Sinds 2016 ben ik aangemeld bij Het Testpanel en Reviewclub. Elke week zoeken zij testers van producten. Van smartphones tot verzorgingsproducten en van koelkasten tot inlegkruisjes. Je kan per product aangeven of je het zou willen testen en dan krijg je snel te horen of je ingeloot bent of niet. Eind december kreeg ik Nivea Hairmilk verzorgende shampoo en conditioner toegestuurd en deze heb ik twee weken getest.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het schrijven van reviews enorm lastig vind. Ik wijt het aan een gebrek aan ervaring en dat ik het heel erg spannend vind. Hoe weet ik wat jullie willen weten over een product?? Maar goed, ik ga mijn best doen, haha.

Nivea Hairmilk

Nivea, een merk dat ie-de-reen wel kent. Het blauwe, ronde logo met strakke, witte letters. Als ik denk aan wat ik mij van vroeger herinner van Nivea, dan is het toch het blauwe blik met de witte crème. Welk huishouden had deze niet?

De Hairmilk-lijn van Nivea lijkt een nieuw product te zijn, maar verrassend genoeg was in 1912 Nivea Haarmilch al een product van Nivea. Je kunt de verzorgende shampoo en conditioner gebruiken als je last hebt van droog en beschadigd haar. Het belooft je haar te herstellen en te verzorgen en een glans te geven. Dit onder andere door de aanwezigheid van melkproteine (hallo, milk!) en Eucerit (gewoon ordinaire vettige alcohol, maar wel eentje die verzachtend en vochtinbrengend schijnt te zijn).

Verzorgende shampoo

Verzorgende shampoo

De shampoo is fijn qua dikte, goed aan te brengen in het haar en schuimt prima. Wat ik een minpuntje vind, is de typische Nivea-geur. Eigenlijk stom, want hey, wat had je dan verwacht? Ik krijg een beetje het gevoel met deze geur alsof ik dat eerder genoemde blik met crème in mijn haar aan het inmasseren ben. Prima geurtje voor op de huid, maar in mijn haar heb ik liever een ander luchtje.

Verzorgende Conditioner

Verzorgende conditioner

De conditioner is fijn en is goed te verdelen. Tijdens het gebruik merk je al dat je haar zachter aan het worden is. Even in laten werken, heb jij even tijd om je benen te scheren of je in te zepen en kun je je daarna in je geheel afspoelen. Wel ruikt je haar intens naar dat blauwe blik. Smeer na het douchen je hele lijf in met een Nivea Bodylotion en je kerel krijgt hevige verlangens naar de tijd dat hij op schoot kon kruipen bij zijn moeder. Die natuurlijk naar Nivea rook.

Eindoordeel

Ja, ik kan blijven zeiken over die Nivea-lucht, maar als je die wegdenkt: Heaven! Het maakt je haar echt onwijs zacht, klitten: gone! Een geweldige glans in je haar en mijn haar is niet snel vet (nou ja, om de dag wassen red ik makkelijk met deze shampoo). Lieve Nivea, als jullie een variant kunnen maken met een heerlijke bloemengeur (a la jullie concurrent Garnier), dan beloof ik plechtig enkel nog Nivea Hairmilk verzorgende shampoo en conditioner te kopen en te gebruiken. Deal?

2 Comments

  1. Ik ben toch wel benieuwd naar de producten. Echt iets voor mijn haar. Hopelijk stoort de geur niet zo als bij jou

    • Eke Reply

      Het stoorde me niet heel erg hoor, ben meer verwend met bloemige geuren, haha

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.