Veel vrouwen houden er wel van: mooie, verzorgde nagels met een leuk kleurtje. Ik ook, te zien aan mijn overload aan nagellak. Op dit moment heb ik even een nagellakpauze, omdat het gewoonweg niet handig is om met een baby in de buurt je nagels te lakken. Ook vind ik dat het te snel gaat chippen en als je dan af en toe uit hoge nood even een vinger je de mond van je baby stopt ter kalmering, vind ik dat niet zo’n tof idee.

Gelnagellak

Gelukkig bestaat er tegenwoordig nagellak op gelbasis: gelnagellak. Gelnagellak bestaat uit een combi van UV-Gel en normale nagellak. De bedoeling is dat je dit in een aantal lagen opbrengt en na elke laag de gelnagellak laat opdrogen en uitharden onder een UV- of LED-lamp. Ook kun je bij de drogist gelnagellak kopen die niet hoeft uit te harden onder de hiervoor genoemde lamp, maar deze blijft met een beetje geluk vaak maar een week zitten, in tegenstelling tot gelnagellak die je laat uitharden onder een lamp. Dat blijft vaak wel een week of twee goed.

Hanna’s nagelstudio

Hanna's nagelstudio

Omdat tijd voor jezelf altijd goed is en ik ontzettend nieuwsgierig ben of gelnagellak iets voor mij is, bracht ik een bezoekje aan Hanna’s nagelstudio op Urk. Deze nagelstudio wordt gerund door Hanna Draaisma, een gekwalificeerde en ervaren nagelstyliste. Hanna werkt met Polygel, Gelish en Crystal Nails en laat zich regelmatig bijscholen, daardoor is ze goed op de hoogte van alle ontwikkelingen en trends op nagelgebied.

Naast de zogenoemde gelpolish behandeling, kun je bij Hanna’s nagelstudio ook terecht voor Gelish PolyGel (vergelijkbaar met acrylnagels, maar dan zonder de nadelen die acrylnagels met zich meebrengt), bruidsnagels en gelpolish op de teennagels. Je kunt kiezen uit een heel arsenaal aan kleuren, met en zonder glitter en het is ook mogelijk om nailart aan te laten brengen.

Gelpolish

Gelpolish

Maar goed, het ging er even om hoe zo’n behandeling nou gaat, want daar ben je natuurlijk nieuwsgierig naar! Hanna vijlde mijn nagels en duwde mijn nagelriemen een beetje terug op de plek waar ze bij een normaal verzorgd mens horen, haha. Daarna bracht ze een basecoat aan en daarna de eerste laag van de gelpolish. Ik had een leuk zomers, flamingoroze kleur uitgekozen. Terwijl ze de nagels van mijn andere hand onder handen nam, mocht ik mijn reeds gelakte hand onder de UV-lamp doen en dat wisselde zo een paar lagen per hand af. Ik mocht een leuke nailart uitkiezen voor op mijn ringvingernagels en Hanna sloot af met een topcoat.

Gelish, het merk waar Hanna mee werkt, geeft aan dat de gelpolish tot twee weken goed zitten. Hanna zelf geeft aan dat ze een week garantie geeft op de gelpolish-behandeling. Hoe het mij is bevallen? Ik genoot van de heerlijke behandeling, het is toch een verwennerijtje voor jezelf. Daarnaast heb ik veel plezier gehad van mooie nagels die ook een tijdje mooi bleven. Ik kan het iedereen aanraden en ga zeker nog eens een nieuwe afspraak maken bij Hanna!

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.