Je kent het wel. Je wekker gaat en nadat je je kinderen hebt wakker gemaakt, strompel je naar beneden en drink je een bak koffie op standje “don’t ask me anything yet”. Je zorgt dat je kinderen aangekleed zijn en dat daar wat koolhydraten in zitten. Met enige moeite probeer je jezelf aan te kleden en nadat je haar een beetje fatsoenlijk zit, kijk je in de spiegel en denk je: Tjemig, waar is het mis gegaan?

Pandabeer

Pandabeer

Vroeger kon je, zonder dat er iemand aan je huispak trok, nog wel wat van je gezicht maken. Nu doe je al jaren met die mascara, oogschaduw en lipstick (allen in een hele veilige kleur) die je in 2012 voor een godsvermogen aanschafte bij die opdringerige verkoopster van Douglas. Maar ook daar heb je niet altijd de kracht voor. Je bent namelijk al blij als je enigszins ongeschonden op je werk aankomt. Erg motiverend is het dan niet als je toch de moed en kracht gevonden hebt om mascara op te doen, dit vrij rap te niet is gedaan als je op je werk in je ogen wrijft bij de koffieautomaat. Pandabeer!

Skip Douglas

Skip Douglas

Lieverd, ik ga je helpen. Ik ga je leren hoe je er stunning uit komt te zien. Met minimale inzet, maar met groots resultaat. Van je nagels tot je ogen en weer terug. En weet je wat leuk is? Skip Douglas, want tegenwoordig kun je harstikke prima wegkomen met drogisterijmerken zoals Catrice en Essence (Wat? Hoor ik je nu denken. Komt goed. Echt).  Ook leer ik jou welke kwasten fijn zijn, want daarmee staat of valt een mooie look. Ik zorg dat die harde ’90’s kohlpotlood-ogen van je gaan stralen. Deal?

Volmaakt Onvolmaakt

Volmaakt Onvolmaakt

Dit hele project (want ja, dat is het toch wel echt) ga ik niet alleen aan. Ik doe dit samen met Linda, zij plaatste een oproep op haar fantastische website, Volmaakt Onvolmaakt. Deze oproep kwam voor mij als geroepen, want ik loop al tijden met het idee rond om hier wat mee te doen. Linda’s vraag is duidelijk. Ze wil graag weten hoe ze er fris en fruitig bij kan lopen, zonder het gevoel te hebben dat een stucadoor haar onder handen heeft genomen. Een handleiding waarin ze rustig terug kan zien waar welke kwast voor is en waarvoor dat spulletje met die rare naam gebruikt voor kan worden. Ik ga haar alles leren, stap voor stap. En jou ook!

Ask. Me. Anything.

Maar ik heb jouw hulp nodig. Je kan rustig blijven zitten op de plek waar je nu zit, wees niet bevreesd. Wel wil ik van jou weten wat jouw beauty-issues zijn. Wat jij je altijd al hebt afgevraagd. Ask. Me. Anything. Want zonder jouw hopeloze beautyhartekreten ben ik nergens. Laat dus hieronder in de comments weten waar je altijd al antwoord op hebt willen weten. Ik ga je helpen. Heb je een heel epistel? Geen probleem. Je kunt mij mailen op info@ekebrouwer.nl

Ik hoor graag van jullie!

10 Comments

 1. Ik zoek de tip voor een goede mascara die aan de volgende eisen moet voldoen:
  Niet te klonterig
  Niet te nat
  Een bescheiden slank borsteltje
  Geen waterproof
  Ook niet direct weg als ik inderdaad in mijn ogen wrijf
  en andere issues: hoe krijg je je huid minder vlekkerig zonder te plamuren?

 2. Ha Eke!
  Superidee dit! Mijn vragen: hoe werk je die onvermijdelijke wallen een beetje aardig uit zicht, zodat niet iedereen meteen bezorgd gaat kijken en vragen of ik wel genoeg slaap krijg. Die krijg ik natuurlijk niet, maar misschien is het niet nodig omdat zo heel erg te zien.
  En smokey eyes? Wat is dat eigenlijk? Ik vind dat altijd heel sjiek en sexy klinken, maar geen idee wat het eigenlijk is en hoe je het op je gezicht krijgt.
  Kan je me hier mee helpen?
  Liefs,
  Gerlinde

 3. Superleuk idee, Eke! Ik zou heel graag meer willen weten over foundation:

  – hoe kies je de perfecte kleur?
  – hoe breng je het goed aan?
  – ik heb last van rosacea, welke foundation is hier goed te gebruiken zonder dat dit erger wordt of lelijk?

 4. Ik zou eigenlijk wel willen weten hoe je de perfecte smokey eye maakt en met welke producten dan…

 5. Wat een super leuk idee!!!
  Mijn vraag
  Hoe je af komt van vermoeide ogen?? Dus hoe zorg je ervoor dat je ogen er mooi uitspringen?

 6. Ik heb catrice foundation gekocht, moet ik voor/na het aanbrengen nog iets doen? Om de plekjes/puistjes wat minder zichtbaar te maken…

 7. Wat leuk dat je dit gaat doen. Ik ben heel nieuwsgierig naar de antwoorden op alle vragen. Ik heb op dit moment geen specifieke vraag. Wie weet komt die nog eens 🙂

 8. Leuk Elke! Ik heb redelijk mijn make up op orde volgens mij, Haha. Dus ik dacht ik deel mijn favoriete item: de beauty blender! Die gebruik ik echt elke dag. Succes, ik ga je volgen 🙂

 9. Ik krijg rimpels ,hahaha wie niet maar welke make up kan ik het beste gebruiken
  Poeder ,foundation, of beide ,en welke kleur
  En ja die donkere lijnen onder me ogen hoe werk ik die weg
  En ook dat het lekker snel op te brengen is als ik s,morgens vroeg naar me werk moet hihi
  Dus ik ga zeker kijken leuk idee

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.