Toen ik een jaar geleden weer wat meer tijd aan mijn uiterlijk begon te besteden, duizelde het mij hoeveel verschillende soorten kwasten er wel niet bestonden. Heb jij ook de gedachte: Help! Welke kwasten heb je nou eigenlijk nodig? Lees dan hieronder over vijf kwasten die onmisbaar zijn in jouw make-up stash!

Kwastensets

Na wat onderzoek op internet besloot ik een grote kwastenset van BH Cosmetics te kopen. Ik dacht dat het handig zou zijn om alle soorten kwasten te hebben en besloot te kiezen uit het ruime aanbod van kwastensets.

Nu blijkt dat ik driekwart van de kwasten niet gebruik. Misschien zonde, maar wie weet ga ik ze ooit ook wel gebruiken. Ben je benieuwd welke kwasten ik graag gebruik en welke voor de basis onmisbaar zijn? Lees dan verder!

Buffer Brush

Buffer Brush

Een Buffer Brush gebruik je om foundation aan te brengen op je gezicht. Het is een kwast waarvan de haren heel erg dicht op elkaar staan en de top is plat. Hierdoor krijg je een erg dekkend effect. Je kunt de foundation op een deppende wijze, maar ook ronddraaiend aanbrengen, maar net wat je prettig lijkt.

Ik kocht deze bij Etos en hij kost € 7,99. Ik kan me voorstellen dat dit je misschien wat duur lijkt als je dit van je zakgeld moet kopen, maar hij is echt de investering waard!

Poederkwast

Poederkwast

Dan de poederkwast. Je kunt ervoor kiezen om je foundation te “setten” met een poeder. De poeder zorgt ervoor dat dat plekjes op je gezicht die normaal snel vet worden, gematteerd blijven. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om alleen je T-zone (voorhoofd, neus en kin) af te poederen. Maar laten we het nu over de kwast hebben, want daar gaat dit artikel over. Deze kwast is van Ebelin, een merk wat bij DM verkocht wordt en kost € 4,95.

Oogschaduwkwast

Oogschaduwkwast

Van deze oogschaduwkwast heb ik er drie in totaal. Ik kocht deze een of vijf geleden bij Hema voor sporadisch gebruik. Hoewel ik me toen en de vier en een half jaar erna niet bijzonder veel met make-up bezig hield, had ik al wel door dan een sponsapplicator überruck is. Zoals je ziet heb ik die er dus gewoon afgehaald, haha.

Inmiddels is deze variant niet meer te koop, maar verschijnen er regelmatig andere kwasten voor in de plaats. Het is een enorme fijne, zachte en niet te grote kwast waardoor vrij precies oogschaduw kunt aanbrengen. De kwasten maken ook makkelijk schoon en verliezen nauwelijks haar.

Blending Brush

Blending Brush

Als je meerdere kleuren oogschaduw in een look gebruikt, dan kun je deze mooi in elkaar over laten vloeien door te “blenden” met een Blending Brush. Het lijkt ingewikkeld, maar het is zo makkelijk en geeft zo’n mooi effect dat het bijna zonde is als je het niet doet. Je zet de kwast op je oogschaduw en je draait als het ware rondjes over je ooglid, arcadeboog en wenkbrauwbot: easy peasy!

Ook deze roze variant is niet meer te koop, maar Hema heeft wel een andere variant. Ik ga er van uit dat deze hetzelfde is. En voor € 3,- kun je het niet laten, toch?

Highlight Brush

Highlight Brush

Ik ben een groot fan van highlighter en wat mij betreft maakt een glansje je look helemaal af. Deze Highlight Brush van Etos is dan ook een groot favoriet. Het is een mooi afgeronde kwastje waarmee je precies die plekjes (neusbrug, jukbeenderen, cupidoboog) kunt laten shinen die jij naar voren wilt laten komen. De kwast kan ook prima gebruikt worden om blusher of bronzer mee aan te brengen.

Voor € 4,99 is deze kwast jouw beste Highlight-maatje!

Ik hoop dat je het leuk vond om dit artikel te lezen en dat je dus echt geen duurdere kwasten hoeft aan te schaffen, want deze zijn echt van prima kwaliteit. Maarre, ik ben best benieuwd wat jouw favoriete kwasten zijn. Laat je het hieronder een reactie achter?

12 Comments

  1. Ik gebruik zo’n poederkwast voor mijn contour of bronzer of om baking powder en fall out weg te halen. Ik vind de vorm super fijn!

  2. Heel mooi, je nieuwe logo!
    Ik gebruik eigenlijk alleen mascara en lippenstift… Dan heb je niet echt kwasten nodig. Vroeger gebruikte ik ze wel, maar tegenwoordig liggen ze in de knutselkist om verschillende diktes mee te kunnen verven. 🙂

    • Eke Reply

      Dankjewel! Dat scheelt inderdaad he, en knutselen is er vast handig mee, haha

  3. Pingback: Easy Peasy Pretty, Please | Starterkit - EkeBrouwer.nl

  4. Pingback: Hoe maak je je make-upkwasten schoon? - EkeBrouwer.nl

  5. Pingback: Foundation die zich aan je huidskleur aanpast: werkt dat? - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.