De afgelopen week vloog weer om! Er kwam weer kraambezoek, ik mocht voor nacontrole naar het ziekenhuis, ging sushi eten en deed nog veel meer leuke dingen!

Maandag 9 juli

Een druk dagje op de planning! Max gaat naar school en ik pas twee uurtjes op nichtje Maite (bijna vier) en neefje Kick (bijna twee). Ze spelen heerlijk buiten en terwijl Kick de katten wat TLC geeft, helpt Maite mij om Storm in bad te doen. Tussen de middag eet ik een broodje met ze en kraamverzorgster Anneloes komt haar babyweegschaal ophalen.

Kadootje

Ook krijgt ze een kadootje voor haar goede zorgen in de kraamweek. We kletsen heerlijk bij en lachen wat af.  Ondertussen komen mijn ouders ook nog langs en nemen Maite en Kick mee.

Ziekenhuis

Ik wandel met Storm naar het Ziekenhuis, daar heb ik een na-controleafspraak met de Verloskundige die mijn bevalling begeleidde. Zo gek om hier na vijf weken weer te zijn! De twee maanden voor mijn bevalling kwam ik hier wekelijks of vaker en het is best gek dat ik hier (voorlopig) niet terug hoef te komen.

Na een gezellig gesprek ga ik weer richting huis, want er staat me een ontzettend leuk kraambezoekje te wachten van Sylvana! We kletsen heerlijk bij en wat en ze gaf een geweldig kado: een Tiny Rituals pakket! Is dat even lekker!

McDonalds

Jeroen heeft een BBQ van zijn vakgroep, dus ik besluit de week gezond te beginnen en met Max naar de McDonalds te gaan. Overigens maak je hem met frietjes niet blij, met het speeltje in de Happy Meal wel!

Dinsdag 10 juli

Het eerste lachje

Het eerste lachje (oké, het vastgelegde eerste lachje) van Storm is een feit! Wat is het toch een heerlijkheid om hem zo te zien lachen! Nadat Max naar school is, neem ik even de tijd om me lekker op te maken. Tijdens het kijken in de spiegel ontdek ik iets schokkends.

Mijn eerste grijze haar

Mijn eerste grijze haar! Inmiddels zie ik er al een paar oppoppen, maar er is er een die me hevig tegemoet shinet! Dat dan weer wel, haha. Ik neem met inmiddels een lichte Post Traumatische Stress Stoornis (grapje, mensen) een video op waarin ik uitleg en laat zien hoe ik mijn haar doe.

Bevallingsverhaal

Daarna maak ik een video waarin ik Storm laat zien en mijn bevallingsverhaal vertel. Nieuwsgierig? Binnenkort te zien op mijn Youtube-kanaal!

’s Middags krijg ik kraambezoek van Irma en ook zij weet wat goede kraamkado’s zijn! We kletsen gezellig bij over onze kinderen en over onze websites.

Marley Spoon

Deze week proberen we een Marley Spoon-box uit. De eerste maaltijd is heerlijk: Geglaceerde ketjap-kip met pinda-sesambroccoli en noedels.

Woensdag 11 juli

We merkten het gisteravond al: Max is ziek geworden. Na wat gegoogle en al een eerdere melding van school lijkt het erop dat hij hand, voet en mondziekte heeft. Hij heeft pijnlijke blaasjes in zijn mond en op zijn handpalmen en voetzolen allerlei vlekjes. Eten en drinken doet veel pijn en hij heeft ook wat verhoging. Arme kleine vent!

Paula's choice

De huid van mijn gezicht is sinds mijn zwangerschap een drama. Veel rode vlekken, bultjes en puistjes. Het leek na de bevalling minder te worden, maar krijgt nu weer een opleving. Ik besluit nu toch maar eens gezichtsverzorgingsproducten aan te schaffen voor mijn Rosaceahuid. Ik stelde dit telkens uit omdat zo’n set aardig aan de prijs is, maar heb toch maar een Calm Set besteld. Over een paar weken zal ik een artikel schrijven met mijn bevindingen!

Sushi

’s Avonds is het tijd voor Sushi!!!! Samen met mijn collega’s klets ik bij en genieten we van alle lekkere gerechtjes. Ik heb dit zo gemist, haha.

Donderdag 12 juli

Weinig foto’s van vandaag! Max is nog steeds ziek en we doen daarom rustig aan. Tijdens het avondeten is het tijd voor de tweede Marley Spoon-maaltijd.

Taco's met "jerk chicken" en een pittige ananas-radijs pickle

Taco’s met “jerk chicken” en een pittige ananas-radijs pickle. Op zich best te hachelen, al vond ik de noodles eerder deze week lekkerder!

Vrijdag 13 juli

Max voelt zich al iets beter, maar wil nog niet naar school, ondanks dat ze een uitje hebben naar de kinderhel, ook wel bekend als de ballenbak/ Ballorig/Indoorspeeltuin/krijspaleis.

Nieuwe sneakers

Een tijdje terug had ik deze ontzettend toffe sneakers besteld. Volgens DHL klopte mijn adres niet (gelukkig zijn ze hier ook nog nooit geweest…) en werden ze retour gestuurd. Uiteindelijk kon ik ze in een winkel in Almere-Buiten laten bezorgen en gingen Max, Storm en ik even die kant op.

In de middag gingen we nog even naar neefje Abel, waarvan we vorige week zijn negende verjaardag gemist hadden.

Harvey Specter

’s Avonds hebben we een date met Harvey Specter, want seizoen 6 van Suits staat op Netflix! Ik probeer op tijd naar bed te gaan, maar faal daar aardig in en ik word gestraft in de nacht. Van 1 tot 4 zit ik met een onrustige Storm. Hij spuugt veel en elke keer als ik hem slapend wegleg, is hij binnen no time weer wakker. Gelukkig kan ik wel nog even doorslapen van 4 tot 9.30 uur.

Zaterdag 14 juli

Na lekker uitgeslapen te hebben, ontbijten we gezellig met verse broodjes en daarna doucht Jeroen met Storm. Ik kleed hem weer aan en probeer hem op bed te leggen, zodat hij even rustig kan slapen op zijn eigen kamertje. Jeroen en Max spelen met Lego en ik werk aan deze Eke’s week.

IJsje

Nadat Storm wakker is en een flesje heeft gehad, wandelen we met zijn vieren naar het centrum. We beginnen met een heerlijk ijsje.

Pasar Mundial

Daarna lopen we over de Pasar Mundial, een soort Indische zomerbraderie waar een heleboel meuk verkocht wordt. Max heeft wat zakgeld gespaard en wil graag Lego kopen, dus togen we ook even naar Bart Smit. Hierna lopen we (en strompel ik, haha) weer naar huis. Best pittig nog, zo’n stukje wandelen. In totaal hebben we een km of 3 gelopen. Da’s voor Toos Conditieloos nog geen week of 6 na de bevalling een hele prestatie!

Orzo-risotto met saucijsjes en andijvie met hazelnoten

Jeroen en ik koken samen de laatste maaltijd uit de Marley Spoon-box: Orzo-risotto met saucijsjes en andijvie met hazelnoten. Er moest citroen bij, wat het geheel erg zurig maakt en dat is jammer, want verder is het heerlijk! De komende week laten we Marley Spoon even voor wat het is, maar de week erna gaan we er weer van genieten!

’s Avonds breng ik Max naar bed en neem daar even goed de tijd voor. Even tijd voor mijn grote knul zonder gestoord te worden, heerlijk! Daarna kijken Jeroen en ik weer een paar afleveringen van Suits en duiken we ons bed in.

Zondag 15 juli

We maken een redelijk oké nachtje. Storm kreeg zaterdagavond om 23:00 uur de laatste fles en meldde zich om 2:45 uur weer. Om 3:30 uur duik ik weer mijn bed in en om 6:15 uur doet Jeroen de volgende shift. Hij gaat om 8 uur weg om te sporten en brengt Storm en Max bij mij zodat we lekker rustig samen wakker kunnen worden.

Storm

Storm is de hele dag ontzettend onrustig. Hij slaapt nauwelijks en huilt veel. Na wat gegoogle lijkt het een regeldagje te zijn.

Rondje lopen

Jeroen en Max gaan naar het strand en ik besluit maar een rondje te gaan lopen met Storm. Even naar Wibra voor wat nieuwe rompers en wat vlees, brood en salade bij de supermarkt, want we gaan vanavond Barbecueën! Klein detail is dat we helemaal geen barbecue hebben, dus die hebben we ook meteen maar even aangeschaft, haha.

Aan het einde van de middag lijkt Storm rustiger te worden en slaapt toch nog even, zodat ik nog wat wasjes weg kan werken en op de laptop bezig kan.

Dat was ‘em alweer, de tweede Eke’s week! Ik hoop dat je het leuk vond om te zien wat we afgelopen week meemaakten.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.