Me-Time, ik vind het zo belangrijk, helemaal sinds ik moeder ben. Toch merk ik om mij heen dat niet iedereen even makkelijk tijd voor zichzelf vrijmaakt. Wat mij betreft word ik alleen maar een leuker mens, vrouw en moeder als ik af en toe wat voor mijzelf doe en dan het liefste alleen. Als je het type bent wat helemaal van haar apropos raakt zodra ze vijf minuten niks te doen heeft, raad ik je aan om een van deze vijf ultieme Me Time-momenten te gaan plannen. You’re worth it girl!

Een lang, warm bad

Een lang, warm bad

Ik zou je graag willen vertellen dat ik regelmatig een lang, warm bad neem. Helaas. In de zomer van 2013 zijn mijn oh zo geliefde bad en ik van elkaar gescheiden toen we de badkamer gingen verbouwen. Ik dacht dat ik wel zonder kon. Niet dus. Elke gelegenheid, vakantie of weekendjes weg, probeer ik te selecteren op de aanwezigheid van een bad. En dan niet zo’n laf en klein ding waarbij je navel niet eens onder water komt. Nee, een grote, zoals ik gewend ben. Dus ben jij in het (voor mij jaloersmakende) bezit van een bad? Pak die tijd en nestel je voor een avondje in het warme water. Wat te drinken erbij, iets te kanen (als je intens blij gaat worden van wortels en een glaasje water, doen. Ik prefereerde cola met chocola of chips). Lekker tijdschrift of een goed boek. Als je het helemaal lekker wil doen, doe dan ook even een (haar)maskertje op. Verwen je zelf, vrouw!

Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste

Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste

Ik moet eerlijk bekennen dat het voor mij ook alweer bijna twee jaar geleden was toen ik twee weken geleden een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste bracht. Ik vond het altijd wat prijzig en het resultaat was matig. Ik weet inmiddels dat als je een keer in de twee jaar een bezoekje brengt aan de schoonheidsspecialiste je echt geen wonderen hoeft te verrichten en nu ik een betaalbare gevonden heb, vind ik dat ik het verdien om er elke zes weken heen te gaan. Wat is er nu lekkerder dan iemand die je gezichtsbehandeling geeft en gewoon even niet praat (die van mij dan…). Die je schouders losmasseert, je voeten zomerproof maakt, je handen in de lak zet. Huphup, maak die afspraak.

In je eentje shoppen

In je eentje shoppen

Op zich ben ik niet echt een liefhebber van eindeloos shoppen. Maar heel af en toe is het zo heerlijk om in je eentje te shoppen. Al is het maar voor een paar uurtjes. Geen jengelend kind wat je voor de voeten loopt of een man die steeds meer gaat zuchten. Gewoon een keer een ochtendje vrij nemen en een paar van je favo winkels bezoeken, zodra ze open zijn. Het is dan nog lekker rustig en je kunt met een gerust hart rondsnuffelen zonder teveel andere mensen in je aura, geen strenge jemagmaardriekledingstukkenhetpashokjemeenemen-controle en geen ellenlange rijen bij de kassa. Wat kan ik nog meer noemen om je over te halen?

Even lekker lunchen

Even lekker lunchen

Nadat je klaar bent met shoppen, strijk je neer in een leuk tentje en ga je even lekker lunchen. Dat kan prima alleen hoor. Neem een boek mee, of een tijdschrift (heel veel lunchgelegenheden hebben vaak wel wat te lezen liggen) of scroll even lekker rustig op je telefoon. Geniet vooral van het feit dat je even rustig kan eten zonder je kinderen te hoeven aansporen of de  (stiekem soms toch saaie) verhalen van je man aan te horen.

Neem een make-over

Neem een make-over

Je hoeft niet direct naar de plastisch chirurg hoor, maar een keer een kritische blik op je kleding, haar of make-up is nog nooit iemand slechter van geworden. Ik vind het altijd magisch wat er van iemand te maken valt met niet eens hele grote veranderingen. Het kan natuurlijk best lastig zijn om zelf verandering toe te brengen in bijvoorbeeld je make-up en hulp daarin kan soms zeer welkom zijn. Gebruik je al jaren dezelfde veilige make-up? Of vind je het doodeng om al die producten te kopen met al die gekke namen? Ga zelf niet lopen ploeteren, maar laat mij je helpen. Eerder deed ik dit al met Linda en inmiddels heb ik al een aantal afspraken gepland staan met andere dames. Lijkt jou dit ook leuk, laat dan hieronder een berichtje achter of mail me op info@ekebrouwer.nl

Wat is jouw favoriete Me Time-moment? Ik ben erg benieuwd, laat je een reactie achter?

 

11 Comments

  1. Ik drink ’s ochtends graag 30 minuten koffie in mijn eentje. Dan luister ik klassieke muziek en denk na over van alles en nog wat. Dat is mijn Me time.

  2. Wat een leuke tips! Ik ga zelf ook graag in bad, maar vind het ook heerlijk om gewoon even helemaal in stilte te kunnen zitten, met een lekker ruikend kaarsje, heerlijke pot thee en een boekje ofzo.

  3. Mijn favoriete me-time is ’s ochtends een kopje koffie drinken in mijn eentje. Maar een make-over lijkt me ook wel wat!

  4. Het enige waar ik echt van ontspan is een lekker warm bad (zonder telefoon of andere schermen) en van een bezoekje aan de zonnebank eens per maand, dat is zo heerlijk relaxt!

  5. Alleen shoppen klinkt heel ongezellig, maar ik vind het ook heerlijke. Even in mijn eigen tempo langs de winkels

  6. Pingback: Gelnagellak, hoe werkt dat? - EkeBrouwer.nl

  7. Pingback: 7 dingen die ik zou doen als ik alleen op vakantie zou gaan - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.