Een paar weken geleden werd ik benaderd door Lisa via YouTube. Ze gaf aan dat ze voor een meer dan schappelijke prijs een banner, intro, outro, profielfoto, logo en watermerk voor mijn YouTubekanaal wilde maken. Een banner was al iets waar ik een tijdje over nadacht, maar waarvan het me niet lukte om er zelf eentje te maken. Een logo heb ik natuurlijk al en dit was een mooie leidraad voor Lisa om een banner, een intro en een outro voor mij te maken. Duizelt het je nu? Geen worries, ik leg je precies uit wat alles betekent.

Banner

Zoals ik hierboven al aangaf, ik wilde dolgraag een banner die niet standaard of onprofessioneel leek. Ik liet Lisa haar gang gaan en ze kwam met een leuke opzet, na wat feedback van mijn kant is het ontzettend gaaf geworden. Het is strak maar toch vrolijk en hip. En niet geheel onbelangrijk, het past perfect bij mijn eerder ontworpen logo.

Banner

Intro

Samen met mijn broer had ik aan het begin van het jaar al een intro in elkaar geknutseld waar ik prima tevreden mee ben. Toch was ik wel benieuwd waar Lisa mee zou komen. Ze maakte een intro in dezelfde stijl als mijn banner en gebruikte mijn logo. Ze vroeg me zelf muziek uit te kiezen en stuurde een aantal voorbeeldjes mee. Ik twijfelde een beetje of het niet illegaal is om een bekend nummer te gebruiken, maar Lisa stelde me gerust door te zeggen dat zolang dit 10 seconden of minder duurt, het geen problemen oplevert.

Outro

Ik heb mij eerder nooit zo verdiept in het maken van een outro, omdat ik altijd de gedachte had dat er maar weinig mensen video’s echt tot het einde kijken. Maar hey, let’s give it a try! Het is natuurlijk wel ontzettend handig dat er toch vermeld gaat worden waar ik allemaal nog meer te vinden ben dan alleen op Youtube, toch? May I present to you all:

En? Wat vind je ervan? Hartstikke leuk geworden toch? Mocht je nou ook zo’n fijn pakket willen, laat het mij even weten, dan geef ik je de contactgegevens van Lisa! Voor echt een heel fijn prijsje maakt ze hele mooie dingen en ze is ook nog eens ontzettend snel!

12 Comments

 1. Wat handig! Dat wil ik misschien ook wel. Ik post al járen op YouTube (136.000 weergaven), maar tegelijkertijd doe ik er eigenlijk te weinig mee. Ik moet het nog steeds professioneler aan gaan pakken.

 2. Super gaaf! Leuk dat alles ook in een ontwerp blijft, maar op verschillende manieren verwerkt..

 3. Leuk geworden hoor! Ik heb van de week ook een nieuwe header op mijn YouTubekanaal geplaatst 😀 Daar ben ik ook erg blij mee, die heb ikzelf gemaakt. En ik weet niet hoe het zit met muziek hoor 😮 Maar jouw outtro duurt wel 20 seconden. Hopelijk is dat niet erg.

  • Eke Reply

   Wat goed dat je het zegt, had er namelijk niet op gelet, zal de outro even aanpassen
   Ik ga even jouw kanaal checken!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.