Let’s talk about oogschaduw! Een product, in tegenstelling tot concealer, wat iedereen wel kent, toch? Oogschaduw kent net als zo’n beetje elk make-upproduct weer veel soorten, maten en kleuren. Ik ga je er meer over vertellen!

Soorten oogschaduw

Soorten oogschaduw

Oogschaduw in vaste poedervorm – De meest bekende variant. We kennen het allemaal in palettes met meerdere kleuren, maar er zijn ook prima mono’s (een enkele kleur) te koop. Je hoeft niet perse bakken met geld uit te geven voor fijne oogschaduw, want Catrice heeft een paar hele fijne palettes te koop voor vijf euro.

Losse poeder of pigment – Een intens gekleurd poeder wat vaak enkel uit pigment bestaat omdat het geen toevoegmiddelen heeft om samengeperst te worden. Bij een gewone drogist eigenlijk niet te koop. Omdat het zo goed gepigmenteerd is en omdat het uit losse poeder bestaat, is de kans op fall out (losse poederdeeltjes bijvoorbeeld op je wang of onder je oog) erg groot. Een vaste hand, ervaring en een product waardoor het beter blijft zitten is dus wel handig.

Vloeibare en crème-oogschaduw – In potjes of in lipglossachtige verpakking verkrijgbaar. Handig voor een snelle smeerbeurt op je oogleden. Persoonlijk vind ik het een drama, omdat het bij mij al snel ophoopt in mijn crease (het plooitje tussen je bewegend ooglid en wenkbrauwbot), maar vroeger, als tiener, verzamelde ik de ronde potjes van de Hema.

Welke kleuren passen bij mij?

Net als met de vorm van je wenkbrauwen, vind ik dat je lekker de kleuren op je oogleden moet aanbrengen waar jij blij van wordt. Er zijn natuurlijk zeker richtlijnen welke kleuren bij welke oogkleur passen en ondanks dat je het lekker zelf moet weten, ben ik niet te beroerd om dit even voor je op te noemen:

Blauwe ogen – Aardetinten, maar ook roest/koper en terracottatinten. Maar wat dacht je van bordeaux, roze, taupe, lila en paars?

Bruine ogen – Lucky you, want je kan heel veel tinten hebben. Groen, paars, blauw en roze, maar ook gewoon lekker bruintinten.

Groene ogen – Paarse tinten laten je ogen knallen. Iets minder heftig? Denk dan aan warme bruintinten met een oranje toon erin of taupe en lila. Een kleur met een gouden touch werkt ook goed bij groene ogen!

Grijze ogen – Officieel een moeilijk kleurtje, maar donkerblauw, paars/violet, zwart, antraciet en mossig groen doen het fijn bij grijze ogen.

Ik wil nogmaals benadrukken dat je gewoon moet doen waar je zelf zin in hebt en wat jij denkt dat je mooi staat. Experimenteer gewoon eens en misschien sta je wel versteld van een kleur die je niet zo snel zou opdoen, maar je wel prachtig staat!

Aanbrengen

Het aanbrengen van oogschaduw kan op verschillende manieren. Met je vingers (please, was je handen eerst goed!), een sponsapplicator (als je deze kunt hanteren, vind ik je een held!) of een kwast. Deze laatste heeft mijn voorkeur en in eerdere artikelen heb je kunnen lezen welke ik fijn vind werken. In mijn onderstaande video kun je ook zien hoe je vrij simpel een mooie ooglook kunt aanbrengen. Echt, het is heel simpel!

Nog een laatste tip! Wil je dat je oogschaduw superlang blijft zitten? Dan kun je een oogschaduwbasis gebruiken voordat je oogschaduw aanbrengt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze stap altijd vergeet, maar als je geen omkijken wilt hebben naar je ooglook, kan ik het je zeker aanraden!

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel of na het bekijken van de video? Stel ze zeker hieronder! Ik zie volgende week weer!

13 Comments

  1. Heel erg interessant artikel, zelf gebruik ik af en toe oogschaduw, misschien vaker gebruiken;)

  2. Mensen keken altijd raar als ik zei dat ik mijn oogschaduw het liefste aanbreng met mijn vingers. Is gewoon het beste vind ik. Inderdaad bij groene ogen past paars supergoed bij! Ik heb groen/grijs kleur van ogen dus soms even zoeken naar de beste kleur.

  3. Ahhh, de ronde potjes van de Hema, jeugdsentiment! Ik heb zelf groen/bruine ogen en ik vind inderdaad de bruinige tinen + lichtroze het allermooist. Maar, in de zomer is het wel echt: mascara en klaar. Ik merk dat als het kouder word ik sneller m’n oogschaduw weer pak.

  4. Ohh, de sponsapplicators. Daar krijg ik ook niks mee voor elkaar hoor, haha. Zelf vind ik oogschaduw in vaste poedervorm het prettigst :).

  5. Duidelijke uitleg. Ik heb blauwe ogen en gebruik daarom inderdaad graag aardetinten. Lilla en paars had ik zelf niet zo snel gekozen

  6. Ik gebruik altijd oogschaduw in poedervorm. Ik heb bruine ogen maar ga altijd voor neutrale kleurtjes

  7. Pingback: Easy Peasy Pretty, Please | Mascara - EkeBrouwer.nl

Write A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.