Na de Eke’s week van vorige week heb ik er weer helemaal zin in om een weekoverzicht te maken. Deze week lijkt aardig rustig. Storm is wat ziekig en we treffen langzaam wat voorbereidingen voor Max z’n kinderfeestje (zijn allereerste feestje, zo leuk en spannend!) en verjaardag. Ook zit ik in een lekkere blogflow en regel ik wat dingetjes voor mijn ouders.

Maandag 11 februari

We beginnen de dag as usual: De wekker gaat om 06.30 uur, Jeroen gaat er vast uit om beneden alles klaar te maken en ik blijf nog even half slapend liggen. Om 7.00 uur haal ik Storm uit bed en leg ik voor Max kleding klaar. Dan ga ik naar beneden met Storm, geef hem een fles en kleed ik ons daarna aan. Op naar school en eenmaal thuis is Storm alweer aan zijn slaapje toe.

Ik start even met een lekker theetje. En die bak er naast is deel 1 van ons paaseitjesassortiment, haha. Ik kreeg van Jeroen een hele shitload voor mijn verjaardag. Totaal ook niet voor hem ofzo, haha. Ik denk dat hij er inmiddels meer op heeft.

Als Storm weer wakker is na een klein uurtje slapen gaan we naar Joke. Dat is de gastouder waar Storm een aantal maanden geweest is. Met een beetje geluk kan hij daar ook weer terecht zodra ik weer werk heb.

Na het bezoekje gaan we Storm en ik boven nog even wat rommelen. Ik vouw wat was op en Storm likt aan wat speelgoed van Max. Altijd goed. Daarna gaat Storm weer even lekker tukken, eet ik even wat en redigeer een nieuwsbrief voor het CDA.

Storm is zich enorm aan het optrekken en omdat ik een iets mindere faalmoeder wil zijn als bij Max (die is serieus waar overal wel een keer vanaf gedonderd), besluit ik verstandig te doen en de box omlaag te zetten. Storm vindt het wel makkelijk dat hij nu ook vanuit de box naar poezenstaarten kan grijpen, haha.

Rond 15.00 uur gaan we richting Max z’n school. Op het schoolplein vraagt Max of er een kindje bij hem mag spelen: helemaal prima. Dan komt een zwaar teleurgesteld vriendje naar hem toe die ook met hem had willen spelen. Die nemen we dus ook maar mee. Al was ik even vergeten dat ik voor het avondeten ook nog naar de supermarkt moest. En met drie opgefokte kleuters en een baby is dat een ware expeditie, haha. Gelukkig gedragen ze zich prima en ik breng het eerste kindje naar huis als Jeroen thuis is. Youri, Max zijn vriendje blijft eten en na het eten blijft zijn moeder nog even gezellig plakken. Je kan zo lachen met die vrouw, heerlijk!

Dinsdag 12 februari

Na een flink beroerde nacht omdat Storm flinke koorts heeft en ik veel bij hem ben, breng ik Max op de fiets naar school. Storm drop ik even bij onze lieve bejaarde buurtjes en haal hem als ik terug ben weer op. Hij is duidelijk nog steeds niet lekker dus ik breng hem meteen weer naar bed.

Ik begin met mijn dagelijkse kop thee en neem nog een left over stukje appeltaart van mijn verjaardag. Storm slaapt ruim twee uur, wat vrij uniek is. Meestal duurt zijn eerste slaapt een half uurtje, dus je merkt echt aan hem dat hij niet fit is.

In het schamele uurtje dat hij wakker is, hangt hij bij me. Ik vind het stiekem wel even fijn, want Storm is echt anti-knuffelen. Ik geniet dus even enorm, ondanks dat ik het wel rot vind dat hij ziek is. Zodra Storm op bed ligt eet ik even een broodje en kijk via Videoland de film Zwaar Verliefd. Ik heb allendrie de boeken waarop de film gebaseerd is gelezen, dus het is een fijne nietnadenk-film.

Jeroen heeft vandaag de auto mee naar zijn opleiding in Zwolle en daar staat de Maxi-Cosi nog in. Ik ben dus afhankelijk van de fiets, maar kan Storm niet vervoeren in de babymee (Maxi-Cosi in een speciale houder voor achterop de fiets). Hij moet dus voor in het fietsstoeltje. Storm kan al wel zitten, maar nog niet goed los, dus mijn voorkeur had het om te wachten totdat hij zelfstandig kon zitten. Maar goed, nu had ik dus even geen keus.

We eten onze eerste Marley Spoon-maaltijd van deze week: Geglaceerde ketjap-kip met pinda-sesambroccoli en noedels. Een van favoriete maaltijden van Marley Spoon! Het is snel klaar en smaakt heerlijk!

Ik kreeg een mail van Netflix dat seizoen 7 van Homeland online staat (yes, ik weet dat deze eerder al eens is uitgezonden op tv), dus gaan Jeroen en ik eindelijk weer eens een serie samen kijken. Vinden jullie het ook altijd zo lastig om weer in een serie te komen als je een paar maanden niet gekeken hebt? Daarna duik ik rond 21.00 uur mijn bed in, ik ben gesloopt na de rotnacht van afgelopen nacht.

Woensdag 13 februari

Na een goede nacht slapen douche ik zodra ik wakker ben en ga ik met Max cakejes versieren zodra Storm weer op bed ligt.

Rond 11.00 uur pluk ik Storm uit bed en wandelen (goed hè? Ik HAAT lopen, maar doe het toch maar even) we naar de tandarts. Oké, het is amper een kilometer, maar dan hebben we heen en terug toch weer even 2 km in de benen zitten, haha.

Wat even niet zo handig is, is dat we een trap op moeten. Ik vind het teveel gedoe om de kinderwagen naar boven te tillen, dus Storm blijft bij mijn controle op schoot. En gek genoeg ging dat best prima, haha.

Na afloop lopen we direct even langs de supermarkt. Boodschappen voor het avondeten en wat lekkers voor de lunch.

Storm gaat op bed en wij eten even een broodje. Daarna bekijk ik Max zijn rapport eens even goed. Kijk dit bovenste commentaar dan, hoe lief! Ben trots op mijn kleuter!

Rond 3 uur is Storm weer wakker en is hij een uitstekende assistent bij het opvouwen van de was. Max speelt lekker buiten en mag na afloop, terwijl ik kook, nog even een filmpje kijken. Storm gaat rond 17 uur naar bed en Nadat Jeroen thuis is van EHBO-cursus, gaan wij lekker chili con carne eten! Ik lees Max nog even lekker voor op bed en nadat hij gaat slapen, begin ik met het schrijven van dit artikel.

Donderdag 14 februari

Max gaat naar school en Storm ligt eindelijk voor zijn eerste slaapje en ik plof op de bank met de nieuwste editie van het wekelijkste buurtsuffertje.

Na een kort slaapje van Storm stofzuig ik even snel zodat hij de woonkamer door kan tijgeren. Uiteindelijk besluit hij lekker aan zijn babygym te gaan likken. Dikke prima!

Tijdens Storm zijn tweede slaapje bedenk ik me opeens dat het handig is als Max morgen de uitnodigingen voor zijn kinderfeestje meeneemt. Alleen zijn de bestelde uitnodigingen (via AliExpress) natuurlijk nog niet binnen. Het is dus, zodra Storm wakker is, tijd voor een wandelingetje naar de winkels.

Iemand tipte me op Instagram dat het leuk is om Flessenpost-uitnodigingen te maken. Ik besluit eerst even te kijken of ik bij het buurtwinkelcentrumpje een setje gewone uitnodigingen kan scoren, maar er zit alleen maar Disney-meuk bij.

Ik besluit dus dat het inderdaad Flessenpost-uitnodigingen worden. Ik geef 6 A5-velletjes een oude look door er met een theezakje en koffieprut overheen te gaan. Daarna droog ik ze met een föhn en maak ik er wat brandgaten in met een aansteker. Daarna schrijf ik er de tekst op en teken er wat Piraat-achtige dingen bij.

Oprollen en in de fles! Ik heb zo’n Boeren-like zakdoek gekocht en in stukken geknipt en samen met van dat vleestouw als een soort deksel vastgeknoopt. Ook heb ik nog wat van die naamkaartjes gemaakt.

Tadaaa! Het eindresultaat! Ik ben nu officieel een moeder geworden die hateable is voor andere moeders door zo uitsloverig te doen, haha. Ik zal me wat inhouden met de traktaties, oké?

Nadat de uitnodigingen klaar zijn, ploffen we op de bank voor een aflevering van Homeland en daarna douche ik nog even voordat we naar bed gaan.

Vrijdag 15 februari

Nadat ik Max naar school heb gebracht rijd ik even door naar mijn ouders. Eventjes bijkletsen met mijn moeder! Daarna ga ik naar huis en slaapt Storm een uurtje. In dat uurtje vouw ik twee wasmanden weg en als Storm wakker is gaan we even naar de supermarkt. Storm is erg onrustig en huilt veel, erg vervelend! Zodra we terug zijn geef ik hem en fles en leg hem op bed. Uiteindelijk slaapt hij 2,5 uur, even lekker want dan kan ik even rustig een documentaire kijken, eten en verder met deze blogpost.

Storm is ook nu hij weer wakker is veel aan het huilen. Ik doe hem in de draagzak omdat ik toch echt de vaat ook moet doen. Ook probeer ik er een broodje in te stoppen, hij eet gewoon een hele boterham!

Op zijn boterham zit Biologische Aardbei en Biet spread van De Kleine Keuken. Storm smult er enorm van!

Gelukkig komt Jeroen rond 16.30 uur thuis en kan ik beginnen met het avondeten maken. Jeroen gaat ondertussen even wandelen met Storm en haalt als laatste Max op, die bij een vriendje speelde.

We eten Sticky Thaise kipvleugels met broccoli, karamelsaus en rijst. Zelfs Max smult ervan en dat vind ik fijn om te zien. Meestal levert het avondeten een hoop gezeik op, haha.

Na het eten brengt Jeroen Storm naar bed, kijkt Max nog een filmpje en nadat ik Max heb afgevoerd, ga ik lekker met de pootjes omhoog een film kijken.

Zaterdag 16 februari

In de ochtend gaat Jeroen sporten in Amsterdam. Ik geef Storm na zijn fles weer even een goede wasbeurt in de gootsteen van de keuken en smeer hem daarna lekker in en kleed hem aan.

Storm is al snel weer moe, dus ik leg hem op bed en bak een aantal pannenkoeken voor Max en mij als ontbijt.

Als Storm weer wakker is, gaat hij even lekker spelen net als Max.

Iets na 12 uur is Jeroen weer thuis en heeft visfriet van de markt meegebracht.

Storm gaat op een gegeven moment weer slapen en ik begin vast aan het avondeten: Groenterisotto!

Jeroen gaat met de kinderen een uurtje weg zodat ik even goed kan stofzuigen. Alle meubels even aan de kant, want met deze zon zie je alles op de vloer. Rond half vier komen Jeroen’s ouders nog even gezellig een taartje eten vanwege mijn verjaardag van vorige week. Daarna rijden we naar mijn moeder die een weekend alleen is en eten we daar de risotto op.

’s Avonds kijken Jeroen en ik twee afleveringen van Homeland en duik ik redelijk op tijd mijn bed in.

Zondag 17 februari

Een vroegertje. Storm besluit om 6.30 uur dat de dag gaat beginnen. Omdat hij zijn eerste fles niet helemaal meer opdrinkt, besluit ik hem eens een boterhammetje te geven in plaats van de fles. Er gaat een halve in.

Jeroen en Max zijn ook redelijk op tijd wakker en we eten met zijn vieren een broodje. De rest van de ochtend staat in het teken van de Marathon van Sevilla waar mijn broer Rutger aan meedoet. We kunnen hem via een app volgen, erg leuk! Als grote verrassing zijn mijn broer Berend en vader naar Sevilla gevlogen om hem aan te moedigen.

In de middag komt neefje Lars spelen op de zojuist door Jeroen in elkaar gezette trampoline. Het is zulk lekker weer! Verder maken we niet veel foto’s maar genieten we heerlijk van elkaar als gezin!

Hoe was jouw week?

1 Comment

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.