Op social media heb je het vast al gelezen, ik ben naar de kapper geweest! Je bent natuurlijk vast benieuwd hoe het is geworden! Ik leg je precies uit wat er is gedaan, lees je mee?

Verven

Ik wilde mijn haar al een tijdje laten verven door een kapper. Ik gooi er eens in de twee maanden zelf vaak een pakje in, maar even even goed verven, dat kan wat mij betreft alleen een kapper.

Omdat al snel duidelijk werd dat ik een “donker” typje ben, besloten we in elk geval een donkere kleurhoogte aan te houden. Roodtinten met een koel karakter leken mooi bij mij te staan, maar dit legt ook direct beperkingen op, vooral met het gebruik van make-upkleuren.  Een basiskleur in een rood-teint was dus niet geschikt. We hebben gekozen voor een mooie koele bruin teint.

Om veel diepte en beweging in het haar te krijgen is er gebruik gemaakt van een sterafdeling op de scalp (mijn haar werd in “sterpunten” verdeeld). Per sterpunt zijn er vier kleuren door je haar gegaan; rood (Rocket Fire), koper (Electric Shock), blond (Mojave) en de basiskleur. Door deze kleuren met deze techniek te combineren, breng je veel diepte en beweging aan in het haar.

Mijn haar is na het kleuren gewassen met de Redken Volume High Rise shampoo. Deze shampoo zorgt ervoor dat je haar lekker luchtig blijft en een prachtige glans heeft. Ook is mijn haar met Redken Volume High rise conditioner afgesloten. Dit is erg belangrijk, omdat na elke wasbeurt je schubben open staan, deze dienen dan ook elke wasbeurt weer te worden gesloten. Voor elk haartype is er een geschikte conditioner. Als je hiervan niet de juiste gebruikt, dan kun je problemen krijgen als vet haar, futloos haar en droog of breekbaar haar etc. Daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren door je kapper, welke producten geschikt zijn voor jouw haartype.

Knippen

Mijn haar is erg vol. Heel prettig uiteraard, maar qua modelleren kan het gauw een last zijn. Om deze reden is er gekozen om middels een “zandloperafdeling”, lagen in het haar te knippen. Het voordeel van deze techniek is dat de onderkant van het haar mooi vol blijft. Om het haar te finishen is er als voorbehandeling gekozen voor de Redken Fabricate 03 spray. Deze spray heeft een holdfactor 3 maar nog veel belangrijker: een hittebescherming tegen de hitte van een krul- of styletang. Nadat het haar isn gedroogd, zijn er prachtige krullen gecreëerd met de MAX PRO krultang. Hierna een vleugje Redken Wax blast en ik was weer helemaal Good to Go!

Je denkt nu vast: joh Eke, leuk allemaal, maar doe ff een foto! Speciaal voor jou:

Eke's week


20 Comments

 1. Heb zelf ook best vol haar, duurt altijd een eeuwigheid tegen dat het droog is 🙂 vind het heel mooi geworden, vooral de kleuring.

 2. Het is heel leuk geworden! De kleur is prachtig en krullen staan je goed. 🙂

 3. Mooie kleur en die krullen zijn superleuk. Ik zou ook dringend eens naar de kapper moeten gaan

 4. Ja Elena :), leuk allemaal, doe mij die foto.
  Ok, ik geef toe, ik ga altijd een beetje glazig kijken van merken/shampoo/spoelingen/kleurtjes/namen etc… (sorry, ik ben geloof ik de nachtmerrie van elke beautyblogger. Laat ik daar binnenkort maar eens over schrijven). Maar WOW, wat een supermooi effect! Ik hou van highlights/strepen, en heb zelf ook ooit die kleurencombinatie gehad. Ik wil nou meteen ook, haha. Je ziet er hartstikke mooi uit 😀

  • Eke Reply

   Je bent van harte welkom om als beautynitwit een gastblog te schrijven hoor 😀 Begin ik binnenkort aan het borstvoedingsdrama.

   • Haha, misschien doe ik dat wel. Mijn nagellakdrama’s en mascara-in-je-oog foutjes zijn best hilarisch 😉

 5. Oooh wat gaaf! Ik ben echt jaloers op mensen met een mooie volle bos haar. Met mijn slappe en dunne haar heb ik altijd maar beperkte mogelijkheden.

  • Eke Reply

   Ik moet er ook wel wat aan doen wil ik zo’n volle bos hebben. Als het stijl is, ziet het er een stuk minder spectaculair uit, haha

 6. Pingback: Mijn 11 ultieme geluksmomentjes - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.