In juni mocht ik op uitnodiging van Charlotte mee naar het Browstyling event van Benefit. Enorm leuk, want na mijn Brow Wax in de Benefit Brow Bar bij Douglas, ben ik erg enthousiast geworden over dit merk.

Browstyling event

Browstyling event

Even kort over het event: deze vond plaats in het EYE museum in Amsterdam. In een mooie, lichte ruimte werden we welkom geheten door een enthousiaste dame van Benefit die ons meer over het event en het nieuwe product, Foolproof Brow Powder vertelde. Ook was er de mogelijkheid om je wenkies te laten waxen en verven, een heuse brow treatment dus!

Foolproof Brow Powder

Foolproof Brow Powder

Mocht je Benefit nog niet kennen: Benefit is een cosmeticamerk wat zich wat mij betreft een leider mag noemen op het gebied van wenkbrauwen. Voor elk probleem is wel een oplossing. Naast wenkbrauwproducten verkopen ze ook oogproducten, van alles voor je gezicht, je lippen en huidverzorging. Ook hebben ze fantastische make-upsetjes te koop.

Maar we zouden het hebben over de de Foolproof Brow Powder. Benefit zegt er het volgende over:

\Voor volume en een zachte look gebruik je foolproof brow powder Deze fluweelzachte, 12-uur* houdende formule hecht direct aan haar en huid en verandert dunne wenkbrauwen in vol uitziende wenkbrauwen. De kleur die van licht naar donker gaat, laat de wenkbrauwen er natuurlijk uitzien en de wenkbrauwvormige poeder maakt het supermakkelijk om aan te brengen… geen harde lijnen en geen fouten!

Het kitje is in drie verschillende kleurstellingen te krijgen. Light (1), Medium (3) en Deep (5) en kost € 26,77. Zoals je kunt zien op de foto zitten er twee kleuren in het kitje. De bedoeling is dat je de lichtste kleur aan het begin van je wenkbrauw aanbrengt (vanaf je neus) tot het punt waarop je wenkbrauw begint te buigen en daarna overgaat op de donkere kleur en deze doortrekt naar het einde van je wenkbrauw. Dit zorgt er voor dat je wenkbrauw er vol en natuurlijk uitziet.

Maar wat vind ik er nu zelf van? Ik testte het voor je uit! In het kitje zit een blending sponge (met een verborgen spoolie in de huls) waarmee je het product aanbrengt. Ik vind het een gek idee dat je eerst de lichte en daarna de donkere kleur aan moet brengen. Ook vind ik het aanbrengen met de blending sponge wennen. Ik ben gewend dat er meteen veel pigment op de wenkbrauwen komt, wat je dan weer kunt vervagen met een spoolie. De Fool Brow Powder moet je echt opbouwen als je een wow-effect wilt. Maar hey, was het niet juist de bedoeling dat het een natuurlijk ogend geheel moest worden?

Voor en na

Het voor en na-effect. Het geeft zeker kleur, en als je je best doet en geduldig bent, kun je er een eind mee komen. Ook kun je er goed plekjes mee opvullen. Goed oefenen en dan is dit echt een fijn product!

17 Comments

  1. Ik doe momenteel helemaal niets met mijn wenkbrauwen. Na ja, op epileren na dan. Ik zie het veel om mij heen. Dit vind ik fijner dan zo een potlood.

  2. Oh wat onwijs gaaf dat je mee mocht! #jaloers!!!! Benefit is echt mijn meest favorite merk ik gebruik hun wenkbrauw producten en foundation. Beide Top!

  3. Ik gebruik ook een wenkbrauw poeder, maar vond het met de sjablonen ook lastig, dus doe het nu uit de losse pols

  4. Goed oefenen, Hmm dan is het in mijn ogen toch niet helemaal foolproof!
    Ik heb er geen talent voor

  5. Dit kitje lijkt mij super fijn! Zodra mijn kitje van Catrice op is ga ik hier eens na kijken x

  6. Ik vind het mooi! Benefit heeft sowieso goede producten. Ga binnenkort weer wat nieuws aanschaffen 🙂

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.