Ik moet bekennen dat het nog altijd een een enorme zoektocht is: het vinden van fijne reiniging- en verzorgingsproducten. Het helpt natuurlijk niet dat ik een best gevoelig huidje heb, die snel reageert op sommige ingrediënten. En dan heb ik niet eens een ernstige huidaandoening zoals eczeem, psoriasis of dermatitis.

Alternatief

Want juist als het aankomt op bovenstaande huidaandoeningen, ben je al snel gedoemd om hormoonzalf te gaan gebruiken om je aandoening onder controle te houden. Lijkt me niet echt een fijn idee! Gelukkig is er een alternatief: Salcura! en ondanks dat ik enkel Rosacea heb en geen ergere huidaandoening, wil ik vast voorzichtig verklappen dat Salcura enorm fijne producten heeft!

Salcura

Tien jaar geleden werd in een laboratorium Salcura geboren. Dr. Martin Schiele, een biomedische wetenschapper, zocht naar natuurlijke ingrediënten die samen de huid kunnen helpen en problemen kunnen verbeteren. De producten van Salcura bevatten geen schadelijke chemicaliën zoals parabenen, paraffine, SLS of chemische parfums.  Het verlicht jeuk en roodheid, ondersteunt het natuurlijke genezingsproces van de huid, hydrateert en werkt ontstekingsremmend. Omdat er natuurlijke ingrediënten gebruikt worden, is er ook nog aandacht voor de natuur. Alle producten worden op een eerlijke manier vervaardigd en zijn veilig voor natuur, mens en dier. Juist in deze tijd waarin groene producten zo centraal staan, enorm fijn!

Ik mocht de Bioskin Face Cleanser, Bioskin DermaSerum en de Bioskin Zeoderm Skin Repair Moisturizer uittesten en ik ga je vertellen hoe het mij bevallen is.

Bioskin Face Cleanser

Bioskin Face Cleanser

Bioskin Face Cleanser is een reinigingsproduct welke voor 97% is samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, vol met voedende omega’s 3, 6, 7 & 9 die te vinden zijn in Duindoorn. Andere ingrediënten als Jojoba Olie zorgt voor diepe voeding en Rozemarijn stimuleert aanmaak van nieuwe cellen.

Bioskin Face Cleanser (€16,99) is een reinigingsgel welke niet schuimt, zoals je misschien gewend bent van andere reinigingsproducten. Daardoor ben je misschien geneigd meer product te pakken, maar je hebt echt maar heel weinig nodig. De geur is vrij opvallend en kan ik niet direct plaatsen, maar het product ruikt heerlijk. De gel is makkelijk af te spoelen van je gezicht en het fijne is dat je gezicht niet trekkerig aanvoelt na het reinigen. Dat heb ik dus met bijna alle andere reinigingsproducten wel.

Bioskin DermaSerum

Bioskin DermaSerum

Bioskin DermaSerum is voor 98% natuurlijk en bevat geen steroïden of andere harde chemicaliën die de huid verder irriteren. Het bestanddeel Duinhoorn wordt gebruikt voor huidcel regeneratie, Saffloer om de huid intens te voeden en Aloë Vera om de huid te verzachten en te kalmeren.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het gebruik van een serum in combinatie met product erna altijd een gedoetje vond. Moest je weer wachten totdat het serum ingetrokken was voordat je het volgende product kon gebruiken. Maar oh, wat is Bioskin Dermaserum (€ 15,99) goddelijk en het heeft een heerlijk verfrissende geur. Ideaal voor types zoals ik die niet zo goed wakker te krijgen zijn! Het trekt snel in en je huid voelt heerlijk zacht. Helemaal niet het gevoel van een laagje dat je op hebt. Mag ik hem stiekem tippen als een perfecte primer als basis voor je make-up?

Bioskin Zeoderm Skin Repair Moisturiser

Bioskin Zeoderm Skin Repair Moisturiser

Bioskin Zeoderm is speciaal ontwikkeld voor de huid die extra verzorging en aandacht nodig heeft. Voor iedereen met een extreem droge, geïrriteerde of zeer gevoelige huid, biedt onze Zeoderm de uitkomst. Ook voor mensen die last hebben van huidaandoeningen als eczeem, psoriasis, dermatitis, netelroos is Zeoderm zeer geschikt. Zeoderm is voor 99% natuurlijk en bevat geen steroïden of andere harde chemicaliën die de gevoelige huid verder irriteren.

Bioskin Zeoderm Skin Repair Mosturiser (€ 27,99) is een crème die neutraal ruikt en een wel wat wittige waas achter kan laten. Deze trekt wel weer snel weg. De crème komt voor mij op het juiste moment, net nu de verwarming weer aangaat en er buiten een wat koudere wind waait, is het heerlijk om je huid in te smeren met deze crème. Ook pakte ik mijn droge lippen en handen even mee, want daarvoor is deze crème ook prima geschikt.

Lieve lezers, ik ben om! Het zijn drie hele fijne producten die mijn huid een stuk rustiger houden en ik durf zelfs te zeggen dat ik minder last heb van bultjes en puistjes.

Als ik jou ook nieuwsgierig heb gemaakt, loop dat even Holland & Barrett binnen, want daar worden deze fijne producten verkocht. Namens Salcura mag ik een pakket met bovenstaande producten weggeven, daarover vind je de komende dagen meer op mijn Facebook-pagina. Houd je ze in de gaten?

Dit artikel bevat een samenwerking

27 Comments

 1. Fenna Holwerda Reply

  Wat super fijn dat je deze mocht uittesten. Gebruik wel meer natuurlijke producten van de genoemde winkel, dus zal eens kijken. Volgens mij hebben ze ook vaak kortingsacties. Zoals je weet is mijn huid mega-gevoelig en is dit zelfs iets goedkoper dan Paula’s Choice. Wellicht het proberen waard!

 2. Ik heb altijd begrepen dat hormoonzalf best heel heftig is om te gebruiken. Dus heel fijn als dit product een alternatief zou kunnen zijn.

 3. Fijn dat ze zo goed helpen! Volgens mij is dat echt een stuk beter voor je dan hormoonzalf. Lief dat je ook een pakketje mag gaan weggeven!

 4. Dit lijkt me echt een superfijne lijn, eerlijk gezegd. Sinds een half jaar zweer ik ook bij producten zonder toevoegingen als schuimvormers enz., en dat werkt zó goed! Ook tegen de beginnende kraaienpootjes enzo. Ik ga je FB zéker in de gaten houden!

 5. Oeh, ik heb nog cadeaubonnen van de Holland & Barrett liggen waar ik nog geen doel voor had. Toch binnenkort even binnenwippen!

 6. Deze producten ken ik nog niet, maar wel fijn om te weten dat ze goed bevallen! Ik vind het soms echt verbazingwekkend (op de niet-goede manier) hoeveel troep er in ogenschijnlijk ‘veilige’ dingen zit. Dan is het fijn om te weten dat er ook alternatieven zijn!

 7. Leuke omschrijving en ook fijn om je eigen ervaring te lezen. Winactie is ook tof!

 8. Wat fijn dat je nu de hormonen zalf kunt laten staan. Ik kende deze producten nog helemaal niet

 9. Ja, ken het probleem, kan ook moeilijk tegen bepaalde producten dus ik neem altijd de spullen van La Roche Posay.
  Deze zullen allicht ook goed zijn maar nu ik mijn merk gevonden heb durf ik niet goed wisselen.

 10. Je hebt mijn nieuwsgierigheid gewekt. Niet voor mezelf maar iemand anders. Binnenkort de Holland & Barrett een binnen lopen.

 11. Klinkt goed! De juiste skincare vinden is zo’n helse zoektocht soms 🙁 sommige dingen maken het alleen maar erger…. !

 12. Ik heb een enorm gevoelig en droge huid. Ik probeer zoveel mogelijk met producten te werken die vochtinbrengend zijn voor de huid. Vooral nu het winter word.

 13. oooh bij mij blijft het ook altijd een eeuwige zoektocht naar het perfecte productje.

 14. Dit lijkt me een super fijne lijn! Ik heb zelf ook een ontzettend gevoelige huid en die zoektocht naar het ideale product zonder allerlei toevoegingen ken ik ook. Dit ga ik toch eens uitproberen!

 15. Wat goed om dit te lezen! Ik kamp namelijk met dermatitis perioralis. En ik heb toen ik een baby’tje was veel eczeem gehad. En ook vanaf mijn achtste tot en met mijn dertigste en nu dan dus weer het bovenstaande. Ingewikkeld. Het begon toen ik van Clinique afstapte en als gastblogger budget gezichtsverzorgingsproducten ging testen. Moet ik dus ook gewoon niet meer doen. Dit merk ken ik niet. Erg nieuwsgierig!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.