Omdat ik afgelopen week weinig energie en inspiratie had, besloot ik weer eens een Tag te plaatsen. Onze vakantie (en misschien die van jou ook wel!) komt in zicht en op de website van Nicole van Everyday-Life kwam ik de Vakantie-Tag tegen. Ik vertel je alles over de plaatsen die ik bezocht heb en welke er nog op mijn reislijstje staan.

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?

Schrik niet, maar ik ben niet bepaald een globetrotter. Ik heb nog net niet “There’s no place like home” of “Oost west, thuis best” op mijn rug getatoeëerd staan. Het leukste van de vakantie vind ik het thuiskomen, ja echt. Toch heb ik de volgende landen gepoogd te verblijden met een bezoekje:

  • België (Meerdere malen Ardennen en Brussel voor een dagtripje);
  • Frankrijk (Een paar dagen Parijs en een midweek in Amiens waar een van mijn broers kort woonde);
  • Duitsland (Meerdere weekendjes en dagjes weg met als topper onze huwelijksreis naar Berlijn, wat een stad!);
  • Engeland (Een paar dagen Londen en een lang weekend in de buurt van Nottingham);
  • Spanje (Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden);
  • Italië (Toscane, na 15 jaar wil ik nog steeds zo graag terug!) en
  • Oostenrijk (Een week wintersport in Mayrhofen, enorm tof!).

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?

Meerdere bestemmingen, maar omdat ik niet zo’n avonturier ben weet ik niet of het ooit gaat gebeuren. Sowieso Amerika, van Grand Canyon tot New York en alles er tussen in.

Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)

In een lekker warm land waarin ik een dagje naar het strand kan met Max, lekker kan shoppen in  een leuke stad en mooie gebouwen kan bezoeken. Af en toe een stedentripje 1 a 2 keer per jaar is ook leuk voor erbij, haha.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?

Toscane, prachtige herinneringen aan! Berlijn wil ik ook graag overdoen, zo’n geweldige stad!

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?

Haha, nee. Als Administratief medewerker is dat helaas ook niet nodig. Wel ben ik bij een Britse collega langsgeweest toen zij weer in Engeland woonde.

Met wie ga je meestal op reis?

Met mijn man en kind. Dit jaar gaan mijn ouders (weer) mee. Dat is vorig jaar enorm goed bevallen en gaan we dit jaar dus lekker overdoen.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)

Ik wil al tijden een stedentrip maken met Sharon, een van mijn beste vriendinnen. Lijkt me goed als we dat dit najaar gaan doen of in ieder geval boeken

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?

Mijn man en zoon natuurlijk. Laptop en telefoon zou ik ook tof vinden, maar daar heb je vast niks aan op een onbewoond eiland, gok ik.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?

Jup, als kind veel (Overijssel, Drenthe, Gelderland, Texel) en toen Max kleiner was ook. Helemaal prima hoor. Mijn leukste vakantie was in een superfijn huisje in Emmen (Parc Sandur), vorig jaar. Het was de eerste keer dat ik baalde dat we naar huis gingen.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?

Zonder kind (omdat Max nog net wat te klein is) naar een attractiepark en met kind naar een dierentuin, voor hem echt het leukste!

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?

Als ik op de piste bij een vreethut in de zon mijn boek kan lezen, zal ik niet klagen. Maar ik vind een warme omgeving ook wel fijn. Maakt me eigenlijk niets uit!

Wat is jouw leukste vakantieherinnering?

Onze eerste vakantie als getrouwd stel, een week naar Berlijn. Het was geweldig! De vakantie vorig jaar april in Emmen was door het geweldige huisje ook super!

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?

15 jaar geleden ging ik met mijn ouders naar Toscane, supergaaf en mooi alleen had ik net een paar weken daarvoor Jeroen ontmoet. Ik was strontsjagerijnig door het missen van hem, haha.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?

Over een paar weken gaan we acht dagen naar Mallorca! Het is alweer tien jaar geleden dat we op vakantie zijn geweest met het vliegtuig en we hebben er zo’n zin in! Mijn ouders gaan gezellig mee en we kunnen allemaal niet wachten totdat het zo ver is. Verder wil ik in het najaar nog met Jeroen een of twee nachtjes weg en zoals ik eerder schreef, met vriendin Sharon.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Waar zou je nooit op vakantie gaan?

Landen waar onrust heerst trekken mij niet echt. Ook zou je mij niet blijmaken met backpacken bijvoorbeeld. Ik ben een prinsesje wat van enige mate van comfort houd. Het moet in ieder geval niet slechter zijn als thuis, haha. Avonturist he?

Wat zijn jouw vakantieplannen voor dit jaar en wat staat er nog absoluut op je wish list? Laat je het weten in de comments?

9 Comments

  1. Je moet echt een keer naar Amerika, ook al is dat ver. Het was fantaaaastisch… alles tussen de Grand Canyon en New York en daar ver omheen. 🙂 Berlijn ben ik dan nog nooit geweest, die staat nog op mijn bucket list. Net als Londen… daar ben ik wel eens geweest, maar meer op doorreis. Leuk, die tag! Misschien vul ik ‘m ook binnenkort wel in 🙂

  2. Ik hou ook wel van het dtrand, maar na ene dagje gaat het snel vervelen. Denk dat we best op elkaar lijken qua valantie bestemmingen al staat bij mij toch wel nieuw zeeland bovenaan!

  3. Goh, qua droombestemmingen heb ik er wel een paar: Cuba, New York, Thailand, …

    In Miami ben ik vorig jaar geweest en daar wil ik zeker ook nog een keer naar terug!

  4. Leuke tag! Wat leuk dat je bijna naar Mallorca gaat, lijkt me een prachtig eiland. Amerika staat ook bovenaan mijn bucketlist, wat lijkt het me daar mooi zeg! die natuur, zo geweldig.

  5. Wat een leuke tag! Ik raad je ook aan om de Caribbean te bezoeken. 🙂
    Roadtrip door Amerika staat ook nog steeds op mijn lijstje.

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.