Ik kom uit een groot gezin, vier broers gingen mij voor en toen werd ik, het spektakelstuk (whaha) geboren. Mijn jeugd herinner ik mij als warm, gezellig maar ook erg druk. Wat een verademing was het toen ik Jeroen leerde kennen en het daar zo rustig was thuis, hij heeft immers maar een broertje. Jeroen vond het juist weer leuk bij mij thuis, want daar was altijd reuring.

Een groot gezin

Ik heb nooit een bepaald gezinsbeeld gehad qua grootte wat ik zelf graag zou willen hebben. Naarmate de tijd vorderde en Jeroen en ik over onze kinderwens spraken kwam al snel naar voren dat Jeroen een groot gezin wel zag zitten. Drie a vier kinderen, dat leek hem geweldig! Ik dacht op dat soort momenten vaak terug aan mijn eigen jeugd en dat snakken naar stilte en rust voerde dan de boventoon. We besloten nog niks definitiefs te besluiten en eerst maar eens aan dat eerste kind te beginnen. En wat een voorbeeldig kereltje kregen we. Max sliep na een maand of vier door en was rustig en lief. Vermaakte zichzelf prima, kon heerlijk spelen.

zwanger

Na een tijdje werd onze wens voor een tweede kind groter. Jeroen was aan het einde van zijn studie, dus we besloten opnieuw om zwanger te raken. Dit ging helaas iets minder soepel, maar twee jaar later hadden we dan toch die positieve test in handen. In juni werd onze prachtige zoon Storm geboren na een best wel pittige zwangerschap. Maar wat heb ik die maanden genoten, ook al werkte mijn lijf niet mee, kotste ik het uit en zat ik op een gegeven moment dagelijks bij de gynaecoloog, ik was zo dankbaar voor het ventje in mijn buik.

De bevalling van Storm was magisch. Na de bevalling van Max had ik nooit gedacht dat ik dat ooit over een bevalling zou zeggen. Die was namelijk stukken pittiger. Maar de bevalling van Storm was mooi, snel en beleefde ik stukken intenser omdat ik dit keer geen pijnstilling gebruikte. Wat overigens wel in de planning zat, maar daar was geen tijd meer voor. De uren, dagen en misschien zelfs weken na de bevalling riep ik tegen alles en iedereen dat ik met zo’n bevalling wel een stuk of vier kinderen wilde.

Stormachtig

Stormachtig

Ondanks dat Storm al een druk baasje in mijn buik was, hadden we nooit verwacht dat zijn naam zo bij hem zou passen als de laatste maanden. Het is je vast niet ontgaan dat Storm erg onrustig is. Hij huilt veel en dan ook op een volume waar zelfs mijn hersenstam zeer van doet. De afgelopen maanden waren dus stormachtig en dit is nog niet ten einde. Je kunt dus gerust stellen dat dit jochie de beste anticonceptie is wat er bestaat. Die tafel vol kletsende kinderen, mwoah, zie ik nu even niet zo snel gebeuren.

En toch, na een paar goede dagen en nachten, of als ik naar mijn slapende jochies kijk, kriebelt het. Dan kan ik me gewoon niet voorstellen dat ik nooit meer zwanger zal zijn of nooit meer zal bevallen. Nooit meer naast die twee geweldige jongens misschien wel moeder zal worden van een meisje. Want begrijp me niet verkeerd, die ventjes van me zijn heerlijk, maar ik zou liegen als ik niet toch nog graag een meisje zou willen. Ontzettend oppervlakkig, ik weet het, maar ik ben wel gewoon eerlijk.

Maar ik weet dus gewoon niet of ik het aandurf. De “wat als”-en vliegen door mijn gedachten. Wat als het kindje ziek is? Wat als het kindje nog onrustiger is als Storm? Wil ik nog een aantal maanden mij gestrest voelen omdat het me niet lukt om mijn baby te troosten? Wil ik nog een periode kortaf doen tegen mijn andere kinderen omdat ik het pittig vind? Ik denk dat ik dat op dit moment niet de moeite waard vind. Ik vermoed namelijk dat het de komende tijd steeds makkelijker gaat worden (tenminste, dat hoop ik vooral enorm) en daar wil ik ten volste van genieten. Wat ook nog meespeelt is de grootte van onze woning. Alle slaapkamers zijn bezet en we hebben geen zolder of bergruimte. Sowieso zou ons huis verkocht en een grotere woning gekocht moeten worden. Dit staat al wel op de planning, maar we willen eerst financieel alles op een rijtje hebben.

Wie weet, misschien krijg ik ooit weer baringsdrang en durven we het aan om een derde kindje te verwelkomen, time will tell!

Is jouw gezin compleet of zou je graag meer kinderen willen?

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.