We’ve made it! Afgelopen woensdag vierden wij ons 10-jarig huwelijksjubileum! Het lijkt ons ontzettend leuk om over een tijdje opnieuw te trouwen, ook wel Renewing your Vows genoemd. In Amerika, zeker bij Celebrities best populair. En dan het liefst op een manier waarop niemand het verwacht. Als verrassing tijdens een al gepland feestje bijvoorbeeld. Hoewel onze huwelijksdag op dat moment perfect was, zou ik toch dingen anders aanpakken. Hieronder doe ik uitgebreid uit de doeken hoe ik het anno 2019 aan zou pakken.

Locatie

Wij trouwden in De Catharinakapel in Harderwijk. Een mooie locatie, dichtbij Lelystad. Historisch, glas in lood-ramen, maar bovenal dat middenpad waar ik plechtig door heen kon schrijden aan mijn vaders arm. Nu zou ik sneller kiezen voor een locatie waar je de plechtigheid kunt houden, kunt eten en een eventueel feest kunt geven. Het liefst met een mogelijkheid tot buiten en waar kinderen fijn kunnen spelen.

Eten

Ik weet niet of onze standaard tien jaar geleden niet zo hoog was of dat het met het budget te maken had, maar op onze trouwdag was het diner prima, maar zeker niet super verfijnd of zo. Daar zou ik nu zeker meer aandacht aan besteden. Zeker zou ik ook letten op hoe mooi een locatie is en hoe de tafels gedekt zijn.

Gasten

De gastenlijst zou zeker anders in elkaar steken dan 10 jaar geleden. Toen hadden we aparte gezelschappen voor de ceremonie, het eten en het feest. Nu zou ik de gasten die we uitnodigen voor de gehele dag uitnodigen. Sommige gasten van 10 jaar geleden spreken we niet meer en er zijn andere mensen in ons leven gekomen die belangrijk voor ons zijn geworden. De harde kern blijft hetzelfde, want dat is nu eenmaal onze lieve familie, maar er komen een hoop fijne mensen bij.

Kleding

De jurk die ik 10 jaar geleden droeg, was mijn droomjurk. Op dat moment. Hij was nogal, eh, uitbundig. Denk puffy en roze. Op mijn Instagram-account kun je vast wel ergens een foto vinden, haha. Dit keer zou ik toch voor een wat ingetogener exemplaar gaan, met kanten mouwen en halslijn bijvoorbeeld. Zal ik dit keer maar gewoon een witte doen?

Geen toespraak maar geloften

Heel erg Amerikaans, maar in plaats van een toespraak van de trouwambtenaar (die overigens heel mooi was), zou ik er nu voor kiezen om een gelofte uit te spreken naar Jeroen. Ik vind dit zoveel meer persoonlijker. Geen idee of Jeroen dit ook ziet zitten, overigens. Hij is niet zo’n prater over gevoelsdingen in het openbaar, haha.

Invulling van de dag

Ik noemde net al dat alles op een mooie locatie mij fijn lijkt. Het lijkt me dan ook mooi dat ik Jeroen pas tref voor het altaar, terwijl ik met mijn jongetjes naar hem toeloop. Een relaxte dag, met een heerlijk diner, terwijl de kinderen kunnen rondscharrelen. Een feest hoeft van mij niet per sé. Wij (en mijn familie) zijn geen dansers, dus een extra lang diner lijkt mij dan prima.

Ik zie het al helemaal voor me en ga lekker door met borden vullen op Pinterest. Hoe ziet jouw droombruiloft er uit?

1 Comment

  1. Zo leuk om te lezen! Ik wilde alleen even zeggen dat ik denk dat het logisch is dat je tien jaar later dingen anders wilt doen. Je bent nu ook een ander mens en vooral het is een andere tijd.
    Ik ben recent getrouwd (bijna 3 maanden geleden) en veel van jouw opmerkingen slaan op onze bruiloft. Het eten was echt heel goed en heel verfijnd. Het was een mooie buitenlocatie waar we zijn getrouwd, konden eten en het feest vierden, we hebben geloften gedaan richting elkaar en wij hebben ervoor gekozen om ‘s-avonds te trouwen, zodat iedereen aanwezig kon zijn bij de ceremonie.

    Waarschijnlijk hebben wij over tien jaar ook een aantal dingen die we graag anders hadden willen doen, maar op dit moment voelde het goed. En er is altijd de optie om het nog eens over te doen!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.