Tijd doorbrengen in de keuken: either you love it, or you hate it. Niet iedereen is gezegend met het geduld of het talent om een fijne maaltijd te koken of iets lekkers te bakken. Bij mij waren vooral de factoren tijd en energie (want een jong gezin) de laatste jaren een obstakel, want eigenlijk vind ik tijd in de keuken doorbrengen ontzettend leuk. Niet alleen het bereiden van lekker eten of het bakken met de bloedjes, maar ook lekker aan tafel genieten. Maar dan zijn er wat mij betreft wel een aantal dingen onmisbaar in de keuken.

Apparatuur in de keuken

Een echte chef kan in elke keuken wel een lekker maaltje fixen, maar ik vind het wel belangrijk om een aantal belangrijke apparaten en vernuftigheden in de keuken te hebben. Hierbij mijn favorieten: Ik kan bijvoorbeeld niet zonder een fijn kooktoestel. Of het inductie of gas is, maakt me niet uit, al kies ik qua schoonmaakgemak dan wel graag voor een inductiekookplaat. Een doekje eroverheen na het koken en het is weer netjes. Een fijne oven (met reinigingsfunctie, haha) is zeker ook een ontzettende pre. Want hoe leuk is het om met de kinderen iets te bakken of een lekkere ovenschotel in de oven te kunnen knallen na een lange werkdag? Nog een favoriet van mij: een kokend waterkraan. Inmiddels voor mij echt onmisbaar, want een kopje thee is zo gemaakt en het bereiden van eten gaat ook stukken sneller omdat het water al op kooktemperatuur is als je het in de pan doet. Ik denk dat niemand van afwassen houdt, dus een goede vaatwasser vind ik persoonlijk noodzakelijk. Zeker als deze voorzien is van Zeolith techniek, zodat ook al die broodtrommels en vershouddozen droog uit de vaatwasser komen.

Stijl en indeling

Wat natuurlijk naast alle apparatuur ook belangrijk is, is de stijl en indeling van de keuken. Want laten we eerlijk zijn, een mooi uitziende keuken is gewoon de toevoeging aan je interieur. Als je bijvoorbeeld van een industrieel interieur houdt, dan is staat een zwarte keuken natuurlijk ontzettend chique. Vind je het iets te heftig, dan zijn zwarte accenten prima door te voeren. Bijvoorbeeld door een zwart granieten blad of in apparatuur, kranen en een kookplaat.

Maar hoe tof is het om bij het uitzoeken van een keuken te spelen met indeling. Want een keuken in hoekopstelling kennen we natuurlijk allemaal wel. Maar hoe tof zijn keukens met een kookeiland? Zeker als er ook nog ruimte is om aan of bij het eiland te zitten. Door middel van hoge krukken of er een mooie eettafel tegenaan te zetten. Zodat je tijdens het koken ook tijd hebt om bij te kletsen met mensen die bij je komen eten of de klaagzang van je puber over zijn of haar huiswerk aan te horen. Want zeg nou zelf, een keuken is toch wel het hart van het huis!

Wat is wat jou betreft onmisbaar in jouw keuken?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.