De eerste week van de schoolvakantie is aangebroken! Het weer is zeer zomers en later in de week belachelijk heet. Een week vol eten, strand, zwemmen, uitjes maar ook gewoon lekker bankhangen en veel lachen. Lees en kijk je mee naar onze afgelopen week?

Maandag 23 juli

Binkie

Kijk nou eens naar dit lekkere binkie dan! Storm lijkt steeds helderder te worden. De momenten waarop hij wakker is, duren steeds langer en de gerichte lachjes worden meer en meer. Zo genieten dit!

BSO

Ik breng Max naar de BSO en er staat hem een leuk uitje te wachten. Ze gaan met een bus naar het Natuurpark. In dit park  leven wisenten, wilde zwijnen, edelherten, Przewalskipaarden, elanden, ooievaars, otters, bevers, moefflons en Pater Davidsherten. Ze hebben daar rondgelopen en lekker gepicknickt. In zo’n park is het natuurlijk stukken koeler dan op een onbeschut schoolplein!

Was

Ik doe weekboodschappen en ga aan de slag met het opvouwen van de was terwijl Storm lekker slaapt. Een lekker huishoudelijk dagje dus, haha.

ventje

Ik haal mijn lieve ventje weer op aan het einde van de dag en maken deze gezellige zonnebrillenfoto!

na het eten

Na het eten spelen Max en ik nog even lekker samen buiten. Ik vind het best lastig om hem genoeg aandacht te geven. Storm vraagt op sommige dagen veel van mij en dat vind ik prima, maar Max moet dan nog wel eens wachten en dan voel ik mij best schuldig. De momenten die we Max en ik samen hebben, zijn me dierbaar en daar wil ik dan ook echt van genieten.

Dinsdag 24 juli

Max gaat lekker spelen bij nichtje Amelie en neefje Abel. Ik breng Storm even naar de buren en ga dan naar de mondhygieniste! Altijd weer een feestje hoor! Maar goed, het bekkie is weer mooi schoon. Nu dat rageren er in houden, haha.

Jeroen en ik zijn 9 jaar getrouwd vandaag! Normaal gaan we dan even lekker met zijn tweetjes uit eten, maar ik zie het nu nog niet zitten om mijn twee jochies achter te laten bij een oppas, dus gaan we met zijn vieren naar Restaurant De Waterman in Elburg. Ideaal met dit weer, want aan een strandje met speeltuin, dus Max kan heerlijk spelen!

Ossenhaas

Ik ga voor een lekkere ossenhaas. Eerlijk gezegd viel ‘ie wat tegen, haha. Te hoge verwachtingen van mij hoor!

Woensdag 25 juli

Strandje

Ik ga met Max, een vriendje van school en zijn moeder naar een strandje toe. Het zou enorm warm worden, maar het is eigenlijk tot het begin van de middag lekker bewolkt dus niet te warm. Jeroen is vrij en ontfermt zich over Storm, zodat ik mooi wat quality time met Max heb.

Rond een uur of drie gaan we weer lekker naar huis en Max zijn vriendje blijft eten. Heerlijk om die twee ventjes zo samen te zien spelen!

Homemade kibbeling met ovengroente en remoulade

We hebben deze week weer een Marley Spoonbox besteld en eten vanavond Homemade kibbeling met ovengroente en remoulade. De ovengroente is een beetje verbrand, maar de kibbeling is heerlijk!

Donderdag 26 juli

Wasstraat

Ik breng Max naar de BSO en we hebben de eerste bloedhete dag te pakken. Het is in huis en buiten niet te harden, dus ik besluit maar een stukje met de auto te gaan rijden en de auto even door de wasstraat te rijden. Daarna doe ik een boodschapje en ’s middags komt er niet heel veel uit mijn handen.

Sushi

Aan het einde van de middag rijd ik naar Almere en haal daar Fenna op. Fenna is mijn nicht en kennen jullie inmiddels misschien ook al wel van Wonder Fotografie. We gaan lekker sushi eten en bijkletsen. Fantastisch geslaagde avond waarin we veel hebben gelachen en bijgepraat!

Vrijdag 27 juli

Dagcurve

Bloedhete dag nr 2! Ik moet de komende drie dagen een dagcurve bijhouden van mijn bloedsuikerwaarden. Een staartje van mijn zwangerschapsdiabetes. Komende maandag heb ik een afspraak bij de Internist die aan de hand van deze curve gaat checken of mijn zwangerschapsdiabetes niet doorgezet is in Diabetes type 2.

De overbuurvrouw klopt aan voor een kopje koffie, erg gezellig! Daarna rommelen Max en ik wat boven. Wasjes wegvouwen en ophangen, dat werk.

Vietnamese bánh mì met pastinaakfriet, rauwkost en limoenmayo

’s Avonds is het tijd voor het tweede Marley Spoon-gerecht: Vietnamese bánh mì met pastinaakfriet, rauwkost en limoenmayo. Lekker dat dat is joh! Ik vind het ontzettend leuk om met zo’n box dingen te eten die we normaal niet zo snel zouden maken.

Na het eten duiken we nog even met Max het zwembadje in, al vind ik het water ondanks het hete weer toch wel erg koud, haha.

Zaterdag 28 juli

Spelletje

Jeroen doet de laatste en de eerste voeding van Storm vannacht. In de ochtend pak ik de tweede en ik bof, want na 7 uur begint Storm pas wakker te worden. Heb ik gewoon 7 uurtjes achtereen kunnen slapen! Als Jeroen wakker is, doen Max, hij en ik een spelletje. Even alle aandacht voor Max!

aan de slag

Na een laat ontbijt begin ik vast met de was en op een gegeven moment gaat Jeroen met de jongens naar de tennisbaan. Heb ik even mooi de tijd om aan de slag te gaan met mijn website. Zo schrijf ik onder andere dit artikel en begin ik aan het artikel over Max.

Pork Belly taco's gevuld met appel-koolslaw en bonendip

’s Avonds eten we de laatste Marley Spoon-maaltijd: Pork Belly taco’s gevuld met appel-koolslaw en bonendip. De rest van de avond kijken we een documentaire over gezonde voeding en rond  23:00 uur gaan we naar bed.

Zondag 29 juli

We hebben een vrij relaxte dag vandaag. Jeroen is rond 11:00 uur weer thuis van het sporten en we eten een lekker broodje uit de oven. Verder ruimen we wat op in huis en ik tik nog een artikeltje voor komende donderdag.

In de middag gaan we even langs bij mijn ouders. We kletsen gezellig bij en Storm lacht flink naar mijn moeder.

McDonalds

Ik krijg Jeroen zo ver dat we eten halen bij McDonalds en na het eten knuffel ik nog even flink met Storm.

Knuffel ik met Storm

Ik neem uitgebreid de tijd om Max naar bed te brengen en daarna plof ik op de bank en maak deze Eke’s week af. Daarna lekker op tijd naar bed: hoofdpijn wegslapen!

Hield jij het afgelopen week een beetje vol met het warme weer?

 

3 Comments

  1. Wat een heerlijke week moet dat geweest zijn! Lekker genoten van je 2 mannetjes en die sushi.. looks soo delicious! Ik heb eigenlijk niet zoveel last van de warmte. Op m’n werk doet de airco het prima en thuis hebben we airco in de slaapkamer dus lekker douchen voor het slapengaan en dan een koele kamer in, heerlijk!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.