Vandaag precies een jaar geleden veranderde ons leven. Niet direct heel drastisch, maar het was wel het begin van een grote verandering. Een verandering die we niet aan zagen komen, in ieder geval niet op deze manier. Je kunt je daarom vast voorstellen dat we in shock waren, want dat is meestal als er iets voorvalt waar je niet op rekent. Het afgelopen jaar waren maanden met stress, nieuwsgierigheid, vreugde, verdriet maar vooral een bonk blijdschap.

Wel/niet

Een jaar geleden was ik aan het wachten op mijn menstruatie. Het had er alle schijn van dat het zou gebeuren en het duurde ook even voordat ik een test wilde doen. Die test zorgde er namelijke de 22 maanden die er aan vooraf gingen, altijd voor dat ik ongesteld werd. Die woensdag ging ik na mijn werk toch even snel Kruidvat in. Met zwetende handen kocht ik een test en ik fietste snel naar huis. Jeroen drong er op aan dat ik de test even snel deed voor het eten, dus ik perste er een paar druppels uit en legde de test in een hoek terwijl ik een timer op mijn telefoon instelde. Na een paar minuten ging de timer af en keken we op de test.Wel/niet

Ter check maar vol adrenaline lazen we een aantal keer de bijsluiter door. Het was toch echt zo: IK WAS ZWANGER! Er stond al een afspraak gepland bij de Gynaecoloog om te starten met een IUI-traject, maar deze kon gelukkig veranderd worden naar een afspraak voor een eerste echo.

Zwangerschap

Na een hoop misselijkheid begon het grote genieten. We kregen te horen dat we opnieuw een zoon zouden krijgen, wat een zegening! Oké, stiekem liep ik toch wat teleurgesteld langs de uberschattige meisjeskleding bij Prenatal, maar toen de knop om was en we een naam gevonden hadden, was ik meer dan blij met onze ongeboren zoon. Naar mate de zwangerschap vorderde en het laatste trimester in zicht kwam, werd het pittiger. Ik had veel last van mijn bekken, harde buiken en kreeg ook zwangerschapsdiabetes. De laatste twee maanden spanden erom wanneer ik ingeleid zou worden. Eerlijk gezegd verlangde deze vochtpoot daar naarstig naar, haha.

Storm

De bevalling van onze mooie, lieve Storm was een droom. Een fantastische droom! Die wilde ik nog wel een aantal keer over doen! De eerste weken was ik niet van mijn roze wolk af te krijgen, wat was dit genieten zeg! Op een gegeven moment werd het pittiger. De gebroken nachten begonnen mij aardig op te breken en overdag was Storm ook niet altijd bepaald Zen. Veel huilen, weinig poepen, veel kramp en nu vergeet ik vast wat dingen. Inmiddels slaapt het boefje door, kan hij nog wel af en toe een flinke keel opzetten, maar merken we dat een ontzettend strak ritme heel erg goed is. Voor Storm, maar ook voor ons!

Binnenkort kun je meer lezen over hoe het nu gaat met ons!

 

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.