Nu je vorige week heb geleerd hoe je een mooie look met oogschaduw kunt maken, is het vandaag tijd voor de finishing touch voor de ogen: mascara! Volgens mij is mascara een van de eerste make-upproducten die een meisje gebruikt. Hoe het werkt en welke soorten er zijn, dat hoef ik je vast niet uit te leggen, want dat spreekt voor zich.

Mascara

Ik kan je nu alles vertellen over mijn favoriete mascara’s, maar dit is net zo persoonlijk als een foundation en concealer. Wat voor mij goed werkt, hoeft voor jou helemaal niet prettig te zijn. Toch ga ik je ze aanraden, de eerste twee omdat ze zo fijn geprijsd zijn en als ze dan niks voor jou zijn, je ook niet failliet bent gegaan. De derde is is iets prijziger, maar nog steeds betaalbaar, alleen iets lastiger te krijgen.

Mascara

De eerste, waarvan ik hoop dat het nooit uit het assortiment gaat, Catrice Glam & Doll False Lashes 010 Black Mascara (€ 3,99) een superfijne, every day mascara met een siliconen borsteltje die gebogen is. Hij geeft volume en separeert de wimpers enorm goed.

Wil je iets meer drama op je wimpers omdat je een feestje of een date hebt? Ga dan voor Catrice Rock Couture Extreme Volume 24H 010 Black Mascara (€ 3,99). Ook weer een siliconen borsteltje, maar recht en met heel veel “haartjes”. Deze mascara geeft een mega volume en lengte. Wel iets minder separatie, maar je krijgt er echt een fijne oogopslag door! Een goede tip: haal het borsteltje recht uit de huls, anders geheid klontjes!

And at last: Etre-Belle Lash-Xpress & Hyaluronic (€ 15,90). Alweer een every day mascara met wederom een siliconen borsteltje. Hij is eigenlijk exact hetzelfde als mijn eerstgenoemde van Catrice. Iets prijziger, maar net een tikkeltje fijner. Niet bizar, want nu deze variant op is en ik te krenterig ben om het bestellen gebruik ik met liefde de twee vorige varianten.

Voorbereiding

Voorbereiding

Oké, je weet nu een beetje welke mascara fijn zijn, wat mij betreft dan. Het is belangrijk om voor een stel mooie wimpers te zorgen dat ze schoon zijn, maar dat snap je zelf ook wel. Als je ze vast wilt voorzien van een mooie krul voordat je mascara opdoet, dan kun je dat met twee “werktuigen” voor elkaar krijgen: een oldskool wimperkrultang en een hippe elektrische wimperkrultang.

Die eerste klem je om de wimpers en door de tang in te knijpen, krul je je wimpers omhoog. Persoonlijk ben ik enorm bang om dit martelwerktuig te gebruiken. Ik zie visioenen dat ik mijn wimpers er uit trek en zo, dus hij ligt ongebruikt in mijn kast. Dan de tweede: let’s go electric! Bij Action heb je een superfijn pen-achtig apparaatje (voor maar € 1,99!!!) wat lijkt op een soort mascaraborsteltje. Je propt er batterijen in, laat het warm worden en gaat a la mascara langs je wimpers en u heeft me een stel verleidelijke kijkers! Hoe het exact gaat? In onderstaande video probeerde ik hem voor het eerst uit, ga dus vooral lekker kijken!

Hopelijk ben je nu wat wijzer qua mascara! Volgende week vertel ik je meer over blush, bronzer en highlighter! Tot snel!

21 Comments

 1. handige tips, ik heb ze alleen niet nodig want heb al best lange wimpers. de Catrice Rock Couture Extreme Volume 24H wil ik nog eens proberen

 2. De Glam Doll & False lashes van Catrice is echt heel erg fijn. Ik hoop ook niet dat die uit het assortiment gaat. Heb het al een paar keer gekocht. Ik heb zelf al wel lange en best wel mooie wimpers dus een krultang gebruik ik eigenlijk niet.

  P.s. Je hebt een mooie header! i love it.

 3. Ik hou ook niet zo van die wimperklemmen. Dat apparaatje van de Action wil ik wel eens proberen

 4. Ik krul zelf nooit eigenlijk mijn wimpers. Een vriendin is haar wimpers verloren omdat deze vast bleven plakken aan de wimperkruller. Sindsdien durf ik het niet meer , haha. Ik gebruik momenteel zelf de nieuwe mascara van L’Oréal. Deze is echt perfect!!

 5. Ik zag laatst een video van een meisje die een waardige poging deed om mascara in 100 lagen aan te brengen. 100!!! Het zag er niet uit. Fijne basisinformatie dit.

 6. Martelwerktuigen, haha! Ik kan me goed voorstellen dat je dat denkt. Ik heb zelf vrij forse wenkbrauwen, dan trek ik een paar haartjes tegelijk uit. Niemand die het verschil zit.

 7. Ik krul mijn wimpers nooit vind ik echt niet fijn. Gebruik nu mascara van l’oreal en daar krullen mijn wimpers aardig door.

 8. Ik heb altijd problemen als ik mijn wimpers krul dat het tegen mijn bril komt… Maar dan weet ik wel ineens dat mijn mascara goed werkt :p

 9. Wat leuk deze serie! Die Glam & Doll van Catrice is ook mijn meest favoriete mascara op aarde.

 10. Leuke post, ik studeer geschiedenis en ben nogal een fan van marteltuigen dus ik zie het wel zitten om de tang eens uit te proberen. Heb altijd al last gehad om mijn wimpers mooi te doen krullen dus hopelijk is dat een goede oplossing.

 11. Wat een handige post voor mij! Ik gebruik zo af en toe eens mascara en ga die van catrice eens proberen. Mijn wimpers krullen al snel dus ik gebruik nooit zo’n eng apparaat haha. Ik wist niet dat er een elektrische wimperkruller bestond. Klinkt een beetje als een stijltang voor je wimpers.

 12. Ik krul elke dag mijn wimpers. Ze zijn heel lang en als ik ze niet krul komen ze tegen mijn brilglazen en hangen ze vol mascara

 13. Ik krul ze ook dagelijks, anders zijn ze zo recht. Ik vind je logo trouwens echt ONTZETTEND mooi!!!

 14. Fijne update. Zelf gebruik ik eigenlijk nooit een wimperklem – deed dit vroeger wel weer heel vaak.

 15. Woow wat leuk! Ik dacht dat catrice altijd heel prijzig was maar dat valt reuze mee. Ik ga ze zeker ook proberen

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.