Plastische chirurgie is, zelfs in de huidige tijdsgeest waarin alles kan en mag, volgens mij nog best wel een taboe. Celebrities die faceliften of borstvergrotingen ontkennen, zorgen er natuurlijk niet voor dat het taboe minder gaat worden. Maar waarom is het zo’n schande om iets aan jezelf te veranderen als je er niet blij mee bent? Je iets te grote neus, die diepe fronsrimpel, dat zwembandje of je borsten vergroten of misschien zelfs verkleinen?

Grote borsten

Ik ben “gezegend” met een goed stel borsten. Vanaf mijn dertiende zat de groei er goed in en in mijn tienerjaren had ik een goede cup vol. Vanaf mijn twintigste ben ik ieder jaar een aantal kilo aangekomen en mijn borsten deden daar vrolijk aan mee. Ik kan al een aantal jaren geen kekke beha’tjes meer kopen bij bijvoorbeeld Hema, H&M of Hunkemöller, want de grotere maten zijn daar allesbehalve sexy (denk vleeskleurig, zwart of wit zonder enig stukje kant te bekennen). Dus huppa, naar een speciaalzaak, maar daar betaal je al snel over de € 200,- voor drie beha’s.

En tja, grote borsten zijn wat zwaarder dan een B-cup. Twee zwangerschappen zorgen ook niet bepaald voor een liftend effect. De beruchte potloodtest (hierbij plaats je een potlood tussen je borst en borstkas, als deze niet valt, mag je jezelf de trotse bezitter van hangborsten noemen) kom ik met gemak doorheen, inmiddels kan ik een doos kleurpotloden kwijt. Ik verlang dus nog wel eens terug naar de tijd dat mijn borsten nog lieflijk en pront op hun plek zaten. En ja, ik denk wel eens na over een borstcorrectie of versteviging. Toch denk ik dan vaak: later, als ik slank ben, dan wil ik het wel! Toch leek het mij even goed om in de materie van plastisch chirurgie te duiken.

Borsten vergroten of laten liften

Borsten vergroten of laten liften
Borsten vergroten of laten liften

Ik noemde mijn persoonlijke situatie hierboven al, maar elk vrouwenlichaam ondergaat verandering. Dit komt door ouder worden, aankomen of juist verliezen van gewicht en eventuele zwangerschappen. Vergeet bij dat laatste zeker ook de eventuele borstvoedingsperiode niet, dat heeft vaak ook wel zijn weerslag op je boezem. Ik kan me dan ook zeker voorstellen dat je op een gegeven moment overweegt om een borstvergroting of een borstlift te laten doen. Maar hoe gaat dat nu eigenlijk?

Kliniek Veldhoven, een kliniek voor plastische chirurgie die gespecialiseerd is in borstcorrecties, wist mij goed en helder te informeren over wat voor mogelijkheden zij bieden. Bij een borstcorrectie kan gekozen worden voor meer volume, hiermee verbeter je de vorm en de verhouding van de borsten. Je kunt dit ook combineren met een borstlift, zodat de tepel weer op een mooie plek komt te zitten. Je kunt kiezen uit ronde of anatomische implantaten van het merk Mentor (met een bijzonder hoog kwaliteitsniveau) en de behandeling kan aangevuld worden met lipofilling, waarbij er lichaamseigen vet in de borsten kan worden ingebracht.

Het plaatsen van borstimplantaten

Als je overweegt je borsten te vergroten, dan kunnen de implantaten boven de borstspier of onder de borstspier geplaatst worden. Het plaatsen van het implantaat boven de borstspier ziet er het meest natuurlijk uit omdat het dan met je lichaam meebeweegt. Mocht je een erg dunne huid hebben of weinig borstklierweefsel, dan is het mooier om het implantaat onder de borstspier te plaatsen. Dan weet je zeker dat de randen van het implantaat niet zichtbaar of voelbaar zijn. Ook is het verstandig om samen met de arts na te denken over de grootte en stevigheid van de implantaten.

Om je goed te laten informeren biedt Kliniek Veldhoven een consult aan zonder verdere verplichtingen. Ik denk dat ik de komende tijd eens wat moed ga verzamelen en als ik daar klaar voor ben, de mogelijkheden tijdens een consult ga bespreken.

Hoe sta jij tegenover plastische chirurgie? Zou jij iets aan jezelf willen veranderen?

Dit artikel bevat een samenwerking.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.