lekker High Tea-en met Erica! Er was alleen een obstakel, een flinke laag ijs op de ruiten van de auto. Nou, ik heb mijn work out weer gehad hoor!

Lisse

Ik maakte een tussenstop in Lisse, want ik moest voor Max nog wat ondergoed en pyama’s hebben. Ook een kadootje voor het kraambezoek van vrijdag moest nog gekocht worden.

Onderweg

Daarna snel weer in de auto richting Noordwijk. Helaas zag ik weinig van de (denk ik) mooie omgeving door de flinke mist.

De Witte Raaf

Van buiten zag de High Tea-locatie er prachtig uit, dat beloofde wat!

High Tea

Mijn oordeel: de left overs van het ontbijt zijn in ieder geval goed gebruikt. Nee, ik ga toch echt voor huisgemaakte gerechtjes bij een High Tea in plaats van Horecagroothandelspul. Hoe dan ook was het toch fijn en gezellig om even bij te kletsen. Onze volgende High Tea-date voor februari is al gepland!

Onderweg naar huis deed ik nog even een boodschapje en thuis pakte ik wat pakketjes uit. Bij Hema had ik wat kleding voor Max en beddengoed voor onszelf besteld. Ook verraste Jeroen mij met een kadootje:

Boek MaschaHet boek Happy Love Life van Mascha Feoktistova, die jullie misschien beter kennen als BeautyGloss. Ik heb nu even geen tijd om te lezen omdat ik echt vooruit moet werken aan mijn website, maar zodra ik weer wat tijd heb, hoop ik het te gaan lezen. Enorm blij mee!

Vrijdag

Vandaag op kraambezoek bij Evelien! Ze is alweer bijna drie maanden oud, dus het moest er nu echt wel van komen, haha.

WinterWe besloten op de fiets te gaan, maar jemig, wat was het koud!!! Bikkels zijn we toch! Het kraambezoek was gezellig, Joris en Britt hebben een pracht van een dochter, wat een dotje!

Toen we weer thuis waren ging Jeroen in de tuin aan het werk en ik rommelde wat met Max. Na de lunch gingen Max en ik even op pad voor een boodschapje en daarna plantte ik Max achter de tablet zodat ik even wat werk kon verzetten. De bedden zijn weer lekker verschoond en onze slaapkamer een beetje opgeruimder.

Jeroen en ik gaan vanavond uit eten met mijn oudste broer Berend en zijn vriendin Cyrina, zo’n zin in! Max slaapt een nachtje bij mijn ouders, maar we halen hem morgenochtend vast snel weer op, haha.

Zaterdag

Vanmorgen konden we lekker uitslapen en rustig wakker worden zonder meteen te hoeven zorgen voor ons kereltje. Maar toch kleedde ik mij snel aan om om hem weer op te halen. Het is zo leuk hoe hij het naar zijn zin heeft bij mijn ouders, echt zijn tweede thuis!

Toen we weer thuis waren ging ik stofzuigen (ja echt!) en maakten Jeroen en Max het deeg voor de oliebollen die ik later bakte.

Oliebollen

En met deze foto sluit ik mijn laatste Eke’s week van 2016 af! Ik wil jullie ontzettend bedanken dat jullie mijn website bezoeken, artikelen lezen en video’s kijken, het was mede door jullie een topjaar!

Ik hoop dat jullie een fantastisch oud en nieuw hebben gehad gister en ik wens jullie alle goeds voor dit gloedjenieuwe jaar!

 

 

6 Comments

 1. Wat spannend dat je naar de Gynaecoloog moest zeg! Hopelijk zijn de testjes ook goed gegaan.
  Ik ben benieuwd wat je van het boek vind!

  • Eke Reply

   Ik hoop het ook! Nog een dikke week en dan weten we meer! Het boek leest heerlijk weg! Aanrader!

 2. Ik was graag aanwezig geweest bij die High-Tea. Ziet er erg lekker uit! Hadden we meteen mijn verjaardag kunnen vieren, haha 😉

  • Eke Reply

   Haha, nou nog van harte gefeliciteerd! Ik moet zeggen dat er echt betere High Tea’s bestaan hoor!

 3. Best een beetje een tegenvallen die high-tea inderdaad, haha. Dat hoort toch lekker vers te zijn vind ik. Spannend hoor de afspraak bij de gynaecoloog. Ik hoop dat jullie wens voor gezinsuitbreiding snel mag uitkomen… Dat P!t museum lijkt me trouwens erg leuk. Die houd ik in gedachten voor als ons zoontje wat ouder is!
  Leuke blog heb je, je hebt er een volger bij hoor!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.