Als je me al even volgt, dan weet je al dat ik al heel lang een grote wens heb: gezinsuitbreiding! Dan kun je dus een huisdier kopen. Een hond, cavia of vis. Of een kat erbij, al hebben we er al twee. Ik vind ze erg lief, maar nee. We willen graag een kindje erbij. Een broertje of zusje voor onze geweldige lieve, leuke en mooie Max, die in maart alweer vier jaar zal worden.

Zwanger?

Ik kan jullie een geheimpje verklappen. Na twee jaar is het dan ein-de-lijk gelukt. Onze grootste wens is in vervulling gegaan. Ben je zwanger? JAAAAAAAAAAA! Misselijk-en-zere-borsten-zwanger-tot-en-met! En trots dat ik ben, blij, vol ongeloof dat ons het ergste deel in de medische malle molen (IUI met hormoonbehandeling) bespaard is gebleven.

Gynaecoloog

Je hebt eerder al artikelen kunnen lezen over onze lange weg naar gezinsuitbreiding. Nog even in het kort: eind vorig jaar, na een jaar zwanger proberen te raken, zijn we bij de Gynaecoloog terecht gekomen. Verschillende onderzoeken en een operatie later mochten we het vanaf april een half jaar zelf proberen. Mocht dit niet lukken, dan waren we vanaf oktober welkom voor IUI-behandeling met hormonen spuiten.

Het werd oktober, maar ik wilde nog even mijn menstruatie afwachten voordat ik een afspraak maakte bij de Gynaecoloog. Mijn borsten begonnen zeer te doen, er popten wat puistjes op, ik wist genoeg. Ik mailde de fertiliteitsverpleegkundige`dat ik graag een afspraak wilde voor een vervolgtraject en deze werd ingepland.

Zwangerschapstest

Na ongeveer een week dat mijn eerste menstruatiesignalen waren ontstaan, was ik nog niet ongesteld. Niets nieuws, want mijn cyclus had nog wel eens een uitschieter naar boven of beneden. Jeroen drong al een aantal dagen aan dat ik toch een test ging kopen. Ik twijfelde enorm omdat mijn ervaring was dat testen altijd negatief waren en ik het zien van een negatieve test confronterender vond dat ongesteld worden.

Op weg naar huis besloot ik toch de drogist in te duiken, voordat ik nog even snel op mijn werk had gecheckt of ik toch niet al ongesteld was geworden. Zwetend de drogist in, hup, afgerekend en naar huis. Daar wat druppels urine eruit persen en de test in de urine dippen. Zwaar gestresst, Jeroen ook. Timer op mijn telefoon gezet. Na twee minuten keek ik op de test.

Zwangerschapstest

Jeroen vroeg zich af of dit positief is of niet. ik maan hem de bijsluiter te lezen. “Ja, ik kan geen Frans hoor” Sukkel, DAAR staat het in het Nederlands. Hij houd de test bij het raam, het begint nameleijk al wat te schemeren. En ja hoor. een positieve test! We vliegen elkaar in de armen en worden emotioneel. 22 maanden hebben we hierop moeten wachten. Twee-en-twintig.

Drie weken later mogen we in het ziekenhuis langskomen voor een echo. Ik ben enorm gespannen, want ik ben vooral benieuwd of het hartje klopt en of het kindje in de baarmoeder zit. Alles is goed, wat een opluchting! Nu begint het genieten nog meer, wat heb ik zin in de komende maanden zeg!

De komende tijd houd ik jullie op de hoogte van alle ontwikkelingen. Er komen vlogs voorbij en natuurlijk ga ik veel artikelen schrijven. Omdat misschien niet iedereen op enkel babygeouwehoer zit te wachten, zorg ik dat ik het ook afwisselen met items die jullie van me gewend zijn.

Ik maakte ook nog een enorm leuke video (enorm vol van mezelf, haha), die ik jullie niet wil onthouden. Hieronder kun je hem bekijken!

51 Comments

 1. Oh, wat geweldig om te lezen! Iedere keer teleurstelling wordt zo zwaar op den duur. Zo fijn dat het zwaarste deel jullie bespaard is gebleven en dat je nu zwanger bent! Het is jullie gegund. Gefeliciteerd! ❤️

 2. Dag Eke,
  Wat een feestje voor jullie! Als je zo lang moet wachten en dan toch the natural way, heel fijn!
  …heel raar, maar ik vond destijds 5 maanden al lang (nu is ze 2,5)…Ik dacht de hele tijd: maar ik ben toch ‘gezond’, waarom lukt het dan niet gewoon meteen? Goed, ik had gewoon even wat geduld nodig…
  geniet!!

 3. Marjo Van leeuwen Reply

  Van harte gefeliciteerd en wat fijn dat je niet verder de medische molen in hoefde. Geniet van je zwangerschap!

 4. Eke en Jeroen.

  Nogmaals van harte gefeliciteerd met dit geweldige nieuws.

  Liefs Hanny

 5. Heel erg gefeliciteerd van een mede zwangere blogger! Ik ben iets eerder (8 mei) uitgerekend. Succes de komende tijd. Ik hoop dat je het eerste trimester een beetje goed doorkomt!

 6. Gefeliciteerd!! Wat fijn dat het toch nog net op de natuurlijke manier gelukt is. 🙂

 7. Vet leuke vlo-hooog! Jij kunt dat! Extra gefeliciteerd met jullie [jouw… weenie…] zwangerschap! Hopen dat alles goed mag gaan en dat je je goed blijft voelen! EN GENIET ERVAN want het gaat zooo snel, slaat nergens op. Ik ben nu al weer bijna 32 weken maar weet nog als de dag van gisteren dat ik met traantjes in m’n ogen naar m’n kersverse echtgenoot liep en hij het staafje uit m’n hand trok omdat ‘ie het niet geloofde. HAH! Het is zo leuk! SHOPZE! Er is genoeg unisex…

 8. Gefeliciteerd! Wat een geweldig nieuws. Na bijna 2 jaar wachten toch eindelijk gezinsuitbreiding

 9. Van harte gefeliciteerd! Wens jullie alle geluk van de wereld. En hopelijk een gezond kindje over een aantal maanden

 10. Ooooo lieve Eke!!! Wat fijn. Ik heb je blog met een brok in m’n keel gelezen. Ik volg je al een tijdje, maar nu moet ik toch wel een reactie achter laten. Wat ben ik blij voor jullie! Gefeliciteerd en… geniet!

 11. Pingback: Vandaag precies een jaar geleden... - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.