Graag wil ik je kennis laten maken met een aantal bloggers die ik fantastisch vind. Stuk voor stuk inspireren zij mij en ik vertel je bij elke blogger hoe en waarom.

La Viesagista

LaViesagista

Deze prachtige dame (met haar superschattige zoontje James) is Sanne van La Viesagista. Ik zal eerlijk bekennen dat zij het Beauty-vuurtje bij mij aangewakkerd heeft. In mijn Burn Out-periode ben ik haar website en haar video’s op standje zombie gaan doornemen en zij leerde mij dat het ontzettend makkelijk is om een mooie look te maken. Voordat ik haar make-uptutorials keek, was ik er van overtuigd dat je er alleen stunning uit kon zien als een visagist je opmaakte. Ik keek haar video’s en las haar artikelen met een notitieboekje erbij om op te schrijven wat ik allemaal nodig had aan make-up en hoe al die gekke kwasten heette.

Het is de schuld van La Viesagista dat ik 2016 nogal koopziek begon, haha. Maar zonder gekkigheid, ze is wel een van de redenen dat ik uit mijn Burn Out kwam. Door haar leerde ik tijd voor mijzelf te maken en ik ben daar zeer dankbaar voor. Naast dit melodrama komt ze ook ontzettend leuk over. Ze heeft zelfspot en is intelligent en enorm stoer hoe ze haar universitaire studie, haar blog en het krijgen van haar kind combineert. Voor een vleugje glamour moet je absoluut een kijkje nemen op haar website!

Elise Joanne

Elise Joanne

Ik leerde Elise van EliseJoanne “kennen” door een video waar zij samen met Sanne van La Viesagista een Q&A doornamen over bloggen, baby’s en beauty. Ik kan me nog goed herinneren dat ik mij ergerde aan Elise, maar ik toch video’s van haar ben gaan kijken. De ergernis sloeg na een paar video’s om naar een enorme waardering hoe ze in het leven staat. Ook haar fijne kritische houding naar beautyproducten toe heeft mij een hoop miskopen doen besparen. Maar wat ik het meeste waardeer? Ze laat zien dat ze een echt persoon is wat open is over haar emoties. Ook de artikelen over haar relatie en haar kijk het het huwelijk vind ik meer dan bewonderenswaardig. Het is fijn om in deze tijden waarin in veel stellen het motto najagen: “we zien zien wel waar het schip strandt” toch nog een iemand te horen zeggen dat ze op een bepaalde manier in haar huwelijk staat. Herkenning daarin en dat is mooi!

Maar goed, ze maakt ook gewoon ontzettende leuke video’s en schrijft fijne artikelen. Topmeid hoor, die Elise.

By Aranka

By Aranka

Hoe ik Aranka van ByAranka ben tegengekomen? Geen idee. Ik denk dat het via Elise is, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. De afgelopen maanden ben ik haar volop gaan volgen en ze maakt fijne video’s en artikelen. Ze is down to earth en fijn om naar te kijken omdat ze een echte girl next door is. Ik denk dat ze mij daarom ook zo aanspreekt. Geen uitgesproken glamourpoes, maar een normale jonge vrouw die weet wat de gemiddelde gewone vrouw wil. Bij haar video’s krijg je het idee alsof je even hebt bijgepraat met een goede vriendin. Fijne feelgood-video’s met af een toe een persoonlijk tintje. Ik houd ervan!

Gewoon gaan volgen hoor, die Aranka!

Blog Chick

Blog Chick

Anouk van Blog Chick is geen beautyblogger zoals de dames hierboven. Anouk is de vrouw die je nodig hebt als je (beginnende) blogger bent of wilt worden. Toen ik eind september besloot om echt werk te gaan maken van mijn blog (verwacht niet direct wonderen, i’m working on it), ontdekte ik haar website en heb al haar artikelen gelezen en elke kruimel die ik enigzins belangrijk vond in een wordbestandje geplakt. Ze legt in haar artikelen alles ontzettend goed en leesbaar uit, zodat zelfs de grootste nitwit (ik dus) er mee aan de slag kan. Ze is ook een powervrouw. Naast haar blog en studie, is ze een bedrijfje aan het opzetten (ze gaat prachtige, zelf ontworpen illustraties verkopen). Ook ontwerpt ze ook nog even logo’s tussendoor (ja, ook die van mij).

Dus wil je meer over het bloggen weten, volg Anouk!

Ik hoop dat dit een mooie ode is geworden aan vier prachtige, intelligente vrouwen. Wat mij betreft verdienen ze het, om de redenen die ik hierboven noem. Ik ben erg benieuwd wie jouw inspiratiebron is. Laat je het weten in de comments?

25 Comments

  • Eke Reply

   Dankjewel! En fijn he, ik haal er altijd zoveel tips uit!
   De andere zijn zeker een bezoekje waard hoor!

 1. Op de site van Elise Joanne neem ik ook zeker iedere dag een kijkje! 🙂
  Leuk lijstje zo!

  • Eke Reply

   Fijn is dat he? Als ik googlede kwam ik altijd op sites terecht waar zoveel onbegrijpelijk gewauwel stond, nu hebben we Anouk, haha

 2. Ik ken ze allemaal niet!
  Ik ben zelf dan ook geen beautyblogger
  Maar bij Blogchick ga ik zeker een keer een kijkje nemen!

  • Eke Reply

   Haha, dat ligt maar net aan je interessegebied. Blogchick is zeker de moeite waard!

 3. Ik ken geen van allen :O maar ga ze zeker even bekijken! Wat fijn dat deze meiden jou zo hebben kunnen helpen!

 4. Superleuk dat je zo laat zien welke bloggers jou inspireren 🙂 Ik hoop dat ik ooit ook tussen zo’n lijstje zal staan van iemand, haha.
  Liefs, Susan

  • Eke Reply

   Ik snap je helemaal! Wie weet staan wij ook eens op zo’n lijstje, haha.

 5. Wat een mooi lijstje! De laatste twee volg ik ook echt met plezier. Wat fijn dat Lavisagista jou zo heeft geholpen in een moeilijke periode.

 6. Leuk om te zien dat je andere bloggers even in ’the spotlight’ zet! Anouk is echt een topvrouw en zeker een inspiratie voor de (beginnende en ervaren) blogger. Haar schrijfstijl leest ook zo lekker vlot weg. <3

 7. Blogchick kende ik al de rest eigenlijk niet. Mijn inspiratie is vooral mijn gezinnetje denk ik. 🙂

 8. Aranka en Anouk kende ik al. Ik zal ook zeker een kijkje brengen op de andere blogs. ^^

 9. Pingback: Eke's week: week 48 met lekker weer thuis, unicorns en Sinterklaas - EkeBrouwer.nl

 10. Pingback: Een terugblik op 2016. Hoe was mijn jaar?

 11. Pingback: Weekvlog #4 | Valt meet&greet met EliseJoanne.nl in het water?? - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.