Wat gaat deze Easy Peasy Pretty, Please-serie snel! Vandaag vertel ik je meer over Blush. Wat is het en waar breng je het aan?

Blush

Ook dit is een product dat iedere vrouw, make-upfanaat of niet, wel kent. Het is in tegenstelling tot Bronzer en Highlighter vrij oldskool, maar draait nog steeds mee in vernieuwingen en trends. Heb je echt geen idee wat blush is?

Blush, Blusher of Rouge is een product, vaak in poedervorm maar ook wel in andere vormen zoals stick of vloeibaar, wat je op je wangen kunt aanbrengen om je gezicht meer kleur te geven. Ga nou niet je hele wangen volpoederen of smeren met blush, want dan zie je er uit als mevrouw Stemband. Met het aanbrengen van blush kun je je gezichtsvorm beinvloeden (positief, maar zeker ook negatief!), ik ga je wat basisrichtlijnen uitleggen waarop je kunt letten.

Waar breng je Blush aan?

Richtlijnen blush aanbrengen

Om ervoor te zorgen dat je je gezicht niet negatief corrigeert, kun je het beste de blush aanbrengen tussen de strepen.Niet verder dan je pupil en niet onder het gedeelte waar de neus eindigt. Men neme een kwast (en dan raad ik je toch echt een blushkwast aan)   en vanaf ongeveer je oor richting je neus, terwijl je bovenste richtlijnen aanhoudt. Appeltje eitje toch?

Oké, we weten nu waar we het aan kunnen brengen. Dan moet je nog wel een geschikte kleur hebben, zelf vind ik dat een behoorlijke crime! Algemeen genomen kun je er van uit gaan dat als je vrij licht bent de koelere tinten je wat beter staan en als je iets getint of gebruind bent, warme tinten veel voor je doen.

Vind je het alsnog lastig om een juiste kleur te vinden, dan raad ik je aan om een goedkoop pallette bij de drogist of Action te kopen. Zo heb je meerdere kleuren en tinten en kun je precies uitvogelen welke kleur het beste bij jezelf staat. En dan kun je aan de hand van die kleur altijd nog een exemplaar kopen van fijnere kwaliteit.

Ik hoop dat ik je een weer een stapje verder heb kunnen helpen naar een manier om er nog mooier uit te zien dan je al bent! Is er iets niet duidelijk of heb je een vraag, stel hem gerust!

Ik heb mijn favoriete blush nog steeds niet gevonden, dus ik ben erg benieuwd naar jouw favoriet! Laat je het weten?

12 Comments

  1. Ik gebruik bijna nooit blush omdat ik niet zo goed wist hoe ik het juist moest aanbrengen. Dankzij jou nu wel

  2. Ik doe bijna blush op vooral als ik mijn gezicht niet verder contour. Vooral met een dagelijkse make up look is het leuk. Ff foundation en poeder en mascara op en als finishing touch een mooie blush al een beetje kleur

  3. Dat is handig! Ik ben niet écht een expert wat make up betreft maar wil er wel meer over weten. Ik heb dus ook echt wat aan je tips 🙂

  4. Goede tip! Ik gebruik niet zo vaak blush omdat ik eigenlijk nooit de juiste kleur kan vinden

  5. Ik gebruik zelf nooit blush, puur omdat ik het eigenlijk een beetje onnodig vind, maar ik vind het wel mooi staan bij sommige mensen, gewoon een beetje natureller:)

  6. Bedankt voor de ‘uitvogeltip’, die ga ik zéker toepassen! Ik vind het lastig om te kiezen en sommige dagen of seizoenen beïnvloeden ook nog eens je teint. Is het slim om een zomer- en winterblush te kopen?

  7. Ik vind die streepjes op je gezicht heel handig en illustratief. Het lijkt me nog een hele kunst om blush goed aan te brengen!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.