Vorig jaar raakte ik bekend met het fenomeen Wimperextensions. Ik kende het fenomeen natuurlijk wel langer, maar alleen bij een wat meer trashy type vrouw. De variant waar mijn oog nu op viel was subtieler en natuurlijker. Ik besloot dat ik ook wel eens wimperextensions wilde proberen en in dit artikel vertel ik je alles over mijn ervaring met wimperextensions.

Beauty by Suraya

Op Facebook kwam ik de pagina tegen van een salon: Beauty by Suraya. Op dat moment nog een kleine salon, waar wimperstylisten in opleiding werden ingewerkt. Tegen gereduceerd tarief kon je wimperextensions laten zetten. Onder goede begeleiding, alleen heb je wat meer geduld nodig omdat de snelheid nog geoefend moest worden. Wat mij betreft een prima manier om kennis te maken met wimperextensions.

De behandeling en verzorging

De wimperextension is een langere wimper die als het ware over je eigen wimper wordt geschoven. Door een miniscuul beetje lijm blijft de extension vastzitten aan je eigen wimper. Het laten zetten voelt niet vervelend, al kan ik mij voorstellen dat als je gevoelige ogen hebt, het wat minder prettig kan zijn. Ik weet in ieder geval zeker dat je het eventuele ongemak direct bent vergeten als je na de behandeling in de spiegel kijkt.

Het is aan te raden om ervoor te zorgen dat de wimpers de eerste 24 uur na het zetten niet nat worden. Dit omdat de lijm nog niet goed uitgehard kan zijn. Na het zetten krijgen de wimpers een beschermlaag, ook wel een sealant genoemd. Deze sealant beschermt de wimpers tegen vocht, vuil, stof en olie en het is aan te raden om deze sealant te gebruiken en elke twee dagen aan te brengen. Hierdoor heb je langer plezier van je wimpers.

Nog enkele tips ter verzorging:

 • Probeer tijdens het reinigen van je gezicht niet te veel door de wimpers te wrijven;

 • Gebruik geen beautyproducten op oliebasis. Hierdoor kan de lijm waarmee de extensions aan je wimpers vastzitten, oplossen;

 • Gebruik geen wimperkrultang;

 • Borstel regelmatig je wimpers door met een mascara brush om ze mooi in vorm te houden;

 • Het is aan te raden om je wimpers elke 2 á 4 weken een refillbehandeling te geven om de wimpers mooi vol te houden.

Mijn conclusie

Ik kan het echt iedereen aanraden om wimperextensions uit te proberen. Al is het maar omdat je er superfresh uitziet als je net uit je bed komt. Toch heb ik ze na deze set niet meer laten zetten omdat ik het een behoorlijk prijzige hobby vind.

Voor een nieuwe set wimperextensions betaal je € 55,-. Afhankelijk van wanneer je de set laat bijvullen (tot 4 weken na het laten plaatsen van je eerste set) betaal je € 25,- tot € 30,- per keer. Het kan zijn dat je dit elke maand wilt uitgeven, maar ik zou zeker elke 2 tot 3 weken moeten laten bijvullen. Dan praat je snel over ongeveer € 50,- per maand/5 a 6 weken.

Ook vond ik het zelf een redelijk geklungel met mijn ogen opmaken. Het kan ook zo zijn dat ik er toen nog niet zo handig mee was en dat het nu makkelijker zou gaan. En als laatste: laat je de set weghalen, dan zijn je wimpers (die van mij dan) erg kort en zie je er erg kalig uit. Het duurt dan zeker een flink aantal weken voordat je wimpers weer terug zijn. Maar verder, zeker doen! Vooral als je het wil laten bijhouden.

13344553_511849302345966_5960854201389704761_n

8 Comments

 1. Hoi Eke,

  Een lashlift is ideaal om te doen voor jou! Blijft zo’n 8 weken goed zitten en het is niet schadelijk voor de wimpers. Je eigen wimpers krijgen een mooie krul, lift, lengte en volume. Zo maak je optimaal gebruik van wat Moeder Natuur je gegeven heeft!

 2. Wat een mooi resultaat zeg, je wimpers zijn inderdaad erg mooi lang. Helaas ben ik van nature ook niet gezegend met van die lange exemplaren 😉

  • Eke Reply

   Dankjewel! Het fijne is ook dat je er meteen goed uitziet als je wakker bent, zo fijn!

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.