Als je mij volgt op social media dan ontgaan vast de zoete en inmens gelukkige foto’s je niet. Oké, misschien een beetje een overload aan babyspam, but I can’t help it! Ik heb gewoon de liefste en zoetste baby die er is en wil dat graag met jullie delen. Alweer vier weken is Storm in ons leven, een heerlijk mannetje! Eerlijk? Het gaat niet alleen maar over rozen, grotendeels wel, maar ik praat je graag bij in deze eerste babyupdate!

Kraamweek

Kraamweek

Storm is op maandagmorgen om 09.24 uur na een zeer vlotte bevalling geboren. We wisten van te voren al dat we een nachtje ter observatie moesten blijven, maar na goedkeuring van de kinderarts op dinsdagmorgen waren we rond het middaguur weer thuis. Al snel kwam de meest fantastische kraamverzorgster acht dagen ons huis overnemen. Wat een topvrouw! En wat was ze lief en zorgzaam. Maar vooral: wat kon ik met haar lachen! Soms op het gênante af, want ze moest zelfs de kamer uitlopen tijdens de hielprik omdat we de slappe lach hadden. Ook genoot ik ontzettend van haar lekkere ontbijtjes, haar fruitsalades en voetmassages. Ze masseerde deze net zolang totdat het vocht verdwenen was. Als kers op de taart lakte ze mijn teennagels ook nog!

Drinken

Drinken

Het drinken van Storm was wel een flink aandachtspuntje en dreef mij af en toe tot wanhoop. Het was een flinke strijd om überhaupt de speen van de fles in Storm zijn mond te krijgen. Hij duwde de eerste anderhalve week zijn tong vaak tegen zijn gehemelte waardoor de speen niet in zijn mond ging en hij ook niet kon drinken. Daarna dronk hij te weinig en te kort. Het zorgde voor best een aantal onzekere momenten en wat meer bezoekjes van de Verloskundige. Zij hielp ons enorm en liet ons inzien dat hij hier moeite mee had omdat Storm te vroeg geboren was. Zijn temperatuur was verder goed, hij plaste en poepte en had geen suffe indruk. Geen zorgen dus. Op dit moment drinkt hij steeds meer, nog steeds niet de hoeveelheid die bij zijn leeftijd en gewicht past, maar hij groeit als een beer. Wel begint hij steeds wat vaker te spugen en heeft hij veel last van krampjes en gilt het dan uit. Veel kroeltijd is de enige oplossing, dus dat doen we dan ook maar!

Slapen

Slapen

Storm geeft iedere drie a vier uur aan dat hij wil drinken. We voeden hem dus op verzoek en dat werkt goed. Als hij geen krampjes heeft, ligt hij uren te slapen, maar hij begint steeds vaker wakkere momenten te krijgen en kan je dan heerlijk aan liggen kijken met zijn grote ogen. De nachten vind ik best pittig. We geven hem of de fles voordat we naar bed gaan, of hij komt in de een a twee uur daarna. Om de beurt geven we een fles, zodat we allebei toch nog wat slaap pakken. Maar meer als een uur of drie, vier achtereen is dit niet. Ook kom ik niet altijd direct in slaap, dus dat helpt ook niet mee. Wel probeer ik bij de wat helsere nachten de volgende dag overdag wat mee te slapen. Daar begint wat de klad in te komen, dus moet ik echt weer gaan doen, haha.

Max

Max

En dan de trotse grote broer! Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten van het hebben van twee kinderen en vooral hoe Max zou reageren op een kindje erbij. Maar wat doet hij het goed! Hij is zo lief en behulpzaam! Het gaat allemaal wel een beetje lomp en onbehouden en eigenlijk vind ik dat wel eng, vooral omdat ik bang ben dat Max Storm per ongeluk bezeerd, maar Max gaat de deur niet uit zonder zijn broertje een dikke kus gegeven te hebben en rent naar hem toe als hij huilt om zijn speentje in zijn mond te doen. Max vertoont totaal geen jaloers gedrag en dat vind ik echt een hele prestatie voor een vierjarige!

Eigenlijk gaat het dus allemaal best prima! Jeroen en ik letten er goed op dat we elkaar ontlasten en gunnen de ander ook veel tijd voor zichzelf. Voor ons is het echt belangrijk om af en toe even wat te doen zonder vader of moeder te zijn, maar even iets te ondernemen voor onszelf. Zo blijven we leuk en gezellig en kunnen we er weer tegenaan!

Wat vind jij het meest pittige aan het ouderschap?

1 Comment

  1. Pingback: Eke's week #27: Eerste bezoekje aan Consultatiebureau en dagje uit als nieuw gezin - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.