A whole new week! A new fantastic point of laat maar, hahaha. Laten we maar gewoon aftrappen, deze week 43! Ik vertel je precies wat ik gedaan heb en wat ik wel of niet leuk vond deze week.

Zondag

20161023_122118

Jeroen en Max gingen zondagmorgen boodschappen doen, had ik mooi even de tijd om een start te maken met de was en een video op te nemen: een Aliexpress-shoplog!

Hiit

Ook heb ik besloten dat ik meer moet bewegen. Ik ben echt een lui varken met nul conditie en dit ben ik zat. Ik wil als een dartelende hinde de trap op kunnen zonder half te sterven als ik boven kom. Dus zondag schoot ik in mijn kittige sportoutfit en ging aan de slag met een High Intensity Interval Training van Darebee.

Misschien ken je het HIIT-principe nog niet, daarom even op een rijtje:

 • Het is enorm laagdrempelig. Je kan het thuis doen en je hebt geen materialen nodig. Je traint puur op basis van je eigen lichaamsgewicht;
 • Doordat je zeer intensief beweegt tijdens deze training, gaat je vetverbranding ook uren na je work out door. Ook handig dus als je af wilt vallen;
 • Je kunt het op verschillende niveau’s uitvoeren. Na elke oefening heb je even rust voordat je naar de volgende gaat. Het aantal herhalingen van de oefeningen of de duur zal per niveau worden opgeschroefd.

Ik hoop dat ik het deze keer langer vol ga houden dan de vorige keer dat ik hiermee startte. Ik ben in ieder geval gemotiveerd en gelukkig coacht Jeroen mij flink door de work outs heen!

’s Avonds keek ik de finale van Heel Holland Bakt. ik had er alle vertrouwen in dat Francis ging winnen, maar helaas. Gelukkig was Annemarie zeker een goede winnaar hoor!

Maandag

Vandaag weer aan de bak en ik had er echt zin in. Gelukkig is een van de collega’s van de receptie weer terug van vakantie en kon ik weer in mijn eigen kantoor zitten. Ik had een van de meest productieve dagen in tijden en ben daar erg blij mee. Mijn concentratie is gewoon echt heel erg ruk en daar heeft mijn werk toch wel onder te lijden. Hopelijk een stijgende lijn!

Yoghurt werk

Halverwege de ochtend nam ik een bakje Griekse yoghurt met havermout, blauwe bessen, appel en een scheutje honing, nu met dat sporten ook mijn eetgewoontes maar eens aanpakken. Jeroen heeft veel kennis van voeding en sport en raadde mij aan om meerdere kleine maaltijden gedurende de dag te nemen. Dit at ik op maandag:

 • 07.30 uur: een banaan;
 • 10.30 uur: Griekse yoghurt (met daarin havermout/bl. bessen/appel/honing);
 • 12.30 uur: een volkoren bol met salami;
 • 15.00 uur: nogmaals een volkoren bol met salami;
 • 17.45 uur: hutspot met magere rookworst en
 • 20.00 uur: een handje cashewnootjes (en ik cheatte daarna met een minitwixje)

Maar goed, ik zal jullie verder niet bemoeien met allerlei voedings- en sportgeleuter, haha.

’s Avonds maakten Jeroen en ik nog een korte wandeling van twinting minuten en werkte ik nog wat aan mijn website.

Dinsdag

De oude vertrouwde Max&Mamma-dag! Na een nacht heerlijk geslapen te hebben, werd ik rond half acht wakker. Ik deed mijn rondje social media, zoals elke ochtend en las op van mijn favo topics op het Viva-forum.

Rond negen uur haalde ik Max uit bed en aten we samen wat yoghurt met fruit en havermout (saai is het aan het worden he, die yoghurt van mij, haha). Daarna in de kleren en gingen we op de fiets richting het ziekenhuis: bloedpriktijd!

Daarna even snel Kruidvat in voor de nieuwe Loving Blends: Milde Haver. Ik kon de shampoo en conditioner kopen met vijftig procent korting, dus maar meteen gedaan! Hema zit tegenover Kruidvat en ik zag laatst in een shoplog iets ontzettend gaafs. Ik ga niet verklappen wat, want ik wil het in mijn Kerstswappakket (zo leuk, samen met vijf vriendinnen gaan we weer swappen) doen. Ook kocht ik een donkergroen nagellak, polder green en zag ik een nieuwe editie van het tijdschrift Linda. liggen, samen met een Hema-editie (omdat Hema 90 jaar bestaat).

Weer op de fiets, nu richting de mondhygieniste en daarna nog even de supermarkt. Max ging na een lading krentenbollen met kaas lekker slapen en ik maakte twee tosti’s en deed wat dingen in huis. Max was vrij rap wakker en omdat ik nog even wilde sporten, plantte ik de tablet op zijn schoot. Brandweerman Sam to the rescue. Ik merk dat het sporten beter gaat als Jeroen mij coacht, het voelde alsof ik maar wat aanklungelde.

Mc Donalds

We hadden allebei niet veel zin om te koken, dus gingen we “uit eten” 😀

Niet heel erg gezond, gewoon helemaal niet, maar zo vaak gaan we niet naar McDonalds, Zie je dat ik het recht probeer te praten? Ik werd al wekenlang verleidt door Maestro Chicken. Viel onze ontmoeting even tegen zeg!

Dienblad

Ik verwachtte een megamalse, sappige dubbele McChicken met bacon en kaas. Het was een droge, taaie bedoening die ik na twee happen zat was en weer terugmikte in het doosje. Een illusie armer!

Anouk van Blogchick mailde mij de eerste opzetjes van mijn nieuwe logo, wat gaat het gaaf en mooi worden! Ik houd jullie op de hoogte!

Ook kwam vandaag mijn nieuwe artikel online, Mijn top vijf best bekeken video’s. De titel zegt het al, dus verdere toelichting lijkt me overbodig, haha.

Woensdag

Vandaag mocht ik weer een dagje receptie draaien op mijn werk en ’s avonds ging Jeroen naar Judo. Even lekker achter de laptop om een documentaire over Juliana te kijken.

Juliana

Ik ben echt een sucker voor het Koningshuis en kan echt genieten van alles wat er over naar buiten komt. Op Koningsdag zit ik ook steevast met een oranje tompouce klaar met de tv aan. I just love it!

Donderdag

Mijn laatste werkdag! Ik draag vandaag mijn nieuwe laarsjes waar ik echt verliefd op ben!

Laarsjes

De foto is niet echt ideaal, maar jullie snappen het idee wel toch?

Vandaag kwam ook mijn video online die ik afgelopen zondag opnam: Mijn Aliexpress-shoplog! Als je hem nog niet bekeken hebt, doen hoor!

Vrijdag

Max en ik moesten vroeg op. Nou ja, vroeg… Normaal komen we zo’n beetje rond negen uur ons bed uit en worden we relaxt wakker met ons glaasje melk, maar vandaag werden we om negen uur verwacht bij Peutergym! Max is een wat terughoudend en verlegen jochie en ik had verwacht dat hij de hele les bij mij op schoot zou zitten. Na een kwartiertje probeerde ik hem toch te stimuleren om mee te doen en dat ging prima. Ik moest wel bij hem blijven, maar hij genoot zichtbaar.

Daarna was het tijd om wat winkels te bezoeken. We deden Action, Wibra, Leen Bakker en Kwantum aan. Ik kreeg helemaal zin om wat accessoires te kopen om de salontafel mee op te vrolijken, dus dat moet ik binnenkort maar eens doen.

’s Avonds aten we bij mijn ouders en vergat ik weer een foto te maken, haha. Wat ik overigens de hele dag vergeten ben. Ik moet jullie teleurstellen, geen foto’s van de vrijdag.

Zaterdag

Na het gezamenlijke weekendontbijtje togen we naar het centrum om snowboots voor Max te kopen. Hij loopt graag op laarsjes en nu het wat frisser begint te worden, zijn gevoerde laarsjes fijner. In de middag zou ik in Rijswijk gaan High Tea-en met een goede vriendin, maar dat moest zij helaas afzeggen.

Dierentuin

We besloten daarom spontaan naar Dierenpark Amersfoort te gaan, wat was dat leuk! Het is maar een kwartier of drie rijden en het is een ontzettend leuke dierentuin. Helaas geen spannende foto’s van een tijger of olifant, maar wel van wat vissen, haha.

Dat was em weer, week 43! De komende week heb ik een mini fotoshoot bij Fenna van Wonder Fotografie, maar verder nog niet veel wilde plannen. Maar dat kan altijd weer veranderen en zul je volgende week zondag wel lezen in mijn volgende Eke’s Week!

Tot snel!

 

4 Comments

 1. Wat een leuke week! Dat HIIT programma ken ik nog niet… zal ik dan ook maar? Dat swappen lijkt me ook super leuk zeg, een soort kerstpakket zeg maar?

  • Eke Reply

   Het is echt heel fijn hoor Irma, al moet ik me er nu ook maar weer eens toe zetten, haha. Swappen is superleuk! Het kan met allerlei thema’s, ook zonder. Ik wil ook binnenkort weer eens een beautyswap doen, dus als je mee wilt doen, leuk!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.